Jump to content

Sve-N

Korisnik
 • Broj objava

  12
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Dio čestice kao zasebni dio

  čestica jer oblika L. jedan krak L koristi on nevlasnik i 2 suvlasnika. on koristi drugi krak L koji je neograđen, i nevlasnik je i tvrdi da je on vlasnik tog dijela čestice, jer je koristi dugo.
 2. Dio čestice kao zasebni dio

  a mogu li ja pokrenuti postupak za ometanje vlasništva? dakle, on pokreće postupak za ometanje posjeda, tj. dijela čestice. kakve su mu šanse?
 3. Dio čestice kao zasebni dio

  postao sam vlasnik prije godinu i pol. jer sam kupio vikendicu sa okućnicom u koju dolazim ljeti. u zk nije bilo spora ni zabilježbe,a on je u kući pored mog zemljišta cca 50 godina.
 4. susjed tvrdi da dijelom moje čestice, cca 20m2 ide već desecima godina kući. razumljivo bi bilo kada odmah do te čestice ne bi bila vrata za ulaz u njegovu česticu,cca 1m pa on u stvari ide duljim putem kući. on tvrdi da je dosjelošću stekao vlasništvo nad dijelom te čestice. ostali dio te čestice koristi skupa sa ostalim vlasnicima.on nije suvlasnik,cijela čestica je 120m2 i u građevinskoj je zoni. zabranio sam mu korištenje moje čestice.što on može po tom pitanju?
 5. Rasprava oko kata kuće

  a jel ima u slučaju grube nezahvalnosti?što ako sin maltretira majku nemoćnu,ona umre,on je nasljednik?
 6. Biranje nasljedstva i prioritet nasljeđivanja

  da, ali što ako naknadno stignu neki dugovi,a nasljednik je preuzeo mali dug prihvativši se nasljedstva.npr nasljedio kuću koja vrijedi 100-200 jedinica a otplatio porez 20.kasnije dolaze porezi i dugovi na 100 jedinica.jel onda treba procjenu kuće raditi da se toliko plati porez i dug? onda ispada da nasljednik kupuje kuću po cijeni procjene.
 7. imam dva pitanja: 1.na ostavinskoj kod bilježnika,pokojnica je ostavila 3 nekretnine a jedna je pod hipotekom,2 su nasljednika.mogu li oni birati tko će koju (njihovi skrbnici, 2 oca samohrana,svi maloljetni nasljednici),ili svako dobije udio?ne mogu se dogovoriti. za jednu nije plačen porez,no kupljena je prije rođenja jednog polubrata kojeg zastupa otac. nastupa li czss tu? 2.ako umre maloljetnik koji živi sa ocem, da li ga nasljeđuje otac samo ili i polubraća? sa polubraćom otac nema veze,to su po majci djeca.
 8. Nosioci doživotnog uzdržavanja

  ok,a u paru sa punoljetnikom koji je njegov skrbnik?
 9. Brisanje zabilježbe

  hvala.no bilježnik koji je sastavio darovnicu napisao je da smo svi svjesni da je zabilježba u zemljišniku i da ću maknuti zabilježbu.referent mi kaže da iako imam sudsko rješenje pravomoćno da sam odustao od razvrgnuća,moram tražiti od suda da naloži brisanje. ja kažem da sam ja ovjerio potpis da sam odustao i da tražim u zk da se makne zabilježba,meni veli referent da to ne vrijedi,da mora od suda biti nalog. predao samo darovni ugovor i dobio z broj. mislim da je to suludo da moram sud tražiti da makne zabilježbu,a imam od suda pravomoćno rješenje da sam odustao od diobe i još donesem ovjerenu zamolbu da maknu zabilježbu. mislim da bilježnik nije trebao spominjati zaqbilježbu jer me mogu odbiti u toj priči što prije dolazi.jaje ili koka.
 10. Brisanje zabilježbe

  nasljedio sam nekretninu,djedovinu, zajedno sa rođacima koje ne poznajem.nisu htjeli prodat i pokrenuo sam razvrgnuće izvanparnično i unio to u zemljišnik.s obzirom da nisu u hrvatskoj,nije im se dalo natezati i poklonili su mi,iako sam ima htio dati novac.postoji zabilježba razvrgnuća.mogu li sam brisovnim očitovanjem maknuti zabilježbu ili moram sud moliti da makne.imam potvrdu pravomoćnu da sam odustao od razvrgnuća.htjeli bi to da moj sin bude vlasnik i darovni su napravili na njega.što sad?
 11. mogu li nosioci uzdržavanja biti otac i malojetni sin-davatelji uzdržavanja i majka sina,rastavljena od oca,a primateljica uzdržavanja,s tim da se stavi u ugovor da ide sve na sina i da se ne plati porez?
×