Jump to content

zvijezda padalica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Stigla mi je presuda, ali jedan dio me muči, jer mi se čini kontradiktoran. Na prvoj stranici piše da je Prekšajni sud presudio: 1. (...kazna se smanjuje) 2. "Temeljem čl. 139 Prekršajnog zakona okrivljenik se oslobađa obveze da naknadi paušalni iznos troškova prekršajnog postupka ovog suda iz čl. ... Prekršajnog zakona." ipak, u obrazloženju sam našao iduću rečenicu: "U odnosu na troškove prekršajnog postupka, odlučeno je da je okrivljenik obvezan naknaditi iste u iznosu od 500 kuna." Nije mi jasno, moram li ili ne moram to platiti? I postoji li neki načind a to provjerim/pitam? Hvala još jednom na pomoći
  2. Puno hvala! Još sam nešto, pretpostavljam da nema veze što je policija bila u civilu. Nešto sam načuo da u tom slučaju ima drugačija prava, ali iz ne baš pouzdanih izvora.
  3. Pregledao sam starije teme, ali još me neke stvari zanimaju. Dakle, pao sam jučer na Jarunu s 1.5 g trave. Policajci su mi tvrdili da mi se ne isplati pisati žalbu jer "postoji materijalni dokaz", ali ja sam skeptičan u vezi toga. Našao sam ovdje da se mogu žaliti na visinu kazne, ali ne znam što bih priložio uz žalbu. Živim u Zagrebu s roditeljima, student sam i nemam posao ni stipendiju, pa nemam nešto poput plaće da bih pokazao kao dokaz niskih primanja. Ipak, budući da do sada nemam apsolutno nikakvih prekršaja/kaznenih djela i imam dvadeset godina vjerujem da imam šanse za izvući se s manjom kaznom. Policajac u civilu mi je izvukao paketić iz novčanika (novčanik mi je bio otvoren i u rukama) bez da se prije toga legitimirao (pokazao je značku tek nakon toga), ali ne znam isplati li se to spominjati. Isplati li mi se žaliti? I ako da, što da napišem? Isto tako, mogu li ikako odgoditi suđenje za tjedan - dva ako me ne bude u Zagrebu? I postoji li opcija primitka obavijesti o ročištu mailom? Vidio sam i u nekoj temi da se može otići do suda kako ne bih primio obavijest na kućnu adresu, pa me zanima je li to tako. Puno hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija