Jump to content

danijel abc

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Stiglo je, hvala ti puno na odgovorima i revizijama :)
  2. Probao ponovno al nikako ne uspijevam pa bi ti bio zahvalan ako bi poslao kad budeš bio u mogućnosti.
  3. Da, znam da ću morati sudskim putem to rješavati. Već sam podnio zahtjev za zaštitu prava i nakon što je on odbijen od strane poslodavca sad ja imam rok od 15 dana da podnesem zahtjev nadležnom sudu (i to ću i učiniti ovih dana). Uglavnom ići ću do kraja pa šta bude jer nakon čitanja Zakona o radu i razgovorom sa odvjetnikom smatram da imam dobre šanse da srušim odluku o izvanrednom otkazu te da dokažem da je ugovor na određeno samim nastavkom rada nakon isteka ugovora pretvoren u ugovor na neodređeno. Inače ove odluke što si mi dao nikako ne mogu pronaći. Jel imaš možda neki link? Unaprijed zahvaljujem
  4. Zahvaljujem na odgovoru. Zanima me samo ima li tko neka svježija iskustva jer u pet godina se puno toga moglo promijeniti? Zanima me jel tko u zadnje vrijeme uspio dobiti ugovor na neodređeno nakon što je nastavio raditi i nakon isteka ugovora na određeno.
  5. Poštovani, radio sam u jednoj državnoj bolnici 3 godine i 4 mjeseca tako što sam produžavao ugovore na određeno. 1.6. mi je istekao zadnji ugovor al sam nastavio raditi do 14.6 kad mi je poslodavac ponudio novi ugovor na određeno (s tim da mi je napisao kao da je sve potpisano 1.6.) što sam ja odbio jer sam smatrao da se mogu pozvati na članak 12, stavak 7 zakona o radu i da je moj ugovor postao na neodređeno. Poslodavac mi je tad dao izvanredni otkaz (mislim da na to nije imao nikakvo pravo) te sam se odmah javio odvjetniku koji je na vrijeme podnio zahtjev za zaštitu prava, a neki dan mi je i stigao odgovor mog poslodavca da se moj zahtjev za zaštitu prava odbija jer smo kao imali usmeni ugovor (pozivaju se na članak 14, stavak 2). U tom odgovoru na moj zahtjev i sami priznaju da su prekršili zakon (oni to nazivaju propustom) jer mi nisu na vrijeme dali ugovor (ili bar potvrdu) ali svejedno ostaju pri svome. Zanima me koliko je relevantno to što se oni pozivaju na usmeni ugovor i mogu li se ja pozvati na članak 14, stavak 4 koji kaže da se prije početka rada mora dati potvrda ili ugovor inače se smatra da je ugovor sklopljen na neodređeno? Također prilikom obrazlaganja izvanrednog otkaza pozivaju se na članak 116 te kažu da je razlog za to što nisam potpisao ugovor koji su mi ponudili jer smo kao imali usmeni ugovor. Mogu li se pozvati na članak 117. stavak 2 koji kaže da podnošenje žalbe zbog kršenja zakona (priznaju i sami da nisu na vrijeme dali ugovor) nije opravdan razlog za izvanredni otkaz? Također se pozivaju na članak 119 kao opravdanje zašto mi nisu dopustili da iznesem svoju obranu jer citiram "jer se ne radi o otkazu zbog skrivljenog ponašanja" i taj dio tj. to pozivanje mi nije nikako jasno al ajde... Zanima me kakve su mi šanse na sudu? Postoji li mogućnost da se poništi izvanredni otkaz i da me se vrati na neodređeno i koliko bi taj sudski proces mogao trajati?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija