Jump to content

Apopova2

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Molio bih vas ako mi tko može dati okvirni izračun obiteljske mirovine za udovici umrlih branitelja. Pokojni je bio u radnom odnosu u vrijeme smrti ima 1230 dana borbenog sektora i status dragovoljaca, 30 godina radnog staža. Unaprijed hvala.
  2. Imam pitanje u vezi sa ostvarivanje prava na obiteljsku mirovinu. Radi se o ženi umrloga branitelja koja u trenutku smrti nije imala uvjete za obiteljsku mirovinu a sada ju može zatražiti ali ima i pravo na svoju mirovinu u 6 mjesecu. Žena ima 35 godina staža ali zbog male osnovice bila bi i mala mirovina a pokojni suprug je bio branitelj od7 mjeseca 91 dokraja2 mjeseca 96 i imao je prijeratnog staža cca20-tak godina pa ju zanima dali bi joj bila obiteljska povoljnija ili dali može ostvariti neki dodatak na svoju mirovinu na osnovu braniteljskom staža supruga. Hvala unaprijed.
  3. Hvala puno na odgovorima sad mi je malo jasnija ta situacija,a zanima me dali ce imati onda pravo na neko uvecanje mirovine ns osnovi pokojnog muza posto iduce godine stjece uvjete za vlastitu mirovinu u iznosu cca1800 kn?
  4. Bio danas kod pravnice u hzmo i kaze mi gospođa da udovica u trenutku smrti morala imati 45 godina minimum,ali bilo je tako i po starom zakonu.Nekako imam osjećaj da gospođa nije otvorila zakon jer od čl.40 do čl.44nigdje se ne spominje ta dob nego 40god.Izgleda da mi sljedi duga borba sa neupućenom birokracijom.
  5. Pozdrav,zanima me za punicu koja je udovica umrlog branitelja.U trenutku smrti imala je 42 godine i po starom zakonu nije imala nikakvo pravo.Molio bih odgovor ako tko zna dali ima kakvo pravo po novom zakonu.Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija