Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

GTX

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pomoc u vezi drzavljanstva

  Provericu ponovo sa njima pa cu javiti ishod svega, mozda ce pomoci drugima. Inace bilo kakvo misljenje ili savet u vezi moje situacije je dobrodosao.
 2. Pomoc u vezi drzavljanstva

  Mislio sam na odricanje prava po rodjenju direktno, ne na samo drzavljanstvo, s obzirom da sam tek 15 godina kasnije upisan u Srbiji. Samo mi je bitno da znam da li sigurno nemam vise prava na naknadni upis i koji su glavni razlozi za to, to je sve.
 3. Pomoc u vezi drzavljanstva

  U konzulatu Hrvatske u Srbiji su mi rekli da postoji mogucnost ako se nisam odrekao Hrvatskog drzavljanstva i ako se nisam odmah po rodjenju upisao direktno u knjigu drzavljana Srbije, odnosno ako postoji veci razmak u godinama izmedju rodjenja i prvog upisa da treba proveriti. Ja sam tek 2005. dobio srpsko drzavljanstvo po osnovu porekla. Isto me zanima da li postoji sansa ako se odreknem srpskog a zatrazim hrvatsko. Naravno pre svega toga trebam biti naknadno upisan u knjigu drzavljana RH.
 4. Pomoc u vezi drzavljanstva

  Republike Srbije jer su rodjeni na teritoriji Srbije.
 5. Pozdrav svima! Zamolio bih vas za savet ili pomoc u vezi ostvarivanja prava na Hrvatsko drzavljanstvo. Rodjen sam Rujna 1990. u Puli, roditelji su mi u to vreme radili u Hrvatskoj, inace oboje su u to vreme bili drzavljani SFRJ (s tim da je otac preminuo 95') i rodjeni na teritoriji Srbije. Majka je radila par godina u tom delu Hrvatske i bila prijavljena na adresi u trenutku mog rodjenja. Po rodjenju sam upisan u maticu rodjenih u Puli ali ne i u knjigu drzavljana(proverio sam nakon kontaktiranja ureda u Puli). U Srbiju sam dosao odmah nakon rodjenja, dakle nisam bio prijavljen tamo na adresi a u knjigu drzavljana Srbije sam upisan tek krajem 2005. godine po osnovu porekla(tako stoji u dokumentu). Zeleo bih da proverim da li postoji mogucnost za naknadni upis u knjigu drzavljana RH po osnovu rodjenja pa makar se i odrekao svog trenutnog drzavljanstva i naravno koji bi bili uslovi za to. Hvala puno na bilo kakvoj pomoci i informacijama!
×