Jump to content

hrabrova

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je hrabrova objavio

  1. Možda je ovo preopširno,ali drukčije ne mogu objasniti ovo klupko problema koji su se nagomilali . Još ću dodati;u međuvremenu brat (živući) ,legalizirao je staru obiteljsku kuću jer je postao većinski suvlasnik,samo kako sad napraviti parcelaciju,ako druga strana(nećak) to ne želi?
  2. Imam još pitanja,pa otvaram još jednu temu. Prije 30 godina otac ostavlja sinovima (darovni ugovor) ,svakome dio parcele ,na kojima su oni izgradili svoje kuće ,i svakome po 1/3 puta ,definiran #u širini od 8 metara# od okućnice stare (obiteljske ) kuće.Dakle tri objekta su na istoj parceli. Taj put nikada nije ucrtan,niti unesen na katastar. Jedan sin unosi svoj dio parcele na kojoj mu je kuća s okućnicom u katastar,drugi to ne želi napraviti iako je sud naredio da svatkoo od njih to napravi. Jedan brat pokušava dogovoriti s drugim da definiraju put,ovaj uporno to izbjegava,tjera geometre i tako 20 god ništa.Otac umire,i nakon 20 god umire brat koji se nije htio dogovoriti.Ne znam da li je ovaj svoj darovni ugovor definirao,ali živući brat ga nikako nije htio staviti na vidjelo("radi puta").Tek nakon 30 godina ga na nagovor stavlja na vidjelo. Samo da dodam tu su i ostali (sestre),koje su te darovne ugovre priznale na sudu. Međutim nakon toga dolazi nećak pokojnog brata koji se ne slaže s darovnim ugovorom i ne priznaje put,jer kako on kaže"ja sam suvlasnik na cijeloj parceli i imam pravo raditi što je mene volja"??!! Sve je još uvijek na ostavinskoj raspravi i čeka se rješenje. Da li i dalje nakon toliko godina vrijedi darovni ugovor? Da li oni radi proteka godina mogu tražiti izmjenu ,jer neki kažu da se stanje na terenu promjenilo ? Stanje se u širini puta nije mjenjalo! Stara (obiteljska) kuća nikad nije imala definiranu okućnicu,tj. nije unesena na katastar . I ako on (nećak) opet ne želi geometra ,kako ćemo to definirati i na kraju krajeva kako se podijeliti,jer kuća se ne može geometrijski podijeliti na njih 8.
  3. Da i sestra br.1 se odrekla novca na računu,samo što ostaje pitanje ako su sklopili ,a vrlo vjerojatno jesu ,ugovor o doživotnom ili kako već,uzdržavanju..onda i dalje ništa??
  4. Dakle iza pokojne majke bila je ostavinska rasprava (javni bilježnik) ,otac je donio pisanu oporuku majke ,u toj oporuci majka (supruga )ostavlja sve svom suprugu(otac). Kako jedna sestra ne živi u istom gradu sa drugom sestrom i ocem (samo su dvije kćeri),već se i prije daje naslutiti da bi cijelo imanje moglo pripasti njoj, sestri br.1. U tijeku rasprave ,sestra.br2. odriče se novca na majčinom računu,i onda odjednom dobiva pravnu uputu od Javnog bilježnika;da ako bude tražila svoj nužni dio ,da će za to trebati voditi parnicu!!????,u tom neobranom grožđu -otac skače i kaže neka se odrekne ,jer "kao" on će njoj darovati neku parcelu,naravno sestra br.2 shrvana od preuranjene majčine smrti,odnosom prema njoj (hladnokrvnost),odriče se u korist oca. Dakle pitanje je može li ona išta više tražiti? Prošlo je 15 god i nikad joj nije napisao ništa.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija