Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sanja 48

Korisnik
 • Broj objava

  2
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prava nakon smrti majke

  Kucu su gradili zajednickim sredstvima jer su bili u braku,zato ne vidim razloga da i ona ne uđe u ostavinsku kao i stan.Po tome fakticki ja nakon smrti moje majke ja nebi dobila nista a brat danas sutra sve,kao i dosad.Gdje je tu pravda?
 2. Prava nakon smrti majke

  Dijete sam iz prvog braka,sa ocuhom i bratom imam dobar odnos.Nakon smrti majke me interesuju moja prava.Stan je majka dobila prije udaje za mog ocuha a naknadno nakon vise godina ga uknjizila 1/2.Ocuh je nasljedio komad zemlje na kojoj su napravili neku manju kucicu.Sta ja imam zakonsko pravo nasljediti,nemam se namjeru sa njima svađati samo ne zelim da ja koja sam bila zakinuta citav zivot u odnosu na brata nista iza majke ne dobijem.Napominjem da sam s njima zivjela do udaje.
×