Jump to content

boki8384

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pravomoćna presuda, što učiniti?

  Puno Vam hvala!
 2. Pravomoćna presuda, što učiniti?

  Hvala Vam od srca na odgovoru i savjetima. Ustavna tužba je u tijeku, tj. podnesena je i čekamo rezultate, ESLJP još nismo, može li se to već sada ili se mora čekati rješenje ustavne tužbe?
 3. Pravomoćna presuda, što učiniti?

  Poštovani, nakon potvrđene presude s Vrhovnog, tata je, vidjevši da je vrag odnio šalu i da pravda i istina neće pobijediti, prepisao stan, po sugestiji odvjetnika. Oni su digli novu tužbu kojom su tužili i mene i drugu suvlasnicu, da smo mi svjesno to učinili kako bi tata postao insolventan i ne imao mogućnosti platiti "dug". To je prošlo na sudu i dobili su dozvolu da se upišu, jer je u biti Ugovor o darivanju proglašen nevažećim.
 4. Poštovani, molim pomoć. Ovako, pravomoćna presuda Županijskog suda je iz 2012. Revizija Vrhovnog suda ju potvrđuje 2015. Prva osoba je tužila drugu osobu zbog duga, građanska parnica. Druga osoba diže protutužbu na temelju papira, potpisanog 4 puta od strane prve osobe, gdje je vraćen dio duga. Pravomoćna presuda donosi se na temelju ta 4 potpisa i sad ono zanimljivo, na temelju izmišljenih, navodno vraćenih, iznosa, bez ijednog potpisa prve osobe. Izmišljeni iznosi su doslovno napisani na jednom papiru, istog datuma u mjesecu, od kojih prva osoba nije niti mogla davati toliki novac jer nije bila u gradu. Sutkinja prihvaća papire, s izmišljenim iznosima, bez ijednog potpisa (osim prva 4) i dosuđuje da prva osoba mora vratiti cjelokupan izmišljeni iznos, sudske troškove itd.. Laiku je jasno da prva osoba ne bi dizala tužbu ako je višestruko preplaćena. Druga osoba upisuje založno pravo na stan, od kojih sam ja jedan od suvlasnika i nemam veze s ičim. Ono što mene zanima, jer odvjetnici govore drukčije, može li se nakon pravomoćne presude i nakon tolikog protoka vremena podignuti tužba za kazneno djelo izmišljanja dokaza, tj. tih ispisanih papira s izmišljenim iznosima? Jasno mi je da se ne može ništa jer je pravomoćna donesena, nitko ne bi poricao presudu sada jer je nemoguće, nego može li se taj dio s izmišljenim iznosima tužiti kako kazneno djelo, neovisno o donesenoj pravomoćnoj presudi, koju nitko ne bi pobijao, nego samo podignuti novi postupak? Ili je jedino rješenje dati sve u medije i dokazati još jednom pravdu našeg sudstva?? Unaprijed puno hvala, ovo je već uzelo previše maha, temeljeći presudu na neistinama i izmišljenim papirima, bojim se kako će završiti. Za što je moguće i je li moguće dizati novu tužbu?? I ima li smisla otići predsjedniku Suda, nakon toliko vremena? Vrijeme je prošlo jer je prva osoba, na žalost, vjerovala u pravdu, i nije znala da Ustavni sud ne sprječava postupke po donesenoj ranije pravomoćnoj presudi.. Molim Vas, bilo kakav savjet je dobrodošao, hvala!!
×