Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Ljiljana48

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Nemogućnost poštivanja nagodbe....posljedice

  Toliko sam zahvalna oboma...i Borbenoj7 i Mister-X-u.....da ste se ovako založili pomoći mi savjetima da mi ulijevate još više snage i živaca da prebrodim ovu nevolju stečenu u braku i sad isključivo mom problemu ( nepravedno jest,jer se sve stečeno u braku dijeli pa i dugovanja) ali otkrivši Legalis i vas dvoje...ništa mi nije teško ni nemoguće.Od srca Vam zahvaljujem!
 2. Nemogućnost poštivanja nagodbe....posljedice

  Toliko ste mi olakšali i dušu i moždane vijuge da vam od srca zahvaljujem.Trudim se zaista podmirivati koliko mogu i tražim i dodatni posao da skratim vrijeme isplate duga.Još vam se jednom zahvaljujem od srca.Pozdrav iz Šibenika,Ljiljana
 3. Nemogućnost poštivanja nagodbe....posljedice

  Hvala na pitanju.Pojasnit ću.Trajnim nalogom polovica plače odlazi na ratu kredita hpb banke koji sam podigla u braku i sad kad sam samohrana majka do isplate podmiruje se s moje plaće.Cash expert je treći na listi čekanja,prvu ovrhu rješavam uplatom po 200 kn....druga mi je Global Guarantee....potpuno nejasna i treći je Cash expert gdje sam nagodbom uplatila 3000 kn....ostalo mi je još 2350 kn al mi izvjesna njihova odvjetnica koja mi se nije predstavila i koja redovito mijenja brojeve mobitela prijeti sudskom tužbom zbog nepoštivanja nagodbe i to uzimanjem pokretnina i nekretnina koje srećom il nesrećom ne posjedujem.Živim u namještenom podstanarskom stanu i sve što posjedujem je mobitel,polovica osobnog dohotka i dječji doplatak na maloljetnog sina.Alimentaciju ne dobijam.
 4. Nemogućnost poštivanja nagodbe....posljedice

  Hvala na razumijevanju.Od 5750 ostalo mi je 2350 kn....u vlasništvu nemam ni automobil ni stan ni kuću.....živim u postanarstvu kao samohrana majka s 2300 kn plaće i 250 kn dječjeg dodatka.Nikakvih drugih primanja nemam. I naravno...ovom tužbom dobit ću još veći iznos za platiti i još dublje tonem u dug.
 5. Poštovanje,molim da mi pojasnite šta mi je dalje činiti u vezi ovrhe koja je u redu čekanja na Fini ali za istu Cash-expert mi je ponudio nagodbu i veći dio iznosa sam vratila...međutim,zbog promjene mog financijskog stanja nisam bila u mogućnosti vratiti ostatak.Njihova odvjetnica kreće s tužbom zbog nepoštivanja nagodbe na nekretnine i pokretnine koje zapravo nit ne posjedujem.Samohrana sam majka,podstanar i sama vraćam kredit ostvaren još u braku,točnije dobijam 1/2 osobnog dohotka.Molim savjet u svezi mog problema.Zahvaljujem,Ljiljana
 6. Automehaničar ne vraća vozilo

  U dobroj vjeri predano je vozilo na popravak.Postojala je i mogućnost da automehaničar bez otvorenog obrta kupi vozilo.Dva mjeseca vozilo je kod dotičnog automehaničara.....ne želi vratiti vozilo koje je u međuvremenu promijenilo status iz voznog stanja u nepokretnu " pokretninu".Prijavom na policiju ništa se postiglo nije....stranka je upućena na Sud u Imovinsko-pravno.Što stranka može učiniti po ovom pitanju? Da li stranka mora podmiriti troškove popravka vozila koje je iz ispravnog prešlo u neispravno a možda i u dijelovima ?Boriti se s auto-mafijom sudskim putem? Pomozite savjetom.
 7. Oprost dugova

  Tele2 se preko Inkaso hr d.o.o Prijedlogom za ovrhu temeljem vjerodostojne isprave tek treba naplatiti jer je u Očevidniku na prvom mjestu, međutim ovaj sam mjesec plaću, koja je ostala nakon trajnim nalogom naplaćene rate kredita,podigla u cijelosti bez skidanja rate isog Tele2 odnosno Inkaso od datuma Prijedloga 7.11.2016.
 8. Oprost dugova

  Očevidnik imam,ljubazno su mi ga isprintali ali uz broj ovrhe stoji IBAN tog Global Guarantee,nedovoljni podaci za mene,srećom drugi je po redoslijedu naplate...na prvom je Tele2,za dvije stavke imam potvrde da je cjelokupni dug naplaćen al još su u Očevidniku.Trebam li dati na uvid FINI da je dug podmiren u cijelosti jer i oni "nabriju" svoje troškove i kamate
 9. Oprost dugova

  Još jednom neizmjerno hvala.Bila sam danas pa mi ni sutrašnji posjet FINI neće biti problem.Imam osjećaj da radim samo za ovrhe i izmišljene dugove...srećom dok se skidalo s plaće, sve je evidentirano,nadam se pa i izvansudska nagodba s Cash Expertom djelomično naplaćena općim uplatnicam i danas na Očevidniku ih nalazim s punim iznosom.Uz takve drage i susretljive osobe kao što ste Vi,bit će mi lakše prebroditi ovu " moru vječnog dužnika".Toplo Vas pozdravljam !
 10. Oprost dugova

  Od srca hvala ! Još samo da dodam da trenutno na plaći nemam nijednu Ovrhu.Da li čekati da navedeni ovrhovoditelj ponovo pokrene naplatu preko firme,odnosno skidanjem 1/3 s plaće?
 11. Oprost dugova

  Lijepi pozdrav ! Pitanje : Pretplatila sam kredit za određenu svotu zbog računovodstva u firmi koje nije korigiralo mijenjanje kamata HPB banke gdje imam otvoren zaštićeni račun za 1/2 plaće ( ostatak je rata kredita trajnim nalogom) .Može li banka pretplaćenim iznosom pokriti minus na mom blokiranom tekućem računu ili izričito mora FINI doznačiti da po redoslijedu skinu ovrhovoditelja meni nepoznatog Global Guarantee OU ? Molim Vas za savjet.
 12. Slijedeći korak nakon prihvaćanja oporučne imovine

  Najljepše hvala.....tako sam i mislila....da li mi treba neki službeni dokument ili napraviti izjavu kog javnog bilježnika da,recimo ja po dogovoru prihvaćam određene čestice ili nešto drugo? Oprostite što sam dosadna al apsolutno ništa ne znam u svezi nasljeđivanja.
 13. Poštovani, Nakon Ostavinske rasprave opručno mi pripada 1/10 poljoprivrednog zemljišta.Koji je moj slijedeći korak? Da li dogovorom s ostalim nasljednicima koje čestice mogu pripadati meni ili nekim Sudskim aktom? Molim Vas savjet ! Zahvalna Ljiljana !
 14. nasljeđivanje nakon smrti bake

  Neizmjerno sam zahvalna na savjetu i dalje ću ,nadam se,tražiti pomoć u slučaju zemlje koju sam naslijedila.Pozdrav
×