Jump to content

MsBourne

Korisnik
 • Broj objava

  106
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

MsBourne je zadnji put osvojio dan prosinac 1 2019

MsBourne objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O MsBourne

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

294 pregleda profila
 1. Žalba na ovrhu pokrenutu zbog izdanog računa

  Propustili ste uputiti prigovor temeljem izdanog racuna, sto je prvi propust. Naravno da bi trebali ici na zalbu i pobijati i racun i ovrhu ali morate i dokazati da se s tim racunom niste slozili, kao i da posao niste narucili a tako ni dobili uslugu za koju vas se tereti racunom. U zalbi se fokusirate na cinjenice i dokaze koje vam idu u prilog, odnosno kojim pobijate izdani racun, pa tako i ovrhu temeljem te isprave.
 2. oduzimanje (predavanje) vozacke dozvole

  Epilepsija kao takva je dijagnoza, koja za posljedicu ima zabranu upravljanja strojevima i vozilima bilo koje vrste te smanjenje radne sposobnosti, bez obzira kako se vi osjecate. Obzirom da epilepsija moze biti akutna i kronicna jer ona sama po sebi nije bolest nego posljedica neke druge dijagnoze, vama je izrecena zabrana na odredjen period, kako bi se izbjegla buduca potencijalna nesreca u prometu. Takvu odluku bi morali postivati, te po proteku 8mj. na koliko vam je ista oduzeta, ponoviti nalaze da se vidi u kojoj mjeri i da li je epilepsija prisutna te da li su prestali uvjeti za privremenu zabranu upravljanja vozilom. Vasa vozacka se ne ponistava trajno, nego se samo pohranjuje na odredjeni period te iz tog razloga ne moze biti ponistena nekim automatizmom kako vi to smatrate. Jednako tako ne vidim prostor za tuzbu..eventualno neku zalbu za koju je ishod vrlo neizvjestan u vasem slucaju. Smatrali se duznim ili ne, trebali bi postupiti po odluci i predati vozacku na odradjeni period kako vam je i zatrazeno.
 3. Provjera tereta kod izvanknjižne nekretnine, stana

  Tesko cete dobiti pouzdane podatke, osim da provjerite na ZK da li imaju kakvih zahtjeva ili zabiljezbi, a za sve drugo se mozete osloniti samo na iskaz vlasnika. Ukoliko vam je takvo sto i dalje primamljivo za ulaganje, jedino da nadjete odvjetnika koji ce vam sloziti takav ugovor s kojim ce vas maksimalno zastititi u slucaju da se naknadno pojave neki tereti. Ali cak i pored takvog ugovora, morate biti svjesni rizika te procijeniti koliko vam se takvo sto isplati.
 4. Eos matrix preko fine mi ispraznio racun.

  To vam se u dokumentaciji sa FINA i ne vidi nego tek kada odete na sud, mozete vidjeti da li se nesto radilo po predmetu u medjuvremenu. Da, kompletirajte prvo sve dokumente.
 5. Eos matrix preko fine mi ispraznio racun.

  Mozete otici na sud i napraviti uvid u spis. Ukoliko je vjerovnik ulagao neke prijedloge, zahtjeve ili sto god u periodu od 05/2009 tada vam je zastarni rok prekinut i tece od datuma novog rjesenja. Mozete zamoliti i u FINA, da vam daju kopiju dokumentacije temeljem koje je EOS podnijeo zahtjev za naplatu, kao i ocevidnik, tek tada mozete dobiti relevantne informacije za vas slucaj. Ako ste vec razgovarali s odvjetnikom, tada mu dajte dokumentaciju koju pribavite, pa ce vam tocno znati reci sto je i ako je moguce napraviti u vasem slucaju.
 6. Dozvola

  Nista ne mozete uraditi, nego cekati protek tih 8mj. Vasa vozacka je ostala u Njemackoj i dok vam je oni ne vrate ili ne posalju sluzbeno za HR, ne mozete nista. Ukoliko je istek tog roka blizu, mozete samo poslati dopis u kojem ih trazite da vam vozacku sluzbeno posalju za HR.
 7. Nevračanje duga

  Mozete odabrati sto vam je lakse ali po nadleznosti necete pogrijesiti u koju god od te dvije PP odete. Odite u vasu PP jer vam je tako lakse. Morate angazirati svog odvjetnika jer ovo ne spada u djelo koje se progoni po sluzbenoj duznosti, nego po privatnoj tuzbi ali vidite sto ce vam oni jos reci.
 8. Nevračanje duga

  Odite na policiju i prijavite o cemu se radi te obvezno uzmite zapisnik koji ce sluzbenici napraviti po vasoj izjavi. Sumnjam da ce vam DO uzeti slucaj jer se radi o iznosu manjem od 50.000kn tako da bi trebali naci svog odvjetnika i ici s privatnom tuzbom i prijedlogom za ovrhu (ukoliko smatrate da bi se na ovaj nacin mogli naplatiti). Ako mislite na kazneno djelo klevete, onda vas postupak to nije jer ste samo jednu osobu upozorili i iznijeli ste istinu, a ne nekakvu izmisljenu laz s ciljem da osobi narusite ugled itd.
 9. opunomoćeni odvjetnik nezainreresiran ....

  Uputite dopis u kojem otkazujete punomoc i predlozite termin i nacin preuzimanja spisa te zatrazite da vam se ispostavi racun ukoliko je bilo troskova do dana otkaza punomoci. U vecini slucajeva mozete zastupati sami sebe ali sve ovisi kakav spor i proces je u pitanju te da li time riskirate da izgubite spor usljed nedovoljnog poznavanja prava Mozete poslati pozurnicu samostalno, no ukoliko je prilozena odvjetnicka punomoc, nije iskljuceno da ce vam je sud odbiti. Prije slanja pozurnice, rijesite odnos s odvjetnikom te prilozite otkaz punomoci u spis.
 10. Opunomoćenje nepoznatoj osobi

  Nije problem osobi dati punomoc, mislim da je kod vas pitanje tko je osoba, kakvu punomoc zeli i sto zeli time postici. Ne bi bilo lose da osim punomoci sastavite i jedan ugovor po kojem osobi dajete punomoc pod kojim uvjetima kao i svim ostalim detaljima. Imam kontakte tamo pa cu vam se javiti privatnom porukom.
 11. Odvjetnik u Austriji

  Za koju regiju ili grad vam treba odvjetnik?
 12. Na neki nacin ste odgovorili sami sebi, a kako ste i njima spomenuli "nadlezne institucije", kompletirajte svu korespodenciju, napravite jedan vid kronologije desavanja i prijavite Trzisnoj inspekciji (sada Drzavni inspektorat) pa neka firma inspektoru pojasni zasto su odobrili pa odustali od rabata a popravke nisu ucinjene kako spada jer su isporucili proizvod s greskom (odnosno ostetili isti nestrucnom montazom). U svojoj prijavi navedite i sto zelite od Inspektorata - da li pristajete na korekcije koje vec toliko puta ranije nisu odradjene ili da vam se isporuci novi proizvod u kompletu o njihovu trosku.
 13. Otkazni rok ugovora

  Prema Ugovoru duzni ste najaviti otkaz najma i platiti do isteka bez obzira da li cete izaci ranije ali naravno sve ovisi o vasem najmodavcu i mogucnosti dogovora s njim/njom.
 14. Povrat zajma

  Rok za pokretanje tuzbe je poceo protekom roka placanja na koji ste ju napomenuli da vam uplati dugovanje. Kao sto vam je Ruby rekla 09.01.2020. Krajni rok je najmanje 3 godine za zakasnjela potrazivanja, tako da u tom periodu je mozete podici bilo kada ali s odmakom vremena vam se smanjuju sanse za naplatu, no naravno izbor je na vama kada cete podici tuzbu. Pismo koje ste slali ste mogli poslati s povratnicom tako da imate kada joj je uruceno i to sto ona trazi da je ovjereno kod JB su ciste gluposti, posebno ako je pismo vlastorucno potpisano.
 15. PRAVO NA RAD 4 SATA UZ MIROVINU

  Obzirom da ste bivsi DVO, znate da nema cinovnika ni usmenog naputka; neka vam taj cinovnik da na pismeno to o cemu vam prica. Mislim da je puno bolje da se dogovorite s vlasnikom tvrtke gdje bi radili ta 4h i da vam oni pomognu sloziti dokumentaciju jer ja ne vidim nikakvih zakonitih zapreka po kojima bi vam se uskratila mirovina.
×