Jump to content

Gordana_zadar

Korisnik
 • Broj objava

  25
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prigovor

  Samo me zanima dali se za sve ovrhe pokrenute nakon 03.08.2017 provodi novi ovršni zakon po pitanju ovrhe nad jedinom nekretninom, a ovršni postupci koji su pokrenuti prije 03.08.2017 dali se dovršavaju po starom zakonu?
 2. Prigovor

  uvidila sam gresku pa sam otvorila ovdje, kao zasebnu temu. Bila bih zahvalna na odgovoru
 3. Prigovor

  Nismo se shvatili, ja sam pisala o ovrsi na nekretnini po novom zakonu, zanimalo me dali se gleda datum podnošenja ovršnog prijedloga kao mjerilo po kojem se zakonu radi ovrha, ovo što ste vi napisali cini mi se da se odnosi na zastare??
 4. Prigovor

  Dali je važno da je ovršni prijedlog pokrenut nakon 03.08.2017 god? Ili ako se radi recimo o pretplati za mobitele dali se gleda kada je sklopljen ugovor za pretplatu ili kada je pokrenut ovšni prijedlog koji datum je mjerilo?
 5. Prigovor

  Još jedna stvar, u vezi žalbe na ovršno riješenje koje ne odgadja ovrhu, što ako žalba na kraju bude prihvaćena dali se meni vraćaju novčana sredstva koje mi je do sada ovrhovoditelj uzeo?
 6. Prigovor

  Zaboravila sam još jednu stvar pa kad stignete, po novom OZ postoji limit od 20 000 kn u vezi ovrhe nad jedinom nekretninom tj da bi se ovršila ta nekretnina dug mora biti veći od 20 000 kn tako mi je barem rečeno dali je to točno.Zanima me dali se taj limit odnosi na glavnicu duga ili se u to ubrajaju i kamate te odvjetnički troškovi? Ispričavam se na onom neredu u vezi tema i podnaslova i zahvaljujem na odgovorima pozdrav.
 7. Prigovor

  Ma ovaj dio oko duga za trošak žalbe mi je jasan, da rezimiram pa se odjavljujem i neću vas više gnjaviti. Ovim rješenjem je Ovršni prijedlog od javnog bilježnika općenito na imovini postao pravomoćan, te se ovrhovoditelj temeljem njega odmah može namiriti putem novčanih sredstava, a ako želi na ostalim stvarima (pokretnine i nekretnine) mora sastaviti prijedlog promjene i traziti to od suda? Ali ima i pravo odmah tražiti promjenu predmeta ali mora dostaviti sudu dokaze od Fine da je nemoguće provesti ovrhu po novčanim sredstvima?
 8. Prigovor

  Sto točno onda znači onaj dio rečenice iz prvog rješenja citiram "a podredno ukine i vrati predmet na ponovno odlučivanje prvostupanjskom sudu?
 9. Dvostruka ovrha

  Ali gore ste napisali da se parnica vraca na početak ako tako piše u rješenju? Sada kažete da sud izdaje klauzulu?
 10. Dvostruka ovrha

  Koji su slijedeći koraci suda, dali ja opet moram sudu dati prigovor ili samo čekam novu odluku suda?
 11. Prigovor

  Potom šaljem rješenje prvostupanjskog suda koje sam dobio danas
 12. Prigovor

  Ok, evo prvo šaljem odluku drugostupanjskog suda po žalbi ovrhovoditelja
 13. Prigovor

  Ovako ulozila sam prigovor na temelju prijedloga ovrhe od strane javnog bilježnika, sve je otišlo na sud međutim ovrhovoditelj je uložio žalbu drugostupanjskom sudu koji je moj prigovor odbacio kao nepotpun, ali ima rečenica u obrazloženju gdje se predmet vraća na prvostupanjski sud na ponovno odlučivanje šaljem i sliku teksta. Zanima me dali je samim tim što je drugostupanjski sud preinačio odluku prvostupanjskog taj prijedlog ovrhe postao pravomoćan ili se sada sve vraća na prvotni sud na daljnju parnicu i dali trebam pisati novi prigovor?? Danas sam od prvostupanjskog suda dobila rješenje da moram platiti ovrhovoditelju troškove žalbe ali se nigdje ne spominje da se ovrha proglasava pravomoćnom ili je ona postala pravomoćnom automatski nakon što je drugostupanjski sud proglasio moj prigovor kao neutemeljen. Molim savjet pomoć, hvala unaprijed.
 14. Dvostruka ovrha

  Imam danas jednu novu dilemu pa ako mi možete pomoći, naime dala sam prigovor protiv riješenja o ovrsi od JB-a sudu u Zadru, međutim ovrhovoditelj je podnio žalbu sudu u Šibeniku koji je proglasio žalbu osnovanu ali u obrazloženju stoji rečenica da se ukida prvotno riješenje i da se predmet vrati na ponovno odlučivanje prvostupanjskom sudu. Danas mi sa suda u Zadru stiže riješenje gdje mi se nalaže da platim odvjetniku trošak žalbe što mi nije toliko sporno ono što me zanima. Dali je sada taj prijedlog o ovrsi pravomoćan ako je drugostupanjski sud ukinuo odluku prvostupanjskog ili se parnica opet nastavlja na prvostupanjskom sudu u zadru?
 15. Dvostruka ovrha

  Puno Hvala
×