Jump to content

Gordana58

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sestra očekuje isplatu svoga dijela. Meni nije potrebno puno nego samo da se malo izvučem, a djecu mi je teško pohvatati. Problem je što još uvijek plaćam zaostale dugove, a sada ne trošim ja sama tako mnogo. Ipak, za pričuvu nemam, a to nitko ne želi plaćati pa se nakuplja zbog toga dug. Mirovina je 1600,00 kuna, opterećena je kreditom i ovrhom, a problem je 247,70 kuna mjesečno. Taj problem je već dug od oko 3000,00 i uporno, naravno, raste, a ja ne mogu platiti. Centar za socijalni rad nije dužan pomoći u mom slučaju jer imam troje zaposlene djece. Ne želim tužiti nikoga, ali poslije će nastati "frke" nekakve, a ja ću biti za sve kriva. Pokušala sam zamoliti djecu da mi prepuste dio svoga suvlasništva stana (jer oni nemaju vremena) kako bih ja mogla sa sestrom dogovarati prodaju (jer bi bolje svi prošli nego kad bi stan spao na dražbu), i sada još pokušavam jer bih na taj način sve dugove riješila. No, izgleda da je kod nas nemoguće dogovarati takve važne stvari. Hvala puno na savjetima, ja nemam nikakvo vlasništvo, niti moć, a djeca bi mogla kad bi htjela pomoći. Možda mi je još kakva dobra ideja promakla, ali očigledno da moje ideje padaju u vodu.
  2. Želim platiti račune, a nemam odakle. Želim spriječiti ako se može da dođe ovaj stan gdje živim na dražbu jer u tom slučaju bih ostala stambeno nezbrinuta. Željela bih proći sa što manje štete i zanima me koliko bi se odužilo kada bih tužila djecu za pomoć uzdržavanja. Ima toga više, ali spada u druge rubrike.
  3. Poštovani, da li moja odrasla i punoljetna djeca imaju obaveze prema meni i kakve u našem slučaju gdje sam naslijedila pola stana od majke (drugu polovicu je naslijedila sestra) pa odmah prenijela na dvoje djece jer sam bila jako bolesna. Ostala sam osoba s trajnim mentalnim oštećenjem (ili duševni bolesnik), a nisam sklopila ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju; živim sama u stanu s profesionalnom mirovinom i imam ovrhu, a djeca ne brinu o meni te pretpostavljam da nemam prava dogovarati sa sestrom prodaju nekretnine. Molim Vas za savjet jer ne znam što mi je činiti, unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija