Jump to content

Gigabit

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Gigabit je reagirao na G-man u doseljeni Romi   
    Žalite se ministarstvu nadležnom za poslove socijalne skrbi da konkretan Centar ne radi svoj posao.
    Svi jako dobro znamo i zašto ne rade svoj posao u ovom konkretnom slučaju, ali ako to velite javno, titulirat će vas rasistom, ksenofobom, fašistom i sl. Iako biste rekli istinu - dvostruki standardi.
    Osim ovog što je Ruby navela, ne vidim neku drugu adresu kojoj biste se mogli obratiti, već da jednostavno budete uporni i ama baš svaki put kad se desi krađa, zovite policiju, a ako su djeca u pitanju, podnosite prijave i Centru i ministarstvu.
  2. Hvala
    Gigabit je dobio reakciju od drot13 u Postava odašiljača na zgradu   
    Pozdrav, moram upozoriti na nekoliko činjenica s tehničkog aspekta. Ni meni ne bi bilo svejedno da mi nešto odašilje nad glavom, međutim moram Vas upozoriti na nekoliko zabluda zbog kojih će vas poznavatelji struke "pokopati".

    "U javnosti je poznato da ti uređaji imaju štetno zračenje i da je to pogubno za zdravlje" - nikada nigdje u svijetu nije to dokazano, to je sve u fazi nagađanja, a zračenje je isključivo elektromagnetsko - nije rendgensko ili nuklearno kojeg se treba bojati i koje dokazano šteti. Možda će za 50 godina biti drugačija priča, ali trenutno koliko se god pokušava dokazati štetnost tih odašiljača - nikome ne uspjeva.
    Druga stvar je da postoje zakoni koji reguliraju maksimalnu jačinu elektromagnetskog zračenja takvih uređaja, te sve dok je zračenje unutar navedenih granica, a ne samo da je unutar granica već je često i puno manje od maksimalnih dozvoljenih razina, nemate se za što uhvatiti. 
    Treće, takvi odašiljači odašilju "u krug" oko njih, no ne i direktno ispod, tako da bi vas više moralo zabrinjavati ako susjedna zgrada ima odašiljače koji gledaju na vaše prozore, nego odašiljač na vašoj zgradi. Nadalje, jačina elektromagnetskog polja opada s kvadratom udaljenosti - 10 metara dalje od odašiljača je elektromagnetsko polje 100 puta slabije, a često su te udaljenosti još veće.
    Dakle, ne može se protiv činjenica, "u javnosti" je svašta poznato, kud li sreće da sudovi sude na temelju toga što je u javnosti poznati. Na kraju, operater Vama mora pružiti dobar signal, a premještanjem odašiljača samo biste premjestili "problem" nekome drugome, na nečiju drugu zgradu ili dvorište.
    Lp!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija