Jump to content

Sve-N

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. ne mislim aktivirati ovrhu. samo se upisati/prepisati na sebe. ima li načina?
  2. htio bih ostati upisan u zk, ne mislimo nikakve ovrhe potezati. pitanja, komada 2: da li se moze a upisati u zk, jer neće lipe dobiti? da li trebam tuziti a nakon sto se upise u knjigu zemljisnu - da meni ide taj novac temeljem dogovora i sl. kako to izvesti sve?
  3. kratko pitanje imam (sud u rijeci): a-tuženik b-tužitelj -- a je dobio sud (10000 kn). platio sam mu odvjetnika (nisam stranka u sporu a dogovor je usmen) i dobio je. a treba i želi mi vratiti sudske troškove po presudi suda od tužitelja, b. b nije iz HR (BiH) i nema prihode, ali ima nekretninu u zg. p: kako da prebacimo dug sa a na mene? ja bih da se dug prema a upiše u teret ZK od nekretnine b. odluka je pravomoćna, b nije odstupan. može li solemnizacijom, ili mora tužba ponovo, protiv a? molim savjet.
  4. a šta ako su rođena djeca a nije bilo vanbračne zajednice i života na istoj adresi, a traži se da bi se utvrdila zajednica radi nasljedstva? a što ako istovremeno stignu 2 zahtjeva za utvrđivanje vanbračne zajednice? jedna tražiteljica nema potvrdu i svjedoke, a ima dijete, a druga nema dijete, a ima potvrdu boravka da su oboje stanovali na istoj adresi? da li je rodni list djeteta sa imenom oca i majke dovoljan za utvrđivanje izvanbračne zajednice?
  5. Čovjek kupio od mene kuću. Tražio sam kaparu, no on je rekao da će me odmah isplatiti. Kupoprodajni ugovor i sl. napravili, rekli tabularnu po isplati napraviti. Čovjek se ne javlja, nije u posjedu ni ništa. Iščezao. U ugovoru piše da je meni on dužan isplatiti do 1.9.2018. Rekao nakon mjesec dana da će prekinuti ugovor i da nitko nikom nije dužan išta. Ja rekoh: dobro, ako želiš da raskinemo ugovor, javi sljedećih 10 dana jer me nema, vraćam se u SAD. Ni tada se ne javlja. Taj kupoprodajni ugovor sam smatrao gotovom stvari, jer je bilježnik poslao ugovor na poreznu i sad njemu treba stići porez. Ja posudio novce od drugih ljudi po sklapanju ugovora i uvalio se u trošak. Sad on se sjetio da raskinemo ugovor, da ja dolazim u Hrvatsku i nabijam si trošak da on ne bi platio porez. To što sam ja imao trošak i što bih imao trošak dolaskom radi njegove obveze, nikom ništa. Ja na drugom kontinentu. Veli da će ići tužbom raskinuti ugovor. Kakve su moje obveze iz ovog proizašle i imam li ja i na kakvo pravo radi obeštećenja kroz protutužbu ako me tuži? Ako me tuži, da li gubim i moram platiti sudske troškove? Ne plaća mi se avionska karta da on ne bi platio porez, a ako mu velim da snosi moj trošak, još će reći da ga ucjenjujem. Daljni problem je što sam prodao od svojeg none 3 kuće uredno. Ostala je još ova. Da li će se ovo tretirati kao 4. nekretnina i ondać u platiti porez? Sve nekretnine sam naslijedio. Dogovorena cijena u ugovoru je 150000 USD po srednjem tečaju HNB.
  6. koji postupak ima prednost? 1. vlasnička tužba prije podnesena bez zabilježbe u ZK ili 2. tužba za bračnu stečevinu sa zabilježbom u zk? 2. je podnesena kasnije, 2013 kad je uložak bio čist, 1. vlasnička tužba 2011
  7. čovjek kupuje moj stan i slažemo ugovor da će me isplatiti kreditom i da ću mu izdati potvrdu kada me banka isplati. banka mu ne odobrava kredit. kakve posljedice je za predvidjeti? da li će mu stići porez ako ne storniramo ugovor? njega baš briga, ne razmišlja o tome. da li ću ja platiti neki porez ako stan prodam drugome, jer sam više nekretnina prodao ove godine?
  8. je, razvrgnuće suvlasništva. pokušaj civilnom diobom. da li ima nekakav prekluzivni rok, jer je to bilo prije nekoliko mjeseci, recimo 2-3? ako sam zakasnio, ide li tužba?
  9. bio je fiducij do 2012, poslano mu je od strane bilježnika da vrati novac, nije vratio, napravljen je zapisnik i temeljem zapisnika je 2012 napravljen i završen postupak, ovrhovoditelj je postao vlasnik nekretnine. dakle, tužba... nejasno, ali je tako. dobio poziv za glavnu raspravu, no ne i tužbu. tužba je klasa /2018 dakle, postupak je završio u početkom 2012. vjerovnik je bio fiducijar i inicirao je ovrhu. sve provedeno prema ugovoru. od tada ni mu ni bu i sada dolazi tužba nakon što je vjerovnik postao vlasnik 2012. u stvari, ne dolazi tužba nego poziv na ročište i to glavno..
  10. napravljena je ovrha od strane ovrhovoditelja nad nekretninom početkom 2012. i od tada je ovrhovoditelj gruntovni vlasnik. stiže mu (ovrhovoditelju) tužba od ovršenika. nije li malo zakasnio? ima li tu kakav rok zastare?
  11. tako i moja odvjetnica kaže - da ovo nije u životu vidjela. 1. tužbu sam izgubio radi procesnih gafova i to je već 4. godinu na županijskom. ovo je protutužba/preotvorena u tužbu.
  12. ... nad tuženikovom nekretninom je zabilježba spora. bila su 2 ročišta, na treće nije došao jer je umro i njegov odvjetnik donosi smrtovnicu. da li njegova žena i djeca naslijeđuju nekretninu i moraju li oni nastaviti parnicu? zabilježba se odnosi na vlasničku tužbu hvala
  13. ni ja ne mislim da je moguće to procesno, a odvjetnica tvrdi da je sigurno greška. da stvar bude kompleksna do kraja, tužitelj nema pravni interes za tužbu TAKVA KAKVA JE, a ta tužba je nastala temeljem moje tužbe, a kao protutužba tuženog. moja tužba je procesno podijeljena u tužbu 1 (moju) i tužbu 2 (protutužbu!). dakle, u tužbi 2 (nekada protutužba) tužitelj nema pravnog interesa, bila su 3 ročišta i odjednom se pojavljuje dodatni novi tužitelj u pozivu, no taj ima (samo) pravni interes. molim obrisati gornji post, greškom stisnuto send.
  14. štima, ali dobio sam poziv gdje nije naznačen umješač, nego tužitelj! dakle, umješača nema!
  15. tužen sam ja i prodavatelj nekretnine od strane brata prodavateljia nekretnine. brat prodavateljia nekretnine zove treću osobu da bude umješač. treća osoba prima poziv i ne javlja se, održava se jedna rasprava i odgađa se, no sada se kao tužitelj pojavljuju brat i osoba koja je pozvana kao umješač. nikakvu obavijest nisam dobio, samo se lista tužitelja povećala. da li je to ok? da li sam trebao biti izviješten da se umješač umiješao?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija