Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

injo14

Korisnik
  • Broj objava

    1
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, našao sam se u jednoj vrlo nezgodnoj situaciji. Naime, danas sam s poslodavcem (lokalna ustanova u kulturi) potpisao Ugovor o radu za stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništvo. Nakon otprilike sat i pol vremena, zove me poslodavac i govori kako je došlo do komplikacija i da su ih iz HZZ-a obavijestili telefonskim putem da se svi ugovori o pripravništvu na teret državnog proračuna storniraju jer navodno nije postignut dogovor oko sufinanciranja između pojedinih ministarstava (kulture i rada). Otišao sam u regionalni ured HZZ-a gdje su mi to potvrdili te su također izjavili da su iz Središnjeg ureda dobili naputak, također telefonskim putem ?!?!?, da se svi ugovori o pripravništvu do daljnjeg storniraju. Napominjem da je mjeru pripravništva HZZ za mene pozitivno ocijenio i poslao obavijest o pozitivnoj ocjeni regionalnom uredu. Nakon toga, regionalni ured je mome poslodavcu 3.7. poslao "Obavijest o pozitivnoj ocjeni zahtjeva za dodjelu državne potpore za zapošljavanje za stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništvo i poziv na potpis ugovora". Danas me je poslodavac pokušao prijaviti na HZMO putem Interneta, međutim, bez uspjeha. Razlog mi nije poznat. Kvaka je u tome da je HZZ-u potrebno dostaviti potpisani Ugovor o radu sklopljen sa poslodavcem kao i Dokaz o prijavi osoba u radni odnos na puno radno vrijeme HZMO-u (preslika potvrđene tiskanice M1-P ili obrazac eM1-P). Ukoliko se kompletna dokumentacija ne dostavi u roku, smatra se da je poslodavac odustao od Potpisa ugovora. U Ugovoru o radu koji sam sklopio s poslodavcem stoji da je moj prvi radni dan ponedjeljak, 9.7. kada se ja u svakom slučaju namjeravam pojaviti na poslu. Molim Vas za savjet jer se meni ovo čini kao muljaža epskih razmjera.
×