Jump to content

Kirka8

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, imam pitanje u vezi s prekršajem za nepropisno parkiranje. Napisana mi je obavijest o počinjenom prekršaju sa svim onim generalijama: marka vozila, moje ime, prezime, OIB. Međutim, pogrešno je napisana registarska oznaka; broj je točan, ali od dva slova jedno je pogrešno napisano. Moram reći da iznos nije jako velik, ali eto, da udovoljim znatiželji, može li se to osporiti zato što nije točno navedena reg. oznaka?
  2. Pozdrav, imam pitanje u vezi s položajem zgrade koja je izgrađena na strmom terenu. Gradnja je legalna, a položaj takav da je susjednoj kući (sljedeći red iza zgrade) djelomično zaklonjen pogled na more. Dijelom mu se otvara pogled na more s prvog kata njegove kuće, i to preko našeg balkona (s bočne strane zgrade). Taj apartman na katu kuće iznajmljuje po većoj cijeni "s pogledom na more". Istodobno, mi bismo željeli malo privatnosti na balkonu i s te bočne strane staviti zastor ili neku vrstu zaklona. Kad smo to pokušali, susjed je počeo prijetiti. Osobno, prijavom, sudom, inspekcijom... Kad se zgrada gradila, (prije gotovo 20 godina) nije bilo problema i zaustavljanja. Neko smo vrijeme na toj strani balkona imali zaklon od trstike. Nitko se nije bunio. Od prošle godine nema mira. Što učiniti, imamo li se pravo zaštititi od pogleda ili to ne smijemo ako neka vrsta paravana ili zastora susjedu zaklanja pogled na more? Unaprijed hvala na odgovoru.
  3. Poštovani! Problem se tiče parkirnih mjesta u zgradi sa sedam apartmana. U ugovoru piše da uz apartman dolazi i pripadajuće parkirno mjesto. Međutim, kod kupnje apartmana nije posebno naznačeno koje je to mjesto (brojkom, slovom), a tri su parkirna mjesta postojala uz zgradu, sa strane gdje je ulaz i tim smo se mjestima koristili. Nakon nekoliko godina - dolaze novi suvlasnici koji su kod kupnje apartmana u svoj ugovor (i u dogovoru s prodavateljem!) upisali da im pripada točno određeno mjesto koje su dali i označiti, i to upravo ona mjesta pokraj ulaza u zgradu. Tako smo ostali bez dotadašnjih mjesta jer ih nitko od stanara dotad nije označio i tako označene naveo u svom ugovoru. Budući da svakom apartmanu pripada parkirno mjesto, dogovoreno je da se ostalim suvlasnicima osigura parkirno mjesto s druge strane zgrade - u dvorištu. Od prodavatelja je traženo da uredi i označi parkirališna mjesta, a taj je zahtjev godinama ignoriran. Sada treba provesti etažiranje i prodavatelj svojevoljno počinje graditi parking izdvajajući (pregrađujući) dio dvorišta za parkirna mjesta, a preostali dio želi prodati zajedno sa svojim apartmanom iako ni u jednom kupoprodajnom ugovoru nije navedeno da zadržava preostali dio dvorišta. Sa suvlasnicima želi dogovor: isplatiti novac za česticu koja pripada apartmanu - ovisno o kvadraturi. Međutim, od tog iznosa odbija onaj iznos novca koji je utrošen na gradnju parkirališnih mjesta. Kako je moguće da naplaćuje svojevoljnu gradnju parkirališta (i po vlastitom projektu!) koje mora osigurati jer u ugovoru piše "i pripadajuće parkirno mjesto", a sada još i umanjiti novčanu svotu čestice - za onaj iznos koji je potrošen na gradnju parkirališta???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija