Jump to content

miroslav6

Korisnik
 • Broj objava

  97
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

miroslav6 je zadnji put osvojio dan lipanj 15

miroslav6 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O miroslav6

 • Rang
  Novak
 1. HZZ obračun naknade za nezaposlene

  Zaboravite na to, ne trebate ni editirati ni brisati, moderator moze to rijesiti, postavite pitanje.
 2. HRT pristojba

  Prvo: RTV pristojba je naknada za posjedovanje TV prijemnika, a ne za gledanje HRT1, 2, 3, 4, 5, itd. tako da signal nema veze s placanjem. Drugo: https://www.xn--iznajmljivai-yrb.hr/rtv-pretplata-za-iznajmljivace/ Po ovome mi se cini da ne biste trebali placati, jer se za TV u vikendici ne placa pristojba ako vec placate u svom kucanstvu. Ali kraj teksta otkriva da HRT drugacije gleda na to...
 3. Novi poslodavac želi rad pod godišnjim odmorom

  Naravno da ste ispravno ste postupili sto ste odbili rad na crno, samo sto ste umjesto odbijanja mogli traziti ugovor o djelu kako je gore predlozeno ili nekakav drugi dodatak, novi poslodavac bi bio zadovoljan jer bi poceli ranije raditi, a sve bi bilo po zakonu. Za vrijeme godisnjeg ste mogli odradivati ugovor o djelu. Sada je jos samo pitanje kakav je taj novi poslodavac, kad vec i prije nego ste poceli raditi nudi rad na crno.
 4. Otplata kredita

  Moguce, makar vece banke (a vjerojatno i sve) rade sve radnje preko softvera, tako da radnik na salteru ne moze zaracunati sam to ni da zeli. Nije bas ni njima u interesu ilegalno prevariti nekog, kad imaju toliko legalnih nacina uzeti novce, zato i postoji naknada za prijevremenu otplatu. A ako bas zele, mogu: - pomnoziti glavnicu sa kamatom i sve skupa pomnoziti sa 0 dana ostatka otplate - pomnoziti kamatu i ostatak dana otplate i sve skupa sa 0 glavnice koja je otplacena Vise je nego ocito da obje mogucnosti nisu bas isplative po banku, nego da im je bolje pomnoziti glavnicu s naknadom za prijevremeni raskid, onda ce i dobiti nesto.
 5. Otplata kredita

  Kamata po definiciji ne moze biti zaracunata za buducnost i naplacena za ono sto ne postoji (otplacena glavnica), tj. mora proci vremenski period i postojati glavnica da se moze izracunati. Isto kao i na stednju, ako se oroci na 1g, ne dobije se nista ako se razroci za 2 dana (makar bilo bi super), isto tako ne moze za kredit biti izracunata. Sad da li to pise negdje u zakonu... Pretpostavljam da je doslo do nesporazuma u banci i da se pricalo o naknadi za prijevremenu otplatu kredita koja se takoder iskazuje u postotku pa je zbog toga doslo do nesporazuma.
 6. Posljedice otkaza - naknada troškova poslodavcu

  Opravdano bi po meni bilo ako je poslodavac stipendirao radnika, ili mu je platio dodatno skolovanje, da ga zadrzi kod sebe naredni period dok mu se ulaganje ne isplati. Ostalo, kako Ruby kaze. Uz nedostatak dodatnih informacija, ovo izgleda kao robovlasnistvo, kao da morate isplatiti sebe kako bi otisli iz firme.
 7. Odricanje od nasljedstva u korist trece osobe

  Hoce li banka moci traziti ponistenje ugovora o dozivotnom uzdrzavanju zbog namjere izbjegavanja placanja duga kao sto je navedeno u slicnoj temi?
 8. Usklađivanje zemljišnih knjiga i katastra

  Mozda se ta osoba nikad nije upisala u zemljisne knjige pa sud ne zna da je vraceno. Da nije radena parcelacija, jednostavno bi s ovim rjesenjem o kojem pricate mogli upisati vlasnistvo jer imate slijed. Mozete provjeriti i sami povijesni pregled vlasnika u zemljisnim knjigama i vidjeti da li je ikad upisan bivsi vlasnik ili nije. Za ostalo ce se javiti netko kompetentniji nadam se.
 9. OVRHA NA IME UMRLE OSOBE

  Pretpostavljam da djelatnica prije godinu dana nije zatvorila racun, nego blokirala, da nitko ne moze podizati sredstva prije ostavinske. Ako niste naslijedili nista, ne mozete naslijediti ni dug. Obvezni ste platiti dug samo u visini nasljedstva sto je u Vasem slucaju 0 kn. Ocito je na racunu bilo nesto novaca koji je pojela mjesecna naknada i sad rade ovrhu. Pazite samo, ako je netko nakon smrti dizao novce na bankomatu, banka ce to protumaciti da ste prihvatili nasljedstvo i ima pravo traziti da platite dug. Makar je to pitanje dokazivanja tko je uzeo novce itd., moze tu biti svasta pretpostavljam. P.S. nasljednika uvijek ima, to su roditelji, Vi, daljni rodaci, itd.
 10. Odricanje nasljedstva

  Ako ste znali da ne vrijedi onda ste mogli odmah na ostavinskoj prenijeti na drugu osobu, pretpostavljam da je jos netko dobio komad te zemlje. Ako ne vrijedi nista, onda ce 4% poreza biti 5 kn (karikiram) pa darujte nekome ko ima veci udio na toj cestici, valjda moze toliko izdvojiti, sveukupno s biljeznikom 100 kn. Platite Vi sve ako se zbilja zelite toga rijesiti. Ali nikad ne znate sto ce biti sutra, tko zna sto moze nastati na tom komadu zemlje. Imate li troskova prema toj nekretnini? Osim moguceg poreza na nekretnine u buducnosti koji bi isto trebao biti nikakav. Koristi li tko ostatak cestice? Ako Vam nista od navedenog ne odgovara, prenesite sve nekretnine i pokretnine, novac u banci itd. na svoje nasljednike za vrijeme zivota i onda neka se oni odreknu nasljedstva koje ce se sastojati od samo te 4/502 nekretnine. Tada ce drzava preuzeti brigu.
 11. Odricanje nasljedstva

  Mozete darovati, za Vas besplatno osim troskova javnog biljeznika koji moze i primatelj dara platiti ako se dogovorite, ako niste u direktnom srodstvu (baka-djed, roditelji, djeca, unuci), platit ce 4% poreza, pretpostavljam da je rijec o nekretnini.
 12. Udaren na parkingu kako postupiti dalje?

  Osiguranje (kao ni itko drugi) Vam nece nikada ponuditi da na njihov teret trosite novac koji oni misle da nije potrebno trositi. Na kraju to ispada kao na placu. Isto tako lakse odobre cifru koja je izmedu onog sto oni ponude i onog sto Vi trazite, umjesto da se ide na sud. Pa ako Vam odgovara da kupite polovni branik i ne idete preko ovlastenog servisa, nabavite ponudu za tu opciju pa im mozete ponuditi da plate taj iznos. Na Vama je da li da idete u dogovor ili trazite potpunu isplatu za popravak u ovlastenom servisu. Tesko je reci sto ce bolje proci i sto je isplativije napraviti.
 13. Darovni ugovor

  Porez na promet nekretnina je 4% (od 1.1.2017.) i darovanje nekretnina s roditelja na dijete je oslobodeno placanja poreza ("oduvijek"). Gdje ste nasli da se 2019. mijenja porez na promet nekretnina i da se ukida oslobadanje od placanja poreza za darovanje iz ovog pitanja? Meni trazilica ne daje nikakve rezultate na takav upit?
 14. Darovni ugovor

  O kojem porezu pricate, o porezu na promet nekretnina ili o mogucem porezu na nekretnine koji "zamjenjuje" komunalnu naknadu? U prvom slucaju ste poreza oslobodeni ako roditelj daruje djecu, a u drugom slucaju nije bitno tko je vlasnik, platit ce ili otac ili Vi. To nisu isti porezi.
 15. Odricanje od nasljedstva u korist trece osobe

  Ako ne saznaju, tuze i poniste darovni ugovor.
×