Jump to content

Sasa Golotic

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Molim pomoć - otuđenje djeteta od oca

  Zahvaljujem na iscrpnom odgovoru. Večinu toga sam poduzeo, ali nažalost još nema pomaka.
 2. Molim pomoć - otuđenje djeteta od oca

  Pročitao sam vaš post. Ne znam što bi vam rekao. Ovo je sve začarni krug. Najgora stvar je ta što u svemu tome djeca najviše trpe, a svi se kao brinu za njihovo zdravlje.
 3. Molim pomoć - otuđenje djeteta od oca

  Nema nikakve presude. Predao sam zahtjev za privremenu mjeru i zahtjev za razvod braka. Imali smo 2 rocista do sada. Na niti jednom se Centar nije ocitovao na nalaze Poliklinike ili na nesto drugo.
 4. Molim pomoć - otuđenje djeteta od oca

  Preporuča se intervencija institucija sa ciljem zaštite dječaka te minimaliziranja rizika po njegov daljnji razvoj. Isto tako preporuka da djeca nastave razgovore u Poliklinici što i rade.
 5. Poštovanje. Molio bih pomoć. Supruga je prije godinu dana uzela djecu, (7 i 11), i odselila s njima u drugi stan. Psihičkim manipuliranjem je starijeg sina otuđila od mene i djete ne želi doći kod mene. Mlađega uredno viđam. Od Poliklinike grada Zagreba imamo identične dijagnoze za oba djeteta: Otuđenje od roditelja i neprimjereni pritisak roditelja. Poliklinika piše i slijedeće: preporuča se intervencija institucija sa ciljem zaštite dječaka. Otuđenje djeteta od oca se smatra emocionalnim zlostavljanjem tj., prema Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji to je psihičko nasilje koje je kod žrtve prouzročilo povredu dostojanstva ili uznemirenost. CZS taj nalaz ništa ne znači i govore mi da ne mogu starijega sina natjerati da me posjećuje ako on o ne želi. Na niti jednom ročištu CZS se ne očituje, i ne dolaze na rasprave. Ovdje vrijeme ne ide u korist mene i moje djece. Stariji sin uglavnom ima loše mišljenje o meni, i još kojekakve stvari o kojima ne bi tu pričao. Zamolio bih da mi se odgovori na ovu situaciju sa čisto pravnog stajališta. Moja pitanja su slijedeća: 1. Kakav dopis uputiti CZS u smislu da daju svoje očitovanje na cijelu situaciju? 2. Dali mogu DORHU predati kaznenu prijavu sa nalazima koje posjedujem? 3. Mogu li se obratiti pravobraniteljici za djecu? 4. Mogu li se obratiti pravobraniteljici za ravnopravnost spolova? 5. Što još mogu učiniti? Zahvaljujem
 6. usluga korištenja stana

  Zahvaljujem na odgovoru. Znači nema veze što je taj novac njen otac vračao njoj, i što ne postoji nikakav ugovor o najmu? Jedini dokaz za najam je plaćanje putem internet bankarstva sa opisom plaćanja usluga korištenja stana.
 7. usluga korištenja stana

  Pozdrav. Supruga i ja smo u fazi rastave. Ne slažemo se oko toga kod koga će djete živjeti tako da ćemo ići na sud. Dala mi je do znanja da je ona više novaca uložila u brak i brigu nad djetetom pa će samo to biti dovoljno da djete dodjele njoj. Problem je što je u dogovoru s njenim ocem njemu na račun svakih 6 mjeseci uplaćivala 9000 Kn, za najam stana. Znači 1500 Kn mjesečno. To je supruga plaćala sa njenog tekućeg računa na njegov sa opisom plaćanja usluga korištenja stana. Dakle bez ugovora, bez plaćanja poreza itd. On je, kasnije sam shvatio, taj novac podizao i vračao njoj bez mog znanja. Dakle nisam znao za ništa od toga. Dakle to su radili meni iza leđa samo da se fiktivno prikaže njeno financijsko sudjelovanje u bračnoj zajednici. Ona je plaćala račune preko Interneta i taj stan, a odjeću sa karticama . Ja sam kupovao hranu i ostalo za keš. Tako da ispada da je ona cijelu plaču davala za obitelj. Još mi je nešto napomenula da ću dio tog novca za uslugu korištenja stana morati vratiti njoj, ali to baš nisam shvatio. Jesam li u nekom problemu za koji ću tek na sudu saznati?
×