Jump to content

KarlPopper

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

337 pregleda profila
  1. Pozdrav svima, u kojem se zakonu definira postupanje Hitne pomoći prilikom smrtnog slučaja (odredba o obveznosti djelatnika Hitne pomoći da obavijeste policiju u slučaju smrti pacijenta) Unaprijed zahvaljujem na brzoj pomoću ili barem okvirnom uputstvu. KPopper
  2. Lijep pozdrav Legalisovci, imam pitanje iz područja radnog prava, ovim putem molim precizne informacije; Može li se bolovanje koristiti tijekom otkaznog roka, ali da se trajanje otkaznog roka ne produžuje za dane bolovanja ? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru, KPopper.
  3. Poštovani Legalisovci, zanima me ime pravnog propisa u kojem su sadržani formalni uvjeti za postajanje sucem u RH (uspjeh na fakultetu, staž, potvrde o nekažnjavanju i ostalo). Ne nađoh ih u Zakonu o sudovima, a niti u Pravilima o vrednovanju kandidata u postupku imenovanja sudaca prvostupanjskih, županijskih i visokih sudova, stoga unaprijed zahvaljujem na uputi na odgovarajući propis, srdačno, KarlPopper.
  4. Dragi Legalisovci, pozdrav! Treba mi stručnjak iz obiteljskog prava da mi potvrdi tumačim li točno zakonske odredbe u slučanu kojeg navodim: Naime, ženska osoba u dobi od 19 godina(u daljnim navodima - kćer) živi s majkom koja ju uzdržava jer kćer studira u statusu izvanrednog studenta. Majka je liječnica i ima visoka primanja, roditelji su rastavljeni i kćer živi s majkom i sestrom cijeli život... Odnosi između njih dvije postali su zategnuti u posljednje vrijeme jer kćer (na nagovor polubrata) majci radi probeme i ozbiljno ugrožava obiteljski život konstantno prijeteći da će, ako ne dobije zatraženu svotu novca za određeni dan ubiti majku (afekt), da će iscenirati da ju majka zlostavlja i prijaviti ju Centru za socijalnu skrb i sl. Problematično ponašanje je eskaliralo prije par dana kad je kćer ozlijedila sestru i porazbijala stvari u stanu te zaprijetila da će svima reći da je to napravila majka te ju zbog toga prozvati nadležnim institucijama...E sad, majka ju želi izbaciti iz stana i prestati ju uzdržavati u smislu troškova života i plaćanja izvanrednog visokoškolskog obrazovanja... Moje pitanje glasi: Može li majka to učiniti bez pravnih posljedica, budući da je kćer student koji svoje obveze na fakultetu ispunjava (nije padala godinu, polaže u roku...) ali je IZVANREDAN student. Uzdržavanje punoljetnog djeteta obvezno je ako se dijete školuje te redovito i uredno ispunjava svoje obveze, kako nalaže odredba čl. 210.st. 2. Obiteljskog zakona, ali odnosi li se to na izvanredne studente? S punom sviješću da situacija nija pravno najkonciznije objašnjena , nadam se brzom odovoru ( još večeras) Unaprijed hvala, K.Popper- student prava
  5. Hvala Vam na brzom odgovoru i savjetima. Tako ću i napraviti, pogledati navedene zakone i nadati se da ću se snaći sa svim novim odgovornostima ... Hvala i lijep pozdrav!
  6. Pozdrav svim čitačima, unaprijed se ispričvam administratorima ako postavljam pitanje na krivoj temi, prvi mi je put, imajte obzira. Druga sam godina prava i prijavila sam se za studentski posao čiji je opis: arhiviranje i distribuiranje ugovora u Službi pravnih poslova. U razgovoru su mi rekli da se radi o rutinskom administrativnom poslu za koje nije potrebno pethodno pravničko znanje (što mi je bitno budući sam tek druga godina i stjecanje pozitivnog pravničkog znanja za mene tek slijedi). Mene zanima slijedeće: što se od mene točno očekuje pri obavljanju takvog posla i kako da se najbolje unaprijed pripremim da poslodavcu budem maksimalno učinkovita? Unaprijed iskreno zahvaljujem na svakoj vrsti upute i savjeta (itekako su dobrodošli). Neupućeni student prava, K.Popper.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija