Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

sympathy69

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

O sympathy69

  • Rang
    Novak

Nedavni posjetitelji profila

126 pregleda profila
  1. U zemjisnim knjigama,grutovnici je kriva uknjizba na ime od prijasnjeg vlasnika.Nekako se uspio upisat nakon dvateset godina,nije ni nama jasno kako,zemlja do nase je njegova,imamo kupo-prodajni ugovor i rjesenje o dozvoli,legalizaciji.Geodet kaze da ima puno takvih slucajeva,njegov elaborat i kupo-prodajni ugovor su dovoljni za unos u katstar.Ali me zanima da li je dovoljno samo taj unos u katastar za van parnicnu,geometrijsku podjelu(posebne ulaze ima,dva su objekta)?Ili mozda treba i izmjena u grutovnici pa tek onda podjela?To bi bile dvije van parnicne,mislim, htjeo bi imati ciste papre ali to kosta.Hvala za sada.
  2. Molim Vas Otac je darovnicom poklonio svoj dio meni i sestri tako da je podjela meni i sestri pola-pola. Rješenje o izvedenom stanju,tj legalizaciji imam i sa geodetskim elaboratom ću unjet u katastar- Ali zbog krive uknjižbe u zemljišnim knjigama malo mi je nejasan postupak. Naime,prijašnji vlasnik od kojeg smo kupili zemlju,imam kupo-prodajni ugovor,uspio je nekako napraviti dug tj podigao je hipoteku.Jasno mi je da moj pravnik mora to izhodit pravno.Jedino mi nije jasno sestra ne želi podpisat darovnicu,ne prihvaća. Pitanje je mogu li ja pokrenuti pravni postupak bez nje i upisati samo svoj dio? I gdje bi tu bio van parnični,geometrijski postupak(ima posebne prilaze i mogu se spojiti priključci),da li prije ili poslje unosa u grutovnicu?
×