Jump to content

Zvrk1

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Zvrk1 objavio

  1. Danas sam dobila radni nalog da idem na ispomoč u drugi grad udaljen 80 km od mog grada. Putovanje + posao 17 sati na dan sam i tako svaki drugi dan. S obzirom na to da sam samohrana majka jednog malodobnog djeteta, da li firma tim krši moja prava. Napominjem da idem ispomoč nešto što nemam rješenje. Rečeno mi je ako odbijem da mi je otkaz garantiran. Ovo je već 3 put da se mene šalje a ne one koji imaju stvarno rješenje tog posla ne.
  2. Zvrk1

    Podstanarstvo

    Podstanar sam već dugo u obiteljskoj kući, bez ugovora o najmu stana. Međutim primijetila sam da se ulazi u stan kad mi nismo doma. Da li vlasnik stana ima na to pravo.? Zar ne bi bilo logičnije ako želi vidjeti stanje u stanu da pozvoni i pogleda stan. Ovako, strah me išta držati u stanu. Osjećam se povrijeđeno.
  3. Ovdje se radi o tome da se pokušava izvuči materijalna korist preko djeteta. Nismo bili u osiguravajučoj kuči nego u servisu gdje se motor popravlja. Trgovac je procjenio štetu i rekao iznos koji je dosta velik s obzirom na stvarnu štetu.Zbog toga smo željeli sačekati zapisnik i po njemu platiti sve što piše da je oštečeno. Međutim nakon svega mislim da je najbolje da se ide na sud jer malena i ja trpimo maltretiranje, vrijeđanje..Cijelo vrijeme se pitam da li je vozač bio dužan stati ako je vidljivost bila takva da ju je vidio.
  4. Policija je bila na očevidu. Zapisnik još čekamo. Mi želimo platiti troškove kako piše u zapisniku. Oni na to ne pristaju. Prije par dana ponovno zvanje, prijetnje sudom, vrijeđanje.. "ne znate što vas čeka.."
  5. Molim vas savjet i pomoč jer ne znam što napraviti. Za vrijeme školskog odmora malena je krenula na pješaćki ali se upalilo crveno svjetlo kad je zakoračila par koraka na pješački.Naletio je motor. Malena je pala na pješačkom, pao je i motorist. Nije ju taknuo. Došla je hitna po malu. Osim šoka i par modrica njoj hvala Bogu ništa. Motorist navodno od pada sa motora se udario. Uzimam broj od motorista. Čujemo se i on traži da mu platimo popravak motora. Pristajemo.Dan nakon traži kupovanje odjeće, na kraju i nekoliko tisuča kuna odštete...Popravak motora par tisuča kuna ali stvarna šteta nije tolika. Prijeti nam sudom.Ja sam samohrana majka. U međuvremenu saznajemo da je lani imao nesreču gdje je teško ozlijeđen i kriv. S tim istim motorom. Mala ima 10 godina. Imamo učestale pozive njegove obitelji da to što prije platimo. Šta da radimo?
  6. Matrix, hvala ti na odgovorima. Sad mi je puno jasnije kako stoje stvari.
  7. Roditelj snosi posljedice za malodobno dijete.
  8. Matrix, da li je taj ugovor garancija da nas neče tužit? Pješak na pješačkom a crveno na semaforu.
  9. Radi se o tome da oštečena osoba traži popravak motora jer ne želi odlazak na sud. Bio je usmeni dogovor na koji smo pristali. Međutim svako malo mjenja nešto i sad želi i novčanu naknadu. Svaki dan nešto drugo. Možemo li napraviti nagodbu i potvrdit je kod javnog bilježnika. Da li pečat javnog bilježnika znači da nas ne može tužiti kad god joj se prohtije. Šta napraviti.
  10. Molim vas moze li mi netko objasniti.. Ako se desi prometna na motoru, tko plača popravak motora? Osoba koja je skrivila prometnu ili osiguranje od osobe koja vozi taj motor a onda osiguranje tuži onog tko je prometnu skrivilo?
  11. Ja imam dokaz da nisam prijavila ali je prilikom ispitivanja bilo pitanje zasto se mene maltretira i Vrsi mobing, sto ja nemam veze s tim, jer nikog ni za mobing ni za kradu nisam prijavila. Na osnovu tih pitanja imam problema, da nitko nece radi sa mnom... Ne izdrzivo. Preko mesengera mi piše"svi tako misle". Tesko je radit a nisi kriv.
  12. Najbolja prijateljica je dobila otkaz i ima pravo na otkazni rok koji je vec poceo teci. U meduvremenu se razboljela i otisla na bolovanje. Da li otkazni rok i dalje tece.
  13. Da li otkazni rok tece i dalje ako ti u medu vremenu dignes bolovanje?
  14. Krive me da sam prijavila kradu koje je bilo.
  15. Molim pomoc i savjet. U radnoj sredini je prijavljena krada.Smatraju da sam ja to prijavila.Nikakvu izjavu nisam dala niti sam pozvana na razgovor. Istraga je gotova. Medutim veceras sam preko mesengera dobila od radnog kolege poruku da me svi krive. A s tim nemam nista. Spominje nekakav policijski uvid i sta pise u njemu. Da li je to kleveta? Kako se zastititi od osoba koji ti mogu nauditi ni krivo ni duznoj.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija