Jump to content

hlapicheva

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem vam na odgovoru :). Radi se o tome da čekam premještaj u državnu službu tako da si ne bi htjela zakomplicirati postupak. Ukoliko mi poslodavac uruči otkaz, makar i neopravdani, premještaj će biti obustavljen a dok ja sudskim putem dokažem neopravdanost otkaza proći će godine. Znači nema mogućnosti da dobijem izvanredni otkaz zbog nepotpisivanja ugovora?
  2. Pozdrav! Radim u javnoj službi, osnivač je RH. Imam sklopljen ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Nakon izmjene sistematizacije ponuđen mi na potpis novi ugovor na niže plaćeno radno mjesto s potpuno različitim opisom poslova radnog mjesta od dosadašnjeg. Napominjem da radno mjesto za koje imam ugovor nije ukinuto novom sistematizacijom. Prethodno mi je izrečena opomena od strane ravnatelja zbog povrede obveza iz radnog odnosa. Na tu opomenu podnijela sam zzp obzirom da nije izrečena od povjerenstva niti postoji pisana prijava o povredi direktno nadređenog službenika kako je predviđeno pravilnikom o radu ustanove. Povjerenstvo za povrede iz radnog odnosa osnovano je 2 mjeseca nakon mog podnošenja zzp, provedeno je saslušanje mene i postupak je obustavljen uz obrazloženje da sam kriva ali se postupak obustavlja zbog procesnog propusta, odnosno propuštanja roka od 8 dana u kojem su me trebali saslušati, iz razloga jer povjerenstvo nije bilo osnovano. Da li moram potpisati novi ugovor o radu, obzirom na ovaj postupak opomene i podnošenja zzp i što se dešava u slučaju da ga ne potpišem? Unaprijed hvala!
  3. Ne primjenjuje se Zakon o drž. službenicima i namještenicima, radi se o javnoj službi. Lakše i teže povrede radne dužnosti propisane su Pravilnikom o radu ustanove, u kojem se ne spominje ništa slično ovom slučaju. Primjedbe sam mogla (i trebala) iznijeti u okviru svoje službe, ali nažalost nisam za to dobila priliku. Obzirom da se radi o propisu koji uređuje neka postupanja i koji ima učinak na dosta ljudi (proizvođači, trgovci, službene osobe, moja ustanova), smatrala sam da je moja građanska dužnost iznijeti primjedbe na tekst. Uglavnom, hvala na pomoći, saznala sam otprilike sve što sam htjela.
  4. Hvala na odgovoru, pretpostavila sam da je takva situacija. Ono što me zapravo zanima je da li u ovakvoj poslodavčevoj opomeni ima elemenata kršenja osobnih prava i sloboda, obzirom da se de facto radi o tome da mi poslodavac brani korištenje vlastitog imena i prezimena u javnom obraćanju. Da li je ovakvo postupanje utuživo po nekoj drugoj osnovi?
  5. Zaposlena sam u ustanovi čiji je osnivač Republika Hrvatska i koje obavlja određene djelatnosti za koje je ovlaštena zakonima i podzakonskim aktima. U sustavu e-savjetovanja sam se registrirala kao korisnik (građanin) sa svojim imenom i prezimenom, te sam komentirala pravilnik u donošenju čije se odredbe djelomično odnose na procese ustanove u kojoj sam zaposlena. Zakonodavac je nakon provedenoga savjetovanja u većini prihvatio moje komentare, osim jednog. Poslodavac mi je nakon nekog vremena uručio pisanu opomenu s mogućnošću otkaza ugovora o radu zbog kršenja obveza iz radnog odnosa, pri čemu kao razlog opomene ističe spomenuto sudjelovanje u e-savjetovanju (u svojstvu građanina) pri izradi spomenutog prijedloga pravilnika. Moji komentari nisu predstavljali odavanje poslovne tajne niti su na bilo koji način ocrnjivali poslodavca. Poslodavac svoju odluku o opomeni u bitnome temelji na činjenici da sam komentirala odredbe propisa koje se odnose na poslovne procese (radi se o rokovima trajanja postupaka za čije provođenje je ustanova ovlaštena) te da sam o svojoj namjeri morala obavijestiti nadređene, bez obzira što u sustavu nisam registrirana kao djelatnik ustanove. Moje postupanje ne krši odredbe niti jednog akta kojim je uređeni odnos ustanove kao poslodavca i mene kao zaposlenika. Ne mogu prihvatiti činjenicu da mi poslodavac ovakvim postupanjem u suštini brani istupanje u svojstvu građanina i korištenje mog vlastitog imena i prezimena te ovakvo postupanje smatram narušavanjem mojih osobnih prava i sloboda koje nadilazi okvire ugovornog odnos poslodavca i zaposlenika. Molim vas da me uputite kome da se obratim u vezi zaštite od ovakvog postupanja poslodavca, obzirom da sam uvjerenja da su moji komentari na pozitivan način doprinijeli izradi navedenog propisa, što je pretpostavljam i cilj e-savjetovanja, no ne želim ulaziti u daljnje sukobe zbog komentiranja propisa postavljenih na e-savjetovanje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija