Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

tonybaraba

Korisnik
 • Broj objava

  170
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. zloupotreba položaja

  hvala g-man
 2. Odbijanje preliminarnog testiranja na droge

  Nista nemoj priznati.Nisi pusio marihuanu vec si bio pasivni pusac.Drugi su pusili a ti si se slucajno zatekao tamo.
 3. zloupotreba položaja

  Hvala atomic , ali znalci mi pomazu osobito g-man.Sve je pod kontrolom.Nego pitanjce.Ovaj novi zakon je stupio na snagu 2018.Da li se na postupke prije 2018 odnosi ovaj dio sto sam citirao tj.stari zakon.
 4. thc urin

  Pij puno vode i bices cist za dva tri tjedna.
 5. zloupotreba položaja

  Mogu li ja podnijeti zahtjev za stegovni postupak ? Kome se taj zahtjev podnosi? Ispricavam se ako postoji odgovor u zakonu njega cu prouciti kasnije.
 6. zloupotreba položaja

  Otkrivanje dokaza. Uz optužnicu se uvijek dostavlja i dopis kojim se okrivljenika obavještava o dokazima čije izvođenje državni odvjetnik ne namjerava predlagati (člana 342. stavak 2. Zakona). Osim dokaza na kojima se temelji optužnica, državni odvjetnik mora uz optužnicu dostaviti i popis dokaza kojima raspolaže, ali ih ne namjerava izvoditi pred sudom. Konkretno radi se o dokazima koji: 1) ukazuju na nedužnost okrivljenika, 2) ukazuju na manji stupanj njegove krivnje, 3) predstavljaju olakotne okolnosti. Budući da nije uvijek moguće nedvojbeno utvrditi udovoljava li neki dokaz navedenim kriterijima, to praktično znači da je opreza radi potrebno uz optužnicu dostaviti obavijest i o svim ostalim prikupljenim dokazima ili podacima o dokazima koje ne namjeravamo izvoditi pred sudom, bilo iz razloga jer se njima ništa ne dokazuje, bilo radi toga što cijenimo da se ne radi o dokazima koji ukazuju na nedužnost okrivljenika, manji stupanj njegove krivnje ili ne predstavljaju olakotne okolnosti. To je obveza koju državni odvjetnik ne smije prekršiti, jer u protivnom čini stegovno djelo. Izvađeno iz priručnika za rad drzavnih odvjetnika.
 7. zloupotreba položaja

  Zakon o DORH-u u Glavi IX propisuje stegovna djela za koja odgovaraju zamjenici državnog odvjetnika, između ostalog i stegovno djelo zloupotrebe položaja (ćl137.st2.t.1. ZODO) koja postoji osobito ako zamjenik državnog odvjetništva" uz optužnicu ne dostavi popis dokaza kojima raspolaže,koje ne namjerava izvoditi pred sudom,a koji dokazi ukazuju na nedužnost i na manji stupanj krivnje okrivljenika ili predstavljaju olakotne okolnosti#(čl 137.st.3t.3 ZDO). Molim za komentar ,jer se upravo tako odvijaju stvari u mom postupku.
 8. Drzavni odvjetnik

  Hvala g- man. Tješi me što ste rekli da je sud u kaznenom postupku zaista sud. E ako se to bude pokazalo i u mom slučaju nemam se čega bojati.
 9. Drzavni odvjetnik

  Snimka nije nezakonit dokaz iz razloga sto nitko nije niti upozoravao na to.I okrivljenik i ostecenik su izjavili da su vidjeli da ih se snima i pristaju da se snimka pogleda u postupku.Dorh nece a sud se pravi da je nema. U drugom postupku iste osobe isto prijetnja postoji druga snimka i svjedok.Dorh hoce snimku a nece svjedoka ja hocu svjedoka a snimka je nezakonit dokaz. Cjenim vasa misljenja ali mislim da me neznanje moze kostati postupka.Mozda se to samo meni dogada.Ili je korupcija ili ja bas nemam srece.
 10. Drzavni odvjetnik

  Ne mogu a da ne pitam. Ostecenik koji je dao prijedlog za progon (prijetnja) bude ispitivan kod dorh- a i u iskazivanju tvrdi da ima snimku predmetnog dogadaja ali da ce je dati kasnije u postupak. Isto to tvrdi i dvoje svjedoka optuzbe odnosno to su autori snimke i to jedna tvrdi da je dala snimku osreceniku po nalogu policije a druga da je mama snimala i da ce dati snimku u postupak. Nema reakcije drzavnog odvjetnika vezano za njihove navode. U kasnijoj fazi postupka nakon prethodnog postupka okrivljenik slucajno dobiva snimku od trecih osoba i predaje je u spis. Neke cinjenice iz video snimke idu u prilog okrivljeniku.Sud se ocitovao da ce se o snimci odlucivati nakon sto se ispitaju svjedoci. Pitanje. U trenutku kad istrazivac kaznenog djela sazna da postoje i drugi dokazi koji idu u korist okrivljenog i o iste se oglusuje odnosno niti ih ne spomene da li on pritom cini stegovno djelo .Tu se moze prepoznati namjera da se biraju dokazi koji idu samo u prilog osteceniku. Tim i takvim postupcima ispada da drzqvni odvjetnici nisu jednaki prema svim gradanima ove zemlje ili nisu dovoljno strucni osim ako se to ne radi namjerno. Na kraju jos samo da pitam jel normalno da opcinski drzavnik nakon rasprave na sudu ide na kavu zajedno sa ostecenikom Zar se oni nebi trebali ponasati suzdrzano.Nepristrano i neovisno.
 11. Svjedok

  Nemam riječi. Divni ste. Sad cu se morati malo koncentrirati i na posao. Puno mi znači ovo od Vas.Čim bude nešto novo u postupku javljam se. Hvala još jednom.
 12. Svjedok

  Evo jos malo mene.Npr na raspravi na opcunskom jedna od svjedokinja tvrdi da sam rekao zaklati ubiti unistiti a 15 dana kasnije na prekrsajnim za istu stvar tvrdi da nije sigurna da bi cula da sam i prijetio.Naime z optuznom aktu policije bila je navedena okolnost i prijetnje pa je prekrsajni sud i tu cinjenicu utvrdio i spomenuo na kraju u presudi. Bu li to bila nova okolnost i novi dokaz ili okolnost na lazni iskaz i bili se tu moglo traziti pinovno ispitivanje.Napominjem da je prvo rekla da sam prijetio da cu ubiti a 15 dana kasnije da nije sigurna.
 13. Svjedok

  Hvala puno.
 14. Svjedok

  Imam jedno pitanjce za znalce .Optuzen sam za kazneno djelo gdje nije obavezna obrana.Max kazna do 3 godine zatvora.Na raspravi xx svjedocila su dva svjedoka i ja sam sudjekovao u raspravi i postavljaobim pitanja. Zelim da se isti svjedoci ponovno ispitivaju ali ne znam jel to ikako moguce.Npr ako ja angaziram odvjetnika moze li on to osigurati s obzirom na pravo jednakosti oruzja.Znaci u kratko , kako ponovno ispitati svjediko i koje su mi mogucnosti da to uspijem napraviti.
 15. Izuzece

  Najljepse hvala.Vi ste veliki covjek.
×