Jump to content

LittleStar

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Drzavljanstvo i privremeni boravak

    Je li se zakon u međuvremenu promijenio? Jer u članku 169 (5) piše nešto potpuno drugo.
  2. Stranac - stalni boravak

    I još me zanima u vezi onog izbivanja iz zemlje od 30 dana - je li to 30 dana sveukupno ili neprekidno? U zakonu piše neprekidno, a vidim da se po forumu piše da ne smije izbivati sveukupno više od 30 dana.
  3. Privremeni boravak

    Zar ne vrijede za članove obitelji drugačije pravila? Članak 169
  4. Ovo za 6 mj ili višekratno do 10 mjeseci vrijedi samo za one koji nisu član obitelji, ako je u braku s hrvatskim državljaninom, onda može više izbivati: https://www.zakon.hr/z/142/Zakon-o-strancima Piše pod Stalni boravak za člana obitelji koji nije državljanin države članice EGP-a
  5. Stranac - stalni boravak

    Moj bi dečko trebao naći posao i doći živjeti u Hrvatsku (nije građanin EU). Našao je posao u Hrvatskoj tvrtki zbog koje bi relativno često putovao. Jednog bi dana volio dobiti stalni boravak u Hrvatskoj, no vidim da postoji ono pravilo da ne smije u 5 godina provesti više od 10 mjeseci izvan zemlje - što će on možda prijeći. Može li se možda donijeti potvrda od poslodavca da je bio u inozemstvu na poslovnom putu kako se to ne bi uzimalo u obzir? Hvala unaprijed
×