Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Belamar

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prestanak privremenog boravka stranca

  Zahvaljujem na odgovoru. Pošto je zabrana samo za RH, može li bez problema ući u drugu zemlju EGP-a iz RH? Ima schengen vizu. Ili mora skroz napustiti EGP tj. otići u treću zemlju, pa se vratiti u EGP?
 2. Pozdrav svima. Suprug stranac koji je bio na privremenom boravku u Hrvatskoj dobio je rješenje da se protjeruje iz R.Hrvatske jer je sigurnosna agencija dostavila dokument iz kojeg proizlazi da postoje zapreke za nastavak boravka vezane za javni poredak i nacionalnu sigurnost. Nema nikakvog daljnjeg objašnjenja. Zabranjuje mu se ulazak i boravak u Hrvatsku na 10 godina te je dužan napustiti EGP odnosno Hrvatsku. Imamo pravo na žalbu u roku 15 dana. Da li se ova zabrana odnosi na Hrvatsku, kako je napisano, ili na cijeli EGP. Da li Hrvatska može unositi zabrane u SISII? Unaprijed zahvaljujem na svakom komentaru, savjetu i pomoći.
 3. Zabrana ulaska u zemlje eu

  Pozrav svima Suprug stranac koji je bio na privremenom boravku u Hrvatskoj dobio je rješenje da se protjeruje iz R.Hrvatske jer je sigurnosna agencija dostavila dokument iz kojeg proizlazi da postoje zapreke za nastavak boravka vezane za javni poredak i nacionalnu sigurnost. Nema nikakvog daljnjeg objašnjenja. Zabranjuje mu se ulazak i boravak u Hrvatsku na 10 godina te je dužan napustiti EGP odnosno Hrvatsku. Imamo pravo na žalbu u roku 15 dana. Da li se ova zabrana odnoci na Hrvatsku, kako je napisano, ili na cijeli EGP. Da li Hrvatska može unositi zabrane u SISII? Unaprijed zahvaljujem na svakom komentaru, savjetu i pomoći.
×