Jump to content

tonybaraba

Korisnik
 • Broj objava

  108
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Načelo ne bis in idem

  Sve ok ljudino.
 2. Načelo ne bis in idem

  G man zelis li i ti prekrsajnu presudu ?
 3. Načelo ne bis in idem

  Mislim da to nema veze sa policijom.Policajac pise ono sto mu stranke u sukobu kazu.Pa nije duznost policije da odlucuje sto je prekrsaj a sto kazneno djelo.Po meni odgovornost lezi na DORH- u.Isto tako ako Dorh pokrene kazneni postupak a stranka upozorava da se vodi i prekrsajni postupak o istom djelu to se redovito ignorira.Pa na kraju bude no bis in idem.Danas u bilo kakvom benignom djelu trazi se kaznena odgovornost kao da nemamo dovoljno kriminalaca.
 4. Načelo ne bis in idem

  Bravo majstore.Poslacu ti i iskaze svjedoka na ODO i zapisnik sa jedine rasprave na opcinskom sudu ako zelis da vidis sto i kako su iskazivale.Interesantno je da je ta rasprava odrzana na opcinskom sudu prije rasprave na prekrsajnom.Naime rqsprava na prekrsajnom bila je nekih 15 dana od rasprave na opcinskom. ODO nece sigurno samostalno dizati kaznene prijave protiv svjedoka jer vide samo jednog krivca a to sam ja.Zasto je to tako odgovor lezi zna se gdje.Kao i puno toga u ovoj drzavi.Tko je jamio jamio. Najvaznije od svega jest to da sam ja napokon docekao mir i da me vise nitko ne matletira zbog gluposti koju uopce nisam zapoceo ni izazivao.Netko je mislio napraviti dobar posao na blesavom slucaju i tvrditi kako se radi posao.Tamo gdje ima posla e tu cemo okrenuti glavu jer tko zna sto ce biti poslije.Ovdje se radi o sirotinji koja nemoze ni odvjetnika platiti pa ajmo ga zgaziti.Uz nadu da ce na kraju morati platiti pozqmqsnu sumu za troskove a onda cemo ga tuziti za dusevne boli i toboznji mobitel.Klasicni primjer kako nekome unistiti zivot iz objesti nizasto. Sve skupa jedna velika nepravda i sramota.Metode rada svih ljudi ukljucenih u postupak osim sudaca zupanijskog suda bile su na granici legalnog i u demokratskom drustvu prihvatljivog ponasanja. Koliko je tu samo vremena i novaca izgubljeno a ko ce to sve skupa platiti.Zna se mi gradani RH
 5. Načelo ne bis in idem

  Ne uspjevam sa privatnom porukom.Stalno mi javlja da je pretinac pun.Ne kuzim
 6. Načelo ne bis in idem

  Nevjerovatno.Sve ste fantasticno rekli.Upravo to mi se i dogadalo.Kad bi znali sve pojedinosti tek onda bi vidjeli koliko mi je nepravde ucinjeno. Nisam nikad evidentiran kao pocinitelj kaznenih i prekrsajnih djela ali ostecenik ne dva puta pravomocno osuden za kradu i tesku kradu.ODO u zadru je odradio pristrano i nestrucno cijeli posao.Nisam se htio predati i nadam se da cu uspjeti.Protiv mene postoji jos jedna optuznica od istog ostecenika za isto djelo.Bez svjedoka on tvrdi da sam ponovno prijetio ali evo vec skoro godinu dana nije postala pravomocna.Mislim da ostecenik ima vezu u ODO ali eto na kraju ipak odlucuje sud sa casnim i postenim sudcima.Ne znam kako da vam posaljem presudu sa prekrsajnog.Mozda na neki mail.
 7. Načelo ne bis in idem

  Nevjerovatno koliko interesa od atomica za moj slucaj.Poslat cu ti kompletan spis a i prekrsajnu presudu.Izvrsno zakljucujes.
 8. Načelo ne bis in idem

  Zna se.
 9. Načelo ne bis in idem

  Nista jos nije pravomocno.Na nizem bit ce postupak obustavljen.Ceka se pravomocnost prekrsajne presude .
 10. Načelo ne bis in idem

  Ostecenika u postupku zastupalo je ODO i on je angazirao poznatu odvjetnicu a mi sami bez ikakve pravne pomoci.HaHa
 11. Načelo ne bis in idem

  U oba postupka sud je pitao svjedoke :Da li su culi prijetece rijeci.Na prekrsajnom sudu nisu culi ali na opcinskom su culi izgovorene rijeci prijetnje kao i na iskazivanju u prethodnom postupku.Ovdje se radi o pokusaju laznog optuzivanja od strane ostecenika i svjedoka a s ciljem da nam se nanese materijalna steta.Planirali su novce pokupiti haha.
 12. Načelo ne bis in idem

  Moj slucaj.Haha.G man izvrsno obrazlozenje.
 13. Sudenje u razumnom roku

  Sto je pocetak postupka.Prva rasprava.ili optuzni prijedlog policije.
 14. Sudenje u razumnom roku

  Hvala g man.Da li se pocetak postupka racuna od datuma pocinjenog prekrsaja.?
 15. Sudenje u razumnom roku

  Prema ustaljenoj praksi sudski postupak treba biti pravomoćno okončan u roku tri godine od njegovog započinjanja.Ako vaš predmet na sudu nije riješen u navedenom razumnom roku, imate mogućnost podnijeti: zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku sudu pred kojim se postupak vodi zahtjev za isplatu primjerene naknade zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku. Imam presudu sa prekrsajnog suda koja nije postala pravomocna iz razloga sto nije odluceno o zalbi.Zalio se drugi okrivljenik a zalbu nisam ulozio ja.Zelim da ta presuda postane pravomocne.Proslo je vise od tri godine od inkrimiranog dogadaja. Pitanje : Da li ja mogu podnijeti zahtjev za sudenjem u razumnom roku ? Kojem sudu saljem zahtjev prekrsajnom ili visem prekrsajnom. Hvala
×