Jump to content

gendrix

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je gendrix objavio

  1. Pozdrav, dobio sam danas obavezni prekršajni nalog. Uz uplatnicu za plaćanje kazne primio sam uplatnicu i za plaćanje troškova utvrđivanja prekršaja u iznosu od 100 kuna. E sad, pošto se planiram žaliti u roku od osam dana (priznat ću prekršaj, ali bih želio smanjenje kazne), moram li svjedno platiti troškove prekršajnog postupka? Hvala
  2. Da previše ne duljim, oduzeo sam prednost na kružnom toku. Policija me zaustavila, kažu 3.000 kuna kazne i mjesec dana bez vozačke, no sve će poštom doći kući. Budući da mi je vozačka nužna zbog obavljanja posla, planiram uložiti žalbu. Ima li netko sličnog iskustva, koliko je vjerojatno da će sud uvažiti barem ovaj dio kazne? Prethodno nisam kažnjavan, mladi sam vozač. Također, u Zakonu o sigurnosti prometa vidim kako je predviđena kazna za oduzimanje prednosti prolaska od 3.000 do 7.000 kuna, no oduzimanje vozačke (po prvom prekršaju) se ne spominje. Koje su šanse da oduzimanjem vozačke ipak ne budem kažnjen? Hvala.
  3. Znači li to da bih u prijavnici morao napisati da nemam radni staž, ili staž mogu saznati na neki način? Možda fizičkim odlaskom u ured za mirovinsko pa da mi tamo pojasne? Pod drugim dohotkom također nemam nikakve podatke niti informacije koje bi pomogle
  4. Pozdrav, prijavio bih se na zavod za zapošljavanje, no u prijavnici za evidenciju je potrebno upisati status prije prijave te ukupni radni staž. Ja sam do sad odradio svega tri posla preko tri različita autorska ugovora i to ove godine pa me zanima računa li se taj oblik "zaposlenja" kao pravi status zaposlenja te ulazi li ovaj oblik rada u staž? Dodatno me buni činjenica što na svojim osobnim stranicama HZMO-a ne vidim nikakve podatke o radnom stažu, što bi značilo da radni staž nemam, ili on nije unesen u sustav? Također, u prijavnici je potrebno upisati i podatke o zadnjem zaposlenju pa me zanima mogu li u tu rubriku upisati podatke o zadnjem radu putem autorskog ugovora? Ako netko ima neko pojašnjenje ili moguću soluciju, vrlo rado ću poslušati. Hvala!
  5. Ma nezgodno sam sročio pitanje, zapravo me zanimalo moram li se odjaviti s porezne kartice roditelja ako želim radit na autorski ugovor, s tim da bi to bilo jednokratno i zarada bi bila oko 2000 kuna
  6. Pozdrav, imam 22 godine i pružila mi se mogućnost jednokratnog rada putem autorskog ugovora. Pošto do sada nisam bio u nikakvom radnom odnosu (izuzev onog putem student servisa), zanima me moram li se za sklapanje ugovora odjaviti s porezne kartice roditelja, ili putem sustava mogu jednostavno ispisati poreznu karticu, a da roditeljima i dalje budem olakšica? Riječ je o jednokratnom ugovoru pa zarađeni iznos ne bi bio prevelik te bi ulazio u 15 tisuća kuna porezne olakšice.
  7. Pozdrav, zanima me na koji način dobiti uvid u sve dokumente koji definiraju kako određeno parkirno mjesto i parking moraju izgledati? Konkretno, zanima me može li šljunčani parking (jedan dio parkinga je i zelena površina) na kojem se redovno vrši naplata, a koji nema niti jedno fizički označeno parking mjesto može biti legalan? (parkira se po prinicipu gdje želiš - stani) O pravilima parkiranja govori Zakon o sigurnosti prometa na cestama gdje je navedeno kako promet uređuju jedinice lokalne i područne samouprave, odnosno u ovom slučaju gradski komunalac (Koprivnica), a na stranicama komunalca ne pronalazim ni jednu dovoljno korisnu informaciju koja bi razriješila problem. Hvala na potencijalnim idejama i pomoći!
  8. Pozdrav, zanima me ima li netko iskustva, ili poznaje nekog/neki slučaj u kojemu je snimka kamere iz auta (dashcam snimka) korištena kao jedan od validnih dokaza pri utvrđivanju okolnosti neke prometne nesreće? Hvala.
  9. Moram platiti sudsku pristojbu, osim podataka za plaćanje i roka na rješenju piše kako potvrdu o uplati trebam zaljepiti na rješenje i dostaviti sudu. Zanima me treba li rješenje i potvrdu poslati poštom ili fizički odnijeti u sud? Hvala.
  10. Hvala puno, zahtjev mi je hrpa nabacanih slova, a gospođe u Fini nisu raspoložene za pomoć. Hvala!
  11. Pozdrav, zanima me što točno treba zaokružiti na zahtjevu za izravnu naplatu. Zahtjev ispunjujem da bi prisilno dobio neplaćene troškove suda te sve neisplaćene iznose alimentacije (troškovi suda i jesu zbog spora oko alimentacija). Imam presudu, a klauzulu o pravomoćnosti i ovršnosti podignuo sam na sudu. Hvala.
  12. Može li punoljetna osoba, tj student raditi sezonski posao samo preko ljeta i primati alimentaciju koju je otac obavezan plačati? Što u slučaju ako je student zaposlen putem student servisa?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija