Jump to content

Daisy24

Korisnik
  • Broj objava

    64
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Daisy24 objavio

  1. Ne uspijevam utjerati alimentaciju, iako imam pravomoćno rješenje, otac je već trebao i u zatvoru završiti, ali pokušavam nekako doći do nekog novca jer ako ode u zatvor ništa od toga svega.Osim toga, protiv iste osobe iz jedne građanske parnice, a po osnovi naknade parničnih troškova također imam pravomoćno rješenje o ovrsi nad njegovim nekretninama. Sveukupno potražujem priličnu svotu po oba spora, a ne uspijevam doći do toga. Unaprijed hvala.
  2. Molila bih odgovor: da li je vještačenje u svrhu utvrđivanja vrijednosti nekretnina moguće nekako platiti naknadno? Naime, radi se ipak o alimentaciji, a sudac traži za dalji nastavak postupka da platim vještaka.Može li se to kasnije platiti?
  3. nažalost, nemate pravo na privremeno uzdržavanje dulje od 3 godine. meni je upravo isteklo 3 godine u 12 mj. 2011 g i nažalost, niti sam rješila problem alimentacije , niti imam pravo na daljnju pomoć.čak se i nemarni otac, zamislite , pobunio protiv tog rješenja iako ne plaća alimentaciju!! srećom , pa to nije utjecalo na dobivanje te pomoći, dobila sam to odmah po dobitku rješenja. pitam se hoće li ikada zaživjeti fondovi koje je još bivša premijerka obećavala kadje bila ministrica iz kojih se trebala isplaćivati alimentacija??? di je nova ministrica, možda će ona imati više sluha za nas.
  4. dragi moji evo mene opet... eto, ove godine u prosincu napunit će se točno 8 godina moga povlačenja po sudu popitanju bijednih 800 kuna alimentacije koje je sud odredio ocu da mora plaćati za svoga sina.vjerujte, da sam znala da će to toliko trajati dobro bi razmislila o pokretanju tužbe..svi me hrabre da sam pri kraju, da izdržim još malo, ali vjerujte, nemam se čemu nadati. nemarni otac ne radi službeno nigdje ( naravno da radi na crno i sav je sretan jer mu tu nitko ništa ne može po pitanju alimentacije ), ima nekretnine za koje bi ja morala platiti prvo vještaka nekih par tisuća kuna ( koje nemam ) da uopće procijeni njegovu imovinu, pa onda tko će to na kraju krajeva kupiti- kao bilo bi najbolje da ja nađem kupca ..na tekućem nema ništa, a od mirovine je još daleko... Pitam se koga ova država pokušava zaštititi? Ima li netko nekog dobrog odvjetnika koji je spreman uhvatiti se u koštac s ovako nečim, molim na pp, da ne ispadne reklama...
  5. dragi moji ovako to kod nas ide..badava vam sve iliti uzalud vam trud svirači reklo bi se... ja nemam ništa od toga da nemarni otac ode u zatvor..samo bezveze opterećujem državni proračun ( a oni svi ostali koji su u ćuzi su kao zaslužili jesti i piti na naš račun !! ),koga brige za moj "proračun" i što će moje dijete jesti...što bi bilo da ja ne radim... uglavnom nametnu vam osjećaj krivice što ste se uopće drznuli pokušati izvući novac za svoje dijete, ima takvih puno slučajeva, znam...no ipak.a nemarni roditelj..on ako ide ode u zatvor propade vam alimentacija, tek je onda nećete dobiti jer je neplaćanje alimentacije zamijenjeno za zatvor. po riječim sutkinje koje je mnoge pokušala i poslati u zatvor, gospoda nemarni roditelji žalili su se višem sudu i žalbe su im svima redom bile prihvaćene !!!!!!!!! ljudi, nemojte uzalud gubiti vrjeme po našim sudovima, i ako imate mogućnost naplate iz plaće ili neke nekretnine pokrenite to čim prije... da, i iz dorh-a se već dvaput niko nije udostojio ni pojaviti na ročištu..a uredno pozvani...ovo je fakat gore nego kafka. pouka: ili tako ili unajmite privat gorilu koji će za vas utjerati dug...manje će vas koštati, a sigurno bi bilo efikasnije.
  6. gubim živce lagano...posjedujem gruntovni izvadak sa popisom svih njegovih nekretnina i zamislite čuda, morala bih platiti ca 5000 kn vještaku da procijeni njegovu imovinu kako bi onauopće mogla na licitaciju.di je tu kraj a di početak, ja ne vidim izlaz u ovoj pokvarenoj državi u kojoj samo dužnici, lopovi i kriminalci dobro žive.svi ostali se upućuju na "funkcioniranje pravne države".
  7. dobila sam prije godinu dana rješenje kojim se ocu daje godina dana da plati sav dug alimentacije ili ide u zatvor 4 mjeseca. molim vas savjet što treba poduzeti ako do tog dana ne dobijem novac na tekući račun. unaprijed zahvaljujem.
  8. to i pokušavam od Nove godine...suca nikad nema jer je kronično na bolovanju, ako je tamo ima ročište i sl. U pisarnici tupe da je spis kod njega u referadi od 10/2009.i ništa više ne mogu doznati. Hvala lijepa na savjetima , morat ću doznati kad dođe s bolovanja i čekat ga makar cijeli dan.
  9. sigurna sam, rješenje je pravomoćno još od 09/2008, a u 09/2009 mu je odbijena žalba na županijskom sudu! navodno je zatražio reviziju cijelog postupka na Vrhovni sud, ali moj odvjetnik kaže da to nikako ne odgađa ovrhu jer je moje rješenje pravomoćno. Eventualno, ako bi slučajno ( mislim da je ipak malo vjerojatno ) Vrhovni sud prihvatio reviziju, u tom bi slučaju morala vratiti ovršeniku iznos parničnih troškova. Ja stvarno više ne znam u čemu je kvaka jedino znam da njega zastupa jedan vrlo ugledan i moćan odvjetnik i čini mi se da je to uzrok otezanja.
  10. ah, pardon..ovršenik je fizička osoba koja je izgubila spor sa mnom i sada mi mora nadoknaditi parnične troškove. Rješenje o ovrsi postoji, ali je u referadi kod suca još od 10.mj.lani, a ja ne znam zašto, na sudu mi ne znaju reći zašto to nije još objavljeno nigdje.To mi nije jasno, ovrha postoji, ali u ladici je.Upućuju me na suca kojeg nikad nema. ono što znam je da tog predmeta još nema u očevidniku nekretnina koje se prodaju, a bit će tek pošto sudac objavi oglas o prodaji nekretnina po tom predmetu,odnosno dražbu, tj. zaključak o prodaji. a kad će to bit, nitkomi ne zna reći, jednom su mi u pisarnici rekli da je to još jako friški predmet
  11. imam pravomoćno rješenje o ovrsi koje je, po mojem odvjetniku već davno trebalo biti na oglasnoj ploči suda.Radi se rješenju iz vanparničnog postupka koji sam ja dobila i sad čekam da si temeljem rješenja o ovrsi naplatim parnične troškove s kamatom od dana pravomoćnosti rješenja.Ovrha ide na nekretnine za koje sam uredno pribavila friški izvadak iz ZK. kog vraga sad taj sudac oteže? da li je to redovna procedura jer vidim da friškiji predmeti kod drugih sudaca već odavno vise na oglasnoj ploči suda.sudac je trenutno na bolovanju ( inače je često na bolovanju ). znači li to da on ako bude godinama bolestan moj predmet ( a i svi i ostali njegovi predmeti ) čuče u njegovoj ladici ?
  12. najljepša havala na iscrpnom odgovoru.
  13. zapravo,krivo sam napisala..ona je pravomoćna i ovršna od prije mjesec dana cca, ali navodno imam pravo tražiti kamatu od dana donošenja presude prvostupanjskog suda.
  14. hvala na odgovoru, ali dalje pitam: moja presuda je pravomoćna i ovršna od dana njena donošenja na prvostupanjskom sudu, a to je bilo prije dvije godine.Ja mislim da ja imam pravo na zateznu kamatu već od tog datuma. Ova presuda od Županijskog suda je samo potvrđena ova ista, prvostupanjska, na istom primjerku. Ne treba li taj Vrhovni sud prvo opće odlučiti da li će nešto ići na reviziju ili ne, pa tek onda provoditi tu eventualnu reviziju?
  15. Molim pravnike za pojašnjenje: u izvanparničnom postupku gdje sam ja bila tužena, i Općinski i Županijski sud odbio je tužbu. Presuda je pravomoćna i ovršna, znači ja mogu zatražiti od tužitelja da mi podmiri parnični trošak. Njegov odvjetnik uložio je reviziju.Moja odvjetnica kaže da su mu šanse vrlo mršave. Što se tu dalje može odigrati i što to zapravo znači? Napominjem da je iznos parničnih troškova dosta visok, a ja imam pravo odmah zatražiti ovrhu, znači, ta revizija ne odgađa izvršenje presude. Čemu onda služi? Unaprijed zahvaljujem.
  16. dobar dan svima, nadovezala bih se na ovu temu. Od CZSS uspjela sam ishoditi samo Rješenje o privremenom uzdržavanju djeteta računajući da će oni odmah podnijeti optužni prijedlog protiv neodgovornog oca koji ne plaća alimentaciju.Oni to nisu s objašnjenjem da iako bi to trebali po zakonu, "oni to baš ne rade, ali ako ja baš inzistiram da bi možda mogli,ali ne odmah,već za par mjeseci". Nazvala sam državno odvjetništvo i tamo su mi ljubazno objasnili što trebam poduzeti, čak nisam trebala dolaziti već sam poslala poštom jedan dopis sa objašnjenejm što tražim.Vjerovali ili ne, nije prošlo tjedan dana, gospođa zamjenica državnog odvjetnika me nazvala i zatražila još neke papire koje sam joj poslala na faks i prije dva dana sam dobila obavijest doma da je protiv oca podignut optužni prijedlog. Ne gubite vrijeme po CZSS, sami se pobrinite za svoja prava, to je moj savjet.Meni čak nisu bili u stanju dovesti oca na jedan konstruktivni sastanak, jer "on se njima ne javlja na telefon i oglušuje napismene pozive, pa oni nemaju nikakvog mehanizma da ga prisile da dođe k njima".A on može zlostavljati psihički svoje dijete na mobitel, dogovarati se s njim da će doći po njega, pa ne doći..to nikome ništa, o jadna pravdo.
  17. Ugovor o zajmu sklopljen je između 2 strane, ugovorene su kamate u visini kamate na dopušteno prekoračenje jedne naše banke plus kojekave druge obveze za zajmoprimca. No, paradoks je da su direktor jedne i druge firme jedna te ista osoba koja se uredno potpisala na obje strane. U glavi Ugovora ne spominju se imena osoba koje zastupaju tvrtke. I ćorav vidi sve, no pitanje je kako kazniti takvu osobu i što poduzeti?
  18. da, pričalo se o osnivanju nekog fonda ak se ne varam,iz kojeg bi se isplaćivale alimentacije, ali teta Jaca je svašta već rekla i obećala na tu temu, pa se nije baš sve ostvarilo. Inače, upravo ovih dana mi se rješava Zahtjev za privremeno uzdržavanje, neki dan su me zvali iz CZSS da potpišem još neku izjavu i rekli da očekujem vrlo skoro rješenje na kućnu adresu.Mogu reći da barem to nije dugo trajalo; od 11/2008. otkada sam stekla pravo na privremeno uzdržavanje odmah sam predala Zahtjev i evo, početkom ovog mjeseca su mi kod potpisivanja te izjave rekli da uskoro očekujem novac i to počevši s danom podnošenja Zahtjeva Bolje išta nego ništa, a protiv roditelja koji ne plaća alimentaciju slijedi istovremeno prijava državnom odvjetništvu od strane CZSS-a. Puno sreće svima.
  19. sve treba biti friško ( ne starije od 6 mjeseci ), kod matičara ćete morati platiti 20,00 Kn biljega i još 4,00 Kn tamo u uredu, a kod vađenja potvrde o prebivalištu naglasite da vam treba za rješavaje alimentacije i neće vam naplatiti taksu. Samo kod mene je pola PU moralo čuti zašto trebam dotični dokument jer je gospođa iza stakla malo nagluha pa me 3 put pitala zašto to trebam.Ako nemate odvjetnika, moj savjet je da ga u početku i ne tražite, dopunite tu tužbu kako vas traže i neće biti problema. Ja sam čak nekoliko puta u sudskoj pisarnici išla pogledati u kojoj je fazi postupak i rado su mi svaki put pomogli savjetom. Čak i sudac koji vodi taj spor, kojeg sam uspjela nekoliko puta uloviti na hodniku između dvije parnice, mi je izašao u susret s nekim uputama. Ipak se tu radi o uzdržavanju djeteta. Puno sreće i živaca u svemu!
  20. Ma da? Hvala na informaciji, pitat ću odvjetnicu.
  21. Hvala na odgovoru. Nevjerojatno je koliko očito pojedinci izigravaju zakone, a ja moram obijat sva vrata, pisati na tone kojekakvih preinaka, podnesaka.. Ne samo ja, zaista svaki roditelj koji se nađe u takvoj situaciji da protiv sebe osim kretena od drugog roditelja koji svoje obaveze prema djetetu zanemaruje, ima i još cijeli tromi sistem. Stvarno "ni med'cvetjem ni pravice"
  22. e sad novi element u slučaju: gospon otac koji ne plaća alimentaciju je dobio djelomičnu isplatu po osnovi nekog svog starog spora sa bivšom tvrtkom ( radi se o stečaju i namirenju iz stečajne mase )- dobivat će on još, nije baš mali iznos. On naravno šuti i ne misli ništa platiti vjerojatno,dok ja to ne otkrijem, odnosno već sam otkrila. Da li mi nešto znači pravomoćno rješenje o ovrsi koje imam, a odnosi se na pljenidbu dijela plaće što više ne funkcionira, jer on više ne radi ? Da li Trgovački sud mora dati podatke o iznosu koji je ovršeniku isplaćen ( na zahtjev odvjetnice ) odnosno, da li bi dali i meni na osnovu pravomoćnog rješenja koje imam? Trebam li kontaktirati stečajnu upraviteljicu ili ? Luda sam više od tih zavrzlama.
  23. Draga gospođo, vjerujem da vam nije lako, ali strpite se još malo dok vam manje dijete ne poraste i svakako prvo potražite posao, bilo kakav za početak. Kažete da imate financijsku pomoć roditelja, vjerojatno će vam i oni moći uskočiti sa čuvanjem djece.Kad se zaposlite, imat ćete sasvim drugu sliku o sebi, vjerujte, nećete tako strahovati za svoju budućnost i budućnost svoje djece.Možda i u međuvremenu poželite i ostati u braku, tko zna. Vjerujte,sam preljub je ružna stvar, ali sigurno nije najgora koja se nekome može dogoditi u braku. Puno sreće.
  24. da,imam...vjerojatno mislite na privremeno uzdržavanje kod CZSS. Podnijela sam zahtjev, no sumnjičava sam, traže potvrdu o visini plaće; imam VSS i relativno dobru plaću, no ne znam kakve to veze ima sa visinom alimentacije. Moje dijete je već zakinuto što mu je dosuđen dosta mali iznos alimentacije upravo iz razloga jer je sudac prilikom određivanja iznosa uzeo u obzir moju "veliku" plaću. Znači, sad će mi najvjerojatnije opet i odbiti taj Zahtjev pri CZSS iz istog razloga. A nesavjesni roditelj ima pravo ništa ne doprinositi i još na debelo otezati sudski postupak.I nitko pod milim Bogom mu ništa ne može !!! To će reći da ću ipak morati podnositi prijavu državnom odvjetništvu i ucjeniti oca ili ćuza ili novac. Ogorčena sam jer mnogi debelo koriste sve moguće rupe u zakonima, svaka šuša danas ima pravo na kojekakve pomoći pri CZSS,a moje dijete; ne ja osobno, moje dijete, mora ispaštati glupost naše pravne regulative. Ne živim raskošno, ni ja ni moje dijete, ali ne želim lišavati svoje dijete onog što mu po zakonu pripada, makar i te jadne mizerije. Ovo vjerojatno spada u obiteljsko pravo, no samo se nadovezujem na temu.
  25. super..najvjerojatnije je to isto tako čista pušiona. Di je sad teta Jaca i njezin čuveni fond za alimentaciju, svi se kunu u svašta, a ništa se ne događa. Znači, ne preostaje mi drugo nego podnijeti kaznenu prijavu državnom odvjetništvu pa ga strpati u ćuzu. I onda je neko zločest kad to napravi. Zašto ispaštaju oni koji su to najmanje krivi ( djeca )????
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija