Jump to content

avez

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Jos uvijek mi jedna stvar nije jasna. S obzirom da se na adresi mog prebivalista vec placa pristojba, kako onda na bilo kojoj drugoj adresi mogu biti duzan placati pristojbu za prijenosne uredjaje? Zasto prijenosni uredjaji nisu vec obuhvaceni pristojbom na adresi prebivalista? Ako su prijenosni uredjaji obuhvaceni pristojbom na adresi prebivalista, kako je onda moguce placati vise pristojbi na iste uredjaje? Dalje, zasto je bitno glasi li pristojba na adresi prebivalista na moje ili necije drugo ime? Po toj logici bi svaka osoba na toj adresi trebala placati vlastitu pristojbu za vlastite prijenosne uredjaje. Sve u svemu, uopce mi nije jasno po kojem kriteriju se odredjuje duznost placanja pristojbe. Da imam TV ili radio (makar u autu) nebi nista rekao, ali mi je suludo placati dodatnu pristojbu samo zato sto imam laptop i mobitel.
  2. S obzirom na navedeno sto mi je sada ciniti? Pretpostavljam da je za otkazivanje pristojbe dovoljno reci da vise ne boravim na toj adresi. Mogu li sto uciniti po pitanju ovih 400kn, s obzirom da sam potpisao izjavu (bar pretpostavljam da sam to potpisao, jer sam dao elektronicki potpis, a na papirima koje sam dobio nema nikakvog potpisa). Zahvaljujem na dosadasnjim savjetima.
  3. Na zalost ne glasi na moje ime. Je li mi olakotna ili otegotna okolnost sto na adresi gdje sam zatecen nemam prijavljeno (nit sam ikad imao) ni prebivaliste ni boraviste?
  4. Danas me na adresi na kojoj trenutno boravim (nisam sluzbeno prijavljen) zatekao HRT kontrolor. Rekao sam mu da u stanu nema ni TV ni radio prijemnika (sto je istina) na sto sam dobio odgovor da sam duzan placati i za laptop/mobitel (sto mi je takodjer poznato). Naivno sam mu dao osobne podatke, ukljucujuci elektronicki potpis, nakon cega mi je on urucio potvrdu o prijavi i izjavu o suglasnosti s iznosom od 400kn za uplatu. S obzirom da se na adresi prebivalista (i sluzbeno boravista) vec uredno placa HRT pristojba, jesam li duzan ista placati na drugoj adresi na racun laptopa i mobitela (s obzirom da se radi o prijenosnim uredjajima)? Sto mi je u ovom trenutku ciniti?
  5. S ciljem lakšeg pronalaska odvjetnika, spada li ovo u trgovačko ili bankarsko/financijsko pravo, ili možda nešto treće? Hvala
  6. Pozdrav, U procesu sam sklapanja ugovora ugovora o dioničkim opcijama s privatnom kompanijom iz SAD-a. S obzirom na to da nisam dovoljno upoznat s terminologijom potrebno mi je tumačenje, te eventualne konzultacije u vezi ugovora. Međutim, nisam siguran trebam li se za tu uslugu obratiti javnom bilježniku, odvjetniku, ili nekom trećem. Također, je li prije tumačenja potreban službeni prijevod ugovora na hrvatski jezik, ili se isto može napraviti s primjerkom na engleskom jeziku? Postoji li netko u Zagrebu tko je specijaliziran za ovo područje? Ukoliko izravne preporuke nisu dozvoljene, svaki savjet je dobrodošao, kao i kontakt privatnom porukom. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija