Jump to content

Sve-N

Korisnik
 • Broj objava

  34
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prednost u postupku

  koji postupak ima prednost? 1. vlasnička tužba prije podnesena bez zabilježbe u ZK ili 2. tužba za bračnu stečevinu sa zabilježbom u zk? 2. je podnesena kasnije, 2013 kad je uložak bio čist, 1. vlasnička tužba 2011
 2. čovjek kupuje moj stan i slažemo ugovor da će me isplatiti kreditom i da ću mu izdati potvrdu kada me banka isplati. banka mu ne odobrava kredit. kakve posljedice je za predvidjeti? da li će mu stići porez ako ne storniramo ugovor? njega baš briga, ne razmišlja o tome. da li ću ja platiti neki porez ako stan prodam drugome, jer sam više nekretnina prodao ove godine?
 3. je, razvrgnuće suvlasništva. pokušaj civilnom diobom. da li ima nekakav prekluzivni rok, jer je to bilo prije nekoliko mjeseci, recimo 2-3? ako sam zakasnio, ide li tužba?
 4. Zastara tužbe za već izvršenu ovrhu

  bio je fiducij do 2012, poslano mu je od strane bilježnika da vrati novac, nije vratio, napravljen je zapisnik i temeljem zapisnika je 2012 napravljen i završen postupak, ovrhovoditelj je postao vlasnik nekretnine. dakle, tužba... nejasno, ali je tako. dobio poziv za glavnu raspravu, no ne i tužbu. tužba je klasa /2018
 5. napravljena je ovrha od strane ovrhovoditelja nad nekretninom početkom 2012. i od tada je ovrhovoditelj gruntovni vlasnik. stiže mu (ovrhovoditelju) tužba od ovršenika. nije li malo zakasnio? ima li tu kakav rok zastare?
 6. Promjena/dodavanje tužitelja

  tako i moja odvjetnica kaže - da ovo nije u životu vidjela. 1. tužbu sam izgubio radi procesnih gafova i to je već 4. godinu na županijskom. ovo je protutužba/preotvorena u tužbu.
 7. Smrt tuženika

  ... nad tuženikovom nekretninom je zabilježba spora. bila su 2 ročišta, na treće nije došao jer je umro i njegov odvjetnik donosi smrtovnicu. da li njegova žena i djeca naslijeđuju nekretninu i moraju li oni nastaviti parnicu? zabilježba se odnosi na vlasničku tužbu hvala
 8. Promjena/dodavanje tužitelja

  ni ja ne mislim da je moguće to procesno, a odvjetnica tvrdi da je sigurno greška. da stvar bude kompleksna do kraja, tužitelj nema pravni interes za tužbu TAKVA KAKVA JE, a ta tužba je nastala temeljem moje tužbe, a kao protutužba tuženog. moja tužba je procesno podijeljena u tužbu 1 (moju) i tužbu 2 (protutužbu!). dakle, u tužbi 2 (nekada protutužba) tužitelj nema pravnog interesa, bila su 3 ročišta i odjednom se pojavljuje dodatni novi tužitelj u pozivu, no taj ima (samo) pravni interes. molim obrisati gornji post, greškom stisnuto send.
 9. Promjena/dodavanje tužitelja

  štima, ali dobio sam poziv gdje nije naznačen umješač, nego tužitelj! dakle, umješača nema!
 10. tužen sam ja i prodavatelj nekretnine od strane brata prodavateljia nekretnine. brat prodavateljia nekretnine zove treću osobu da bude umješač. treća osoba prima poziv i ne javlja se, održava se jedna rasprava i odgađa se, no sada se kao tužitelj pojavljuju brat i osoba koja je pozvana kao umješač. nikakvu obavijest nisam dobio, samo se lista tužitelja povećala. da li je to ok? da li sam trebao biti izviješten da se umješač umiješao?
 11. sud utvrđuje da nikakvo razvrgnuće nije moguće i ne elaborira stav. žalba je jedino moguća na troškove postupka. da li da idem u parnicu,tj da li to znači da se samo parnicom može stvar riješiti?
 12. Kada i što očekivati?

  e, a kada okivirno mogu očekivati poziv?imam iskustvo da su mjeseci tu u igri.cijelo ljeto čekam,nisam maknuo od kuće,sve izvijestio o novoj adresi pa me neizvjesnost ubija... sve je u zagrebu.da li me mogu baciti na izdržavanje kazne bilo gdje u hr?
 13. Kada i što očekivati?

  Osuđen sam jednom na 10 mjeseci zatvora, uvjetno 4 godine.Unutar roka kušnje za drugo djelo, isti čl. sam osuđen 9 mjeseci. Sud me osuđuje ovaj puta na rad za društveno dobro, međutim, drž. odvjetnica se buni i prepravlja se odluka suda: 6 mjeseci zatvora. I tu je stalo. Da li sam dobio popust, da li je to za drugo djelo samo, i ako je, što je sa prvim? odluka suda mi je došla prije 2 mjeseca. kada mogu očekivati zatvor i na koji način? da li dolaze po mene, ili... naime, prodao sam stan gdje mi je došla zadnja sudska odluka već davno, obavijestio sam sud o promjeni adrese, no i dalje sve na staru adresu stiže.
 14. pokrenuo sam izvanparnični postupak kao jedan od suvlasnika nekretnine. odluka suca koji jedva miče, ne čuje, ne vidi i broji sekunde do penzije je da je isto nedopušteno i krivo argumentira odluku. "žalba je moguća samo vezano uz troškove suda." dakle, nema pravnog lijeka. ne mogu vjerovati da je zbog volje ili fizičke nepogode suca onemogućeno se žaliti drugoj instanci. da li se ide na izvanredni pravni lijek, parnicu...?
 15. Dio čestice kao zasebni dio

  ne, samo se prešetava. doduše, dolazio je na udio svoje čestice preko toga, no to je prodao sud na civilnoj diobi razvrgnuća a on ostao šetati, iako nema nikakvog smisla. maltretira. kako netko može biti vlasnik dijela čestice, bez ijednog papira, zabilježbe, ičega?
×