Jump to content

zvijezda padalica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zvijezda padalica objavio

  1. Stigla mi je presuda, ali jedan dio me muči, jer mi se čini kontradiktoran. Na prvoj stranici piše da je Prekšajni sud presudio: 1. (...kazna se smanjuje) 2. "Temeljem čl. 139 Prekršajnog zakona okrivljenik se oslobađa obveze da naknadi paušalni iznos troškova prekršajnog postupka ovog suda iz čl. ... Prekršajnog zakona." ipak, u obrazloženju sam našao iduću rečenicu: "U odnosu na troškove prekršajnog postupka, odlučeno je da je okrivljenik obvezan naknaditi iste u iznosu od 500 kuna." Nije mi jasno, moram li ili ne moram to platiti? I postoji li neki načind a to provjerim/pitam? Hvala još jednom na pomoći
  2. Puno hvala! Još sam nešto, pretpostavljam da nema veze što je policija bila u civilu. Nešto sam načuo da u tom slučaju ima drugačija prava, ali iz ne baš pouzdanih izvora.
  3. Pregledao sam starije teme, ali još me neke stvari zanimaju. Dakle, pao sam jučer na Jarunu s 1.5 g trave. Policajci su mi tvrdili da mi se ne isplati pisati žalbu jer "postoji materijalni dokaz", ali ja sam skeptičan u vezi toga. Našao sam ovdje da se mogu žaliti na visinu kazne, ali ne znam što bih priložio uz žalbu. Živim u Zagrebu s roditeljima, student sam i nemam posao ni stipendiju, pa nemam nešto poput plaće da bih pokazao kao dokaz niskih primanja. Ipak, budući da do sada nemam apsolutno nikakvih prekršaja/kaznenih djela i imam dvadeset godina vjerujem da imam šanse za izvući se s manjom kaznom. Policajac u civilu mi je izvukao paketić iz novčanika (novčanik mi je bio otvoren i u rukama) bez da se prije toga legitimirao (pokazao je značku tek nakon toga), ali ne znam isplati li se to spominjati. Isplati li mi se žaliti? I ako da, što da napišem? Isto tako, mogu li ikako odgoditi suđenje za tjedan - dva ako me ne bude u Zagrebu? I postoji li opcija primitka obavijesti o ročištu mailom? Vidio sam i u nekoj temi da se može otići do suda kako ne bih primio obavijest na kućnu adresu, pa me zanima je li to tako. Puno hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija