Jump to content

miroslav6

Korisnik
 • Broj objava

  74
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

miroslav6 je zadnji put osvojio dan lipanj 15

miroslav6 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O miroslav6

 • Rang
  Novak
 1. Postoji li ostavinsko rjesenje od bake supruga? Brat se na temelju necega upisao pa se u istom rjesenju majka supruga odrekla nasljedstva. Tada predate oba rjesenja da potvrdite slijed.
 2. Znaci iskoristili ste godisnji i prekovremene i jos ste imali manjak sati u 2017.? Mislim, jasno je meni da mora sve biti po zakonu i iako ne znam, moguce da poslodavac nema pravo prebiti te sate, ali ipak ste bili placeni za to vrijeme koje niste radili. Mogli ste recimo dobiti otkaz u to vrijeme zbog pomanjkanja posla, smanjiti placu ili sto vec moze, a ipak je Vas i ostale poslodavac ostavio. Ni slucajno ne branim poslodavca i znam kako se ponasaju, pogotovo u turizmu. Ali ako je poslodavac isao Vama na ruku, mogli bi ste i Vi njemu, ali ne vise od onog sto trebate, tj. da se tocno zbroje svi sati i plati visak.
 3. VIP račun povezan sa GooglePlay bez mog odobrenja

  OK, postoji lijek i za to, nadam se da funkcionira: Opet, na mom mobitelu je ukljucena autentifikacija, a nikad nisam te postavke dirao niti ikad kupovao. Isto tako pise: Ali opet: Cudno je to da dva izvora ovdje kazu da su pocetne postavke bile da ne trazi autentifikaciju. Kod mene je postavljeno obrnuto kako je i logicno, a nisam se koristio tim nikad.
 4. VIP račun povezan sa GooglePlay bez mog odobrenja

  Da se to ne ponovi, slijedite ove korake: To jos uvijek ne znaci da mali genijalci ne mogu na isti nacin ukljuciti tu opciju i nastaviti sa sopingom. I mi nije potpuno jasno zasto je ta opcija automatski dodana, jer meni na ne-HR broju nije automatski dodana i trazi me da potvrdim da sam suglasan sa uvjetima koristenja, itd. kao sto bi trebalo biti. Nazalost ne pita za sifru Google racuna pri aktivaciji sto bi bilo dobro.
 5. Kredit

  Tesko je savjetovati sto da radite kad nemamo uvid u cijelu situaciju. - Gdje ce te zivjeti ako majka pokloni kucu sinovcu, a on ju proda? Imate li plan kako ce te zivjeti bez krova nad glavom s manje od 1800 kn? Moze Vam sinovac dozvoliti da zivite u kuci, ali moze Vas i istjerati kad zeli. - Kolika je cijena kuce? Mozete li prodajom kuce pokriti dug i osigurati si neki mali stan ili manju kucu? Recimo ako sad zivite u gradu pa odete negdje na selo gdje su manje cijene. Ovim tempom placanja Vam kamate rastu brze nego sto smanjujete glavnicu, tako da trebate uracunati i kamate na cijeli dug. Ako mislite to raditi, morate biti brzi tako da prodate kucu i isplatite dug prije nego krene ovrha na kucu. Postoji puno kombinacija, tesko je reci koja je najbolja.
 6. Pokretanje ostavinske rasprave

  Sve ovisi sto Vi zelite i gdje zivite. - Mozete se odreci nasljedstva, onda gubite sve sto Vam inace pripada: pola kuce, novac iz banke i ostale stvari sto je majka imala, a niste spomenuli (od skupljih stvari npr. auto, veca kolicina zlata). Ako zivite u toj kuci, tamo mozete biti sve dok Vam brat dopusta, tj. moze Vas izbaciti, prodati kucu. Ako su odnosi OK, onda OK, ali u buducnosti se to moze promjeniti. - Mozete naslijediti sto Vam pripada, u dogovoru s bratom prodati kucu i ostale stvari, otplatite dug ili bar dio duga da Vam se smanji glavnica i kamate. (- Moze i brat sve naslijediti ako zeli kucu, a Vas isplatiti u novcu pa vi isplatite ili umanjite dug, platite 5% (ili koliko vec) poreza na dar u novcu)
 7. Kredit

  Pametno je ostaviti oporucno ili ugovorom o uzdrzavanju, ako mu prepise danas ili ugovorom o dosmrtnom uzdrzavanju, on ju sutra moze izbaciti iz stana, prodati ga i zaboraviti na nju (naravno ima obvezu ju uzdrzavati, ali ako to ne ucini pa ga ona tuzi, pitanje kad ce i da li ce docekati presudu na nasim sudovima). Naravno da u normalnim slucajevima se to ne dogada, ali nikad se ne zna sto se moze dogoditi pa je bolje da se zena osigura. A kako Vi zivite u istoj kuci, nakon majcine smrti moze i Vas izbaciti pa razmislite i o tom.
 8. Ne plačam kredit

  Hvala na pojasnjenju, ipak smisao je bio na predmetima male/nikakve realne vrijednosti.
 9. Ne plačam kredit

  Je li rodak sudionik u kreditnom poslu? Jamac, dao hipoteku na kucu ili nesto trece? Ako nije, nije ni sudionik, to sto Vi tamo "zivite", nema apsolutno nikakve veze s njim. Njegove stvari su njegove. Ako naprimjer bracni drug nije duzan nakon smrti vracati dugove svog partnera ukoliko se odrekne nasljedstva ili ako nasljedstva nema, sto nekad izgleda cudno, onda nije ni rodak ili bilo tko drugi tko zivi s Vama duzan placati Vase dugove.
 10. Vidi se da idete radnicima na ruku i da im dajete godisnji i nakon sluzbenog roka sto pozdravljam, ali ako Vam to predstavlja problem, ako oni ne zele iskoristiti do roka, odredite im Vi godisnji ili nakon roka vise ne ce imati pravo na njega, niti ga morate isplatiti.
 11. Povratnici iz USA - porezna

  Dozvoljeno je, ali se mora prijaviti i morate imati porijeklo. U svakom slucaju, bolje je prebaciti preko banke, nema rizika nosenja, porijeklo je cisto, a naknada je ili 0 ili neka mizerija. Uglavnom, bilo kako okrenete, vise se isplati preko banke prebaciti.
 12. Dugovi i ovrhe

  Mislio sam na suvlasnika, ili ako Vi imate interes za drugi dio kuce.
 13. Ne plačam kredit

  Morala bi banka dokazati da je to Vase, a to ce im tesko proci, pogotovo ako rodak za novije i skuplje stvari ima racun. Staru vazu i lonce sumnjam da ce uzimati, a opet nije Vase pa ne smiju.
 14. Dugovi i ovrhe

  Ne moze banka prodati tudi dio kuce, ako nije i taj dio pod hipotekom ili je suvlasnik jamac. Ali prvo ce se probati naplatiti po placi jamca. Moze, ali ako kuca nije etazirana, pitanje tko ce htjeti kupiti. Trebate se paziti ljudi koji to kupe nakon par drazbi za male novce pa ucjenjuju drugog suvlasnika. Jos uvijek ce ici ovrha na mirovinu, a poslije smrti banka ce se naplatiti od jamca. Otplacuju kao da su oni digli kredit. U slucaju ovrhe se ovrsuje i njih. Ali prije ovrhe ce se banka prvo naplacivati redovno od njih ako su im primanja dostatna. Ako niste jamac (da jeste, znali bi koliko je kredita uzeto), teoretski nemate veze s njihovim dugom. Ako i izgube sve, pretpostavlja se da ce te im pomagati, ali nakon njihove smrti, odnosno onog tko je digao kredit, dug prelazi na jamca, ako jamca nema, onda dug nestaje. Bitno je da se nakon smrti na ostavinskoj odreknete bilo kakvog nasljedstva. Koliko vidim, roditelji jos uvijek otplacuju vise manje redovno, banka nije krenula u ovrhe pa neka tako nastave sto duze mogu. Sve ovo nista ne znaci ako je novac posuden od kamatara koji bi mogli poceti pritiskati i Vas.
 15. Povratnici iz USA - porezna

  Mislim da je radar63 htio pitati da li ce ga porezna pitati da dostavi stanje inozemnih racuna i ako ima novce na stednji da plati porez na stednju po tim racunima. Na koji dupli porez ste ovdje mislili? Ako se selite, mozete po meni i svu ustedevinu prebaciti u "hrvatske" banke bez placanja ikakvog poreza, ili se varam? U svim bankama u HR Vam je osigurana stednja do 100 000 € tako da rasporedite, nadam se da ce Vam 25 banaka koliko ih otprilike ima biti dovoljno. Imate mogucnost staviti novce i u banke u EU, kod njih nema dvostrukog oporezivanja. Nadam se da znate da situacija vrijedi i obrnuto, kad se preselite u HR sa USA drzavljanstvom morate placati porez u USA kao da zivite tamo uz neke limite ako se ne varam.
×