Jump to content

Shljiva

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Shljiva objavio

  1. Pozdrav dobri ljudi. Jučer sam bio na Bundeku, te sam auto parkirao ispod mosta slobode na šljunku. Kad sam se vratio, dočekala me ( kao i sve ostale aute koji su bili tamo ) kazna za parking u obliku dnevne karte koju bih trebao platiti. E sad, nekako mi to nema smisla jer nisam nigdje vidio da se to područje vodi kao ikakva parkirna zona, niti je iscrtano. Jedino sam primjetio znak zabrane parkiranja/zadržavanja koji je bio na cesti malo dalje, a opet je nejasno na koji dio područja se on odnosi. Dnevna karta nije neki iznos, 16 eura, i ne bih se inače oko toga zamarao, no smatram da je stvar principa ako ne postoji temelj prema kojemu ZG PARKING može te "kazne" dijeliti. E sad, možda ja griješim pa to i jest neka parkirna zona, ali nisam baš siguran. Vidio sam da je nekada prije 5 i više godina tamo i bila tabla za parking zonu, ali sada tamo nema ničega koliko sam primjetio, osim činjenice da neki djelatnik ZG PARKINGA patrolira i ljudima lijepi dnevne karte kako bi napunio gradski proračun.
  2. Da malo prepravim gore navedeno. Nije bilo štete na stupu Elektre, tako i piše u nalogu. Sad, još me zanima da li je druga točka valjana iz razloga što se automobil vodio na oca, te da li se prema tome može tretirati kao "tuđa" imovina? Živimo na istoj adresi. "što je tom prilikom nakon prometne nesreće, ostavio osobni automobil te napustio mjesto događaja, bez da je ostavio podatke o sebi i vlasniku oštećene imovine, čime je počinio prekršaj iz članka 176. stavka 3. kažnjivo po članku 176. stavak 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Dana xx.xx.2019. je po službenom pozivu u ovu postaju pristupio Ivan S. te dao obavijest o prometnoj nesreći. Da li se isplati poricati točku dva, odnosno gore navedeni prekršaj s obzirom na sve okolnosti oko događaja, i budući da nije bilo materijalne niti fizičke štete na drugim osobama/vozilima?
  3. Nije bilo štete na stupu Elektre, tako i piše u nalogu. Sad, još me zanima da li je druga točka valjana iz razloga što se automobil vodio na oca, te da se prema tome može tretirati kao "tuđa" imovina? "što sam tom prilikom nakon prometne nesreće, ostavio osobni automobil te napustio mjesto događaja, bez da sam ostavio podatke o sebi i vlasniku oštećene imovine, čime sam počinio prekršaj iz članka 176. stavka 3. kažnjivo po članku 176. stavak 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te mi je izrečena sankcija u vidu novčane kazne u iznosu od 2.000,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci, te sam obavezan nadoknaditi i 100,00 kn paušalnih troškova prekršajnog postupka."
  4. Pozdrav. Imam par pitanja vezana uz slučaj koji se dogodio prije 4 i pol mjeseca, te sam prije par dana dobio prekršajni nalog sa određenom kaznom. Znači, prije cca 4 mjeseca sam dvije ulice prije svoje kuće u ranojutarnjim satima zaspao za volanom, izgubio kontrolu i naletio na stup elektre te razbio auto. Malo sam lupio glavom/nosom ali se u nalogu vodi da nije bilo ozlijeđenih osoba. Nakon događaja, je netko od susjednih stanara pozvao policiju a ja sam se udaljio sa mjesta nesreće. Prije toga sam zvao šogora koji je došao na mjesto nesreće i davao iskaz. Ja nisam bio prisutan, ali sam se sljedeći dan po preporuci javio na obavjesni razgovor u postaju gdje sam dao iskaz. Prije par dana mi je došao prekršajni nalog sa presudom gdje mi se za izazivanje prometne nesreće propisuje novčana kazna od 1.300 kn, te za napuštanje mjesta nesreće bez ostavljanja podataka o sebi i vlasniku oštećene imovine novčana kazna od 2.000 kn i 6 mjeseci zabrane upravljanja vozilom te 100 kn za paušalne troškove. Prije godinu dana sam isto počinio prekršaj kad su me zaustavili, te sam napuhao 0,7 promila, ali sam se bio žalio na visinu propisane kazne, tako da mi ovo nije prvi prekršaj. Sada se isto planiram žaliti, jer mi je auto neophodan za odlazak na posao, te se mislim pozvati i na stanje šoka, situaciju gdje nije bilo ozlijeđenih i blizinu mjesta stanovanja gdje sam otišao potražiti pomoć, kao razlog napuštanja mjesta nesreće. Pa me zanima mišljenje stručnijih osoba ovdje o mojoj situaciji i šta bi bilo pametno još poduzeti/napisati u žalbi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija