Jump to content

Diridonda

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala puno na odgovoru. Dakle, bez obzira što je sve već zapravo napisano i potpisano, imam pravo žalbe? Znam da zvuči grozno i čudno i kao pretjerivanje zbog ogorčenosti, ali nažalost, vjerujte, nije.. Što se tiče odvjetnika, na saslušanju sudac nije dozvolio da on govori skoro pa ništa..uzela sam to kao nešto normalno s obzirom na to da bi se, po mojoj logici koja ne treba biti točna, trebale saslušati stranke u postupku.. Molim ispravite me ukoliko griješim.. A inače je sve u rukama odvjetnika jer pravo nije moja struka i bježim od njega koliko mogu.
  2. Zato jer je sudac odmah tamo napisao i isprintao presudu, samo ju treba zavesti gdje već i kako treba, a što je najavio za nekih mjesec i pol. Rekao je datum ročišta za koje je također rekao da mu nitko ne dolazi u sudnicu, već da će biti objavljeno elektronskim putem i vidljivo u e-spisu.. Ispričavam se ako je neki termin pogrešan jer nisam ni blizu te struke ali nadam se da je jasno na što točno mislim. Ovako, kao laik, mislim da je ponašanje suca nepojmljivo i neprihvatljivo, kako s ljudske strane općenito, tako i s profesionalne.. Ne mogu zamisliti da se ja ponašam na taj način na svom radnom mjestu..vjerovatno bi netko zvao hitnu medicinsku službu, za početak, da utvrde ako sam pod utjecajem kakvih nedozvoljenih supstanci ili se radi o nekom mentalnom poremećaju, a nakon toga bi uslijedio otkaz..ali očito kod nas tako funkcioniraju suci i sudovi..bahato, bezobrazno, neodgojeno, neprofesionalno..barem za nas obične smrtnike koji nemamo neku štelu ili lovu za potplatiti..tužno i sramotno. Znam da mi nitko nije kriv što je izostala neka moja oštrija i glasnija reakcija odmah tamo pa da pokušam spriječiti donošenje zaključka kakav jest, ali jednostavno, kod mene je šok oko cijele situacije u toj sudnici bio jači i još uvijek sam pod (negativnim) dojmom. Evo, skoro je 4 ujutro i dižem se kroz sat vremena ali ne mogu spavati.. Netko će reći "Imaš odvjetnika", ali na tom saslušanju odvjetnici nisu smjeli baš previše komentirati bilo što, osim najosnovnijeg. Sudac ih je prekidao i ušutkavao. Suprotna strana je pravne struke pa je bila glasnija i nametljivija od mene te se izborila za svoje jer je to njemu poznata šablona, za razliku od mene jer mi je ovo prvi takav susret.. Slijedeći put bih postupila drukčije.. Imam osjećaj da se dogodila situacija kao kada šibicari zaustave ljude na cesti i na brzinu ih obrlate, a da ovi nisu toga ni svjesni zbog cijele brzine i gungule koju šibicari tada stvore..dok ne dođu doma i skuže da su pali na štos i ostali bez para..ali je tada kasno. Da li je i za mene kasno?
  3. Molim pomoć. U procesu sam razvoda braka pred sudom (tužbom). Bilo je provedeno saslušanje, a koje nije ličilo na ništa. Saslušanje kao takvo nije provedeno-ni jedna, ni druga strana nisu saslušane već je sudac držao monologe i sastavljao zaključak (ili kako se već to zove). S obzirom na to da je sve izgledalo kao u nekom bunilu i nisam se uspjela snaći u cjelokupnoj bizarnoj situaciji, nakon što je prošao prvi šok, razmišljam da se žalim na odluku. Da li je moguće? Ako je-da li je potrebno čekati pravomoćnu odluku ili je moguće pokrenuti i ranije? Ili je jedino rješenje, nakon što odluka službeno bude donesena, podnijeti zahtjev za promjenom odluke oko viđanja djeteta i visine alimentacije? Hvala unaprijed.
  4. Puno hvala na odgovorima i lijepim željama, jako ste ljubazni. Lijepi pozdrav.
  5. Poštovanje. Molila bih par savjeta. Naime, radi se o tome da sam predala papire za razvod te smo obavili razgovore u centru za soc.skrb, kao i obaveznu medijaciju u obiteljskom centru (s obzirom da imamo maloljetno dijete). Medijacijom se, nažalost, nije postigao dogovor oko viđanja djeteta jer otac smatra kako treba i može "dobiti" više od onoga što sam ja predložila (praznici po pola, dva dana u tjednu bez spavanja - utorak i četvrtak, odnosno ponedjeljak i srijeda u tjednu gdje dijete ide kod njega te svaki drugi vikend) te slijedi tužba jednog od nas prema onom drugom. Prvo pitanje koje imam je okviran broj ročišta (jasno mi je da je individualno, odnosno ovisi od slučaja do slučaja, ali da li ipak postoji neki okvirni broj ili neko pravilo do koje "mjere" se može ići. Ili je moguće da se sve otegne tipa do djetetove 18.-e godine? - sada ima 5)? Da li ima veze tko pokreće tužbu u smislu troškova suda (osim naravno onih prema odvjetnicima svakog od nas)? Slijedeće što me zanima je, s obzirom na ovakvu situaciju oko papira za razvod, kada još postupak nije gotov, ali je dio s centrom gotov (ukoliko uopće ima veze koji je korak, centar ili sud..jer teoretski, što se banke tiče, pošto još nema papira možemo se i pomiriti..ako sam dobro zaključila), da li je na bilo koji način moguće dići stambeni kredit, a da to (ni kredit, ni eventualno kupljena nekretnina) ne ulazi u bračnu stečevinu? Zahvaljujem unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija