Jump to content

Johny33

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. U sudskom registru i dalje stoji nepravomočno brisana, a među registrom brisanih je nema. Dok po stranicama sa informacijama o firmama stoji i dalje aktivna. Osim prema fini i GK nije bilo drugih dugovanja, kolike su šanse da su se oni žalili?
  2. Pozdrav Kako nisam predao GFI 3 god za redom napokon je u siječnju pokrenut postupak brisanja. Kako vidim u sudskom registru 03.08.2021 donijeto je rešenje o brisanju. U kojem stoji pod 3 "III. Brisanje iz sudskog registra će se provesti po pravomoćnosti ovog rješenja.". Te na dnu stoji : Uputa o pravnom lijeku:Protiv ovog rješenja dopuštena je žalba Visokom trgovačkom sudu Republike Hrvatske. Žalba se podnosi putem prvostupanjskog suda u dva primjerka, u roku od 8 dana od dana javne objave rješenja na internetskoj stranici na kojoj se nalazi registar. E sad po mojim saznanjima pravomoćnost bi trebala nastupiti nakon istek roka za žalbu, a kako vidim da je prošlo skoro mjesec dana od nepromočnog rješenja. Zašto nije objavljenja pravomoćnost? Hvala unaprijed
  3. To me najviše i zanimalo, da li postoji zakonska mogućnost ovrhe bez predizanja pošiljke. Ako je tako onda mi i nema druge opcije do podignuti i poslati žalbu. Jel koliko vidim iz vlastitih i tuđih iskustava država je sve ažurnija u naplati svojih potraživanja, pa se nije sa "rogatim bost".
  4. Ostavio je poštar obavijest. Znači koliko shvaćam i kad ne bih predigao rješenje na pošti ne bih mogao izbjeći naplatu kazne? Npr. na račun zastare? Već mi je dva puta stizale takve pošiljke (na mene i firmu) koje ne bih stigao predići jer bi bio na terenu. Nikad nisu ništa prisilno naplatili u vidu ovrhe. Ako je tako onda mi nema druge nego podignuti rješenje na pošti i poslati prigovor.
  5. Pozdrav Zbog zdravstvenih problema i nedovoljno novca (sezonski poslovi) odlučio sam "zatvoriti" firmu ne predajom GFI (zadnji predan za 2015.). Prošlo ljeto su mi stigle kazne na moje i firmino ime. Svoju od 350kn sam platio, dok firminu ne. Danas su mi stigle opet (prekršajni nalog FINA na moje i firmino ime). Kako nisam bio kući, a ukućani i inače ne primaju moju poštu poštar je ostavio obavijest. Sad mene zanima dali če ih FINA nekako naplatiti (ovrha i sl.) ako nisam dobio rješenje odnosno kaznu. Za firmu me baš i ne zanima jel sam uvidom u sudski registar vidio da su prije mjesec dana pokrenuli postupak likvidacije. Brine me ona na moje ime kako nisam u dobroj financijskoj situaciji, a sumnjam da će kazna bit minimalnih 350kn kao prva.
  6. Natjecaju pise da je zalbeni rok 15 dana od objave rezultata. Žalba je poslana odmah po rezultatima. Sad mene muci koliki je njibov rok za očitovanje da zbnam sljedeci potez planirat
  7. Javio sam se na natječaj za posao u jenoj javnoj ustanovi. Iako više godina radim u istoj sezonski ove godine sam dobio odgovor da nisam odabran. Nekako sam saznao za niz nepravilnosti u natječaju, te sam na rješenje napisao žalbu. Zanima me koliki je zakonski rok za očitovanje na žalbu, te jeli se natječaj "pauzira" za vrijeme žalbenog postupka.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija