Jump to content

Sasa Golotic

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. U gore navedenoj fazi. U godinu dana imamo samo jednu privremenu mjeru. Plaćam ženi na ruke uz potpis priznanice jer ne želi drukčije.
  2. Znam da je alimentacija pravo djeteta. Kada kažem da plaćam ženi to je zato jer njoj na ruke isplaćujem novce. Ali kažem, tom logikom je i žena dužna isplaćivati alimentaciju svojoj djeci ako žive sa mnom 3 ili više mjeseci. Sa ženom sam načelno dogovorio svotu i tako isplaćujem. Poanta moga posta je da muškarac plaća alimentaciju za djecu živjela ona s njime ili ne, ili tko prvi njegova djevojka? Ja sam možda trebao načelno otičć u Centar i reći da sam zatražio razvod i da djeca žive sa mnom? Nema veze, ne morate više pisati i tako nema smisla sve ovo.
  3. Oprostite ali mi zaista nije jasno kako to funkcionira. Npr, mlađi sin je bio 3 i pol mjeseca u komadu sa mnom. Centar to zna jer je voditeljica privremene mjere o tome obavijestila centar. Ja sam u tom periodu uredno isplačivao alimentaciju. Sada imamo rješenje po prvi puta, mjesec dana žive sa mnom, a mjesec sa ženom. Zašto ja opet moram isplačivati alimentaciju!? Tko je taj koji utvrđuje i temeljem čega koliko djeca sa kojim roditeljom borave? Kao što sam ranije naveo, oba djeteta su bila podjednako sa mnom koliko i sa suprugom, s time da je mlađe dijete bilo puno više sa mnom. Samim time što je žena otišla s djecom ja sam dužan plaćati alimentaciju? Tako sam mogao i ja "otići" prijaviti to centru, a onda ženi dati djecu više od pola vremena ili cijelo vrijeme. To bi značilo da bi ona meni bila dužna plaćati alimentaciju? Oprostite ali jednostavno ne razumijem, ne samo pravnu stranu gore napisanog, nego i neku logičku stranu. Čak sam Centru napismeno dao vrijeme provedeno sa djecom. Nije problem dati novce, to su moja djeca, ali ako je mlađe dijete sa mnom 3 i pol mjeseca + sada će oboje biti mjesec dana........Dakle mlađe će biti sa mnom 4 i pol mjeseca u komadu....Pa s kime onda djeca žive!? Po nekoj logici za 3 i pol mjeseca nitko nikome nije trebao plaćati alimentaciju, kao i za ovaj period 8 i 9 mjesec. Pogotovo zato jer nema sudske odluke, osim ove privremene mjere. Centar je ustvrdio samo u jednom trenutku od mjesec dana, kada sam imao molbu od Centra da ne viđam djecu, da oni žive sa majkom.
  4. Alimentaciju ne plaćam temeljem nikakve odluke nego zato jer djeca žive sa mamom. Mada su su bila i sa mnom, ali znate kako to ide, žena ode, uzme djecu i centar ustanovi da djeca žive sa mamom. Ponavljam, sa mnom su boravila isto veliki dio vremena. Čak bi se usudio reći pola pola. Sada imamo po prvi puta, nakon godine dana privremenu mjeru kakvu sam gore opisao. Nigdje se ne spominje alimentacija. Ne znam što sada da radim....
  5. Poštovanje. Sud je dosudio privremenu mjeru u kojoj stoji da su djeca 8 mjesec kod majke, a u 9. mjesecu kod mene. Nikakvo drugo rješenje nikada prije nije donešeno. U stvarnosti su djeca malo živjela sa mamom, a malo sa mnom. Za sve mjeseca sam plačao alimentaciju, čak i kada su djeca bila sa mnom. To bi nekada bilo i par mjeseci. Međutim, napominjem, sada po prvi puta imamo ovakvu privremenu mjeru. Pravomoćnu. Dali ja moram platiti alimentaciju ženi za 9 mjesec kada su djeca po sudskom rješenju sa mnom? Ja sam za 8 mjesec uredno dao ženi alimentaciju. Hvala.
  6. Jesam. Nedavno sam predao sve na Dorh.
  7. Nažalost to ne ide tako. Prvi puta kada sam bio optužen sam Centar me je zamolio da ne viđam djecu dok Poliklinika ne vidi što se stvarno desilo. Kada su nalazi stigli i oslobodili me svake sumnje, nastavio sam ih viđati. Sada sam opet optužen za istu stvar i sada me opet Centar zamoljava da do nalaza Poliklinike ne viđam djecu. Policija nikada sa mnom nije vodila čak ni obavijesni razgovor. U par navrata, kada je žena odlučila proizvoljno da ne viđam djecu, pisao sam Centru, ali mi je rečeno da oni ne mogu ništa jer nema sudske presude. Tak da se godinu dana vrtimo u krug. Valjda bu to sve tako dok me ne strpaju u zatvor. K vragu pa jednom bu joj uspjelo........ Otac i majka mi kažu da dignem ruke od svega jer se boje da stvarno ne završim, ni kriv ni dužan, u zatvoru. Ali radije ću nedužan ležati u Remetincu nego dignuti ruke od moje djece. Hvala vam svima na pomoći.
  8. Djeca imaju 8 i 12 godina. Recimo zadnja 3 mjeseca mlađi je bio kod mene stalno, a stariji sa mamom, a ja sam uplatio alimentaciju. Po zdravoj računici nisam trebao u ta tri mjeseca ništa uplatiti. Kažem, sada ih trenutno ne mogu ni vidjeti niti čuti. Tako je supruga odlučila.
  9. Za dvoje djece plaćam 3000Kn. Do cifre sam došao iz podataka u tablici, umanjeno za dio koji djeca provedu sa mnom. Što će se desiti ako ja dobijem djecu? Dali će onda ona meni za taj period trebati dati alimentaciju? Taj dio ne kužim. Jer, ponavljam kroz dulji period su djeca više, ili podjednako bila sa mnom.
  10. Stvarno mi ništa više nije jasno. Promijenio sam dva odvjetnika i oboje su rekli da roditelj koji ne živi sa djecom plaća alimentaciju od dana odlaska supruge sa djecom. Na sudu je predana privremena mjera i konačna tužba za razvod braka, ali još nemamo nikakve presude. Ja tražim da djeca žive sa mnom, ona da žive sa njom. Čak mi i voditeljica stručne mjere kaže da to trebam plaćati. Djeca su bila podjednako kod mene koliko i kod nje, ali povremeno mi žena ne dopušta da ih uopće vidim ili čujem i optužuje za seksualno zlostavljanje djece. Zato je sve predano policiji. Što sada da radim? Da nastavim plaćati? Hoće li ta svota biti priznata kao alimentacija ukoliko sud donese odluku da djeca žive s njom? Ili da ne plaćam ništa? Kažem, sticajem njenih lažnih optužbi djeca su sada više kod nje, jer mi ih naprosto ne da vidjeti niti ćuti.
  11. Selska je za grad Zg, a Savska za Županiju. Hvala.
  12. "ovo je ultra vazno sto cu vam sad napisati: ne dajte niti novcica niti lipe protivnickoj strani, pa da je ne znam sto to zato jer kad presuda bude pravomocna morat cete platiti unatrag sa kamatom to sto se vec davali ako budete davali" Jedan član je ovo napisao. Pregledavam u očaju teme i naišao sam na ovo. Ja plaćam alimentaciju već godinu dana na ruke uz potpis na priznanici. Dali je moguće da mi se može desiti ovo gore navedeno? Nema za sada nikakve presude u vezi ničega. Hvala
  13. Hvala. Joć jedno pitanje. DORH je u Gajevoj 30a? Dali znate kada se mogu predati kaznene prijave?
  14. I, molio bih još jednu stvar. Članak 304 KZ-a, je za lažno prijavljivanje. Koji članak govori o zanemarivanju djece i emocionalnom zlostavljanju? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija