Jump to content

tkopitaneskita

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tkopitaneskita objavio

  1. Hvala jos jednom. ma na stranicama PU sam nasao cak brosuru za placanje poreza i troskova pri najmu i zakupu, ali se odnose iskljucivo na fizicke osobe kao zakupodavce/najmodavce..
  2. Hvala lijepo na odgovoru. Zakup bi se vrsio za obavljanje djelatnosti, dakle da bi se moglo registrirati sjediste pravne osobe. Nadalje, ukoliko su pravne osobe u sustavu PDV-a, a jesu.. sto ide s tim? Te porez na dohodak? taj se porez ne odnosi na pravne osobe ili? jos jednom hvala na odgovoru. te molba, mozete li me uputiti na zakone gdje prouciti o predmetnim porezima te prekrsjanim i kaznenim odredbama ukoliko se nesto prekrsi.. hvala
  3. Pozdrav svima, molio bi neku dobru dušu koja ima nešto slobodnog vremena da mi pokuša odgovoriti na sljedeća pitanja, jer nigdje nisam uspio naći odgovore sam. Dakle ovako: Nekretnina, tocnije stan, nalazi se u Zagrebu. Vlasnik je pravna osoba. Vlasnik sklopi ugovor o zakupu poslovnog prostora sa drugom pravnom osobom. Koje sve porezne osnove nastaju po tom ugovoru, tko je porezni obveznik istih? Tko placa komunalnu naknadu i naknadu za uredenje voda, te spomenicku rentu, jer je stan u zgradi koja je spomenik kulturne bastine. Te sto bi bilo sa svim porezima i naknadama kada bi zakupnik sklopio ugovor sa trecom pravnom osobom o podzakupu? Naravno, to bi bilo predvideno ugovorom o zakupu kao mogucnost.. Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija