Jump to content

MsBourne

Korisnik
 • Broj objava

  103
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

Aktivnosti reputacije

 1. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Ruby_Danderfluff u Nevračanje duga   
  Što znači da ćete samostalno morati pokrenuti ovrhu, policija i državno odvjetništvo se ne bave time, oni će ako ustanove da je ona ugovor sklopila pod prijevarnom namjerom, nju osuditi za kazneno djelo prijevare, i eventualno Vama dosuditi imovinskopravni zahtjev, ali je moguće da će Vas kazneni sud sa imovinskopravnim zahtjevom uputiti da sami pokrenete parnicu ili ovrhu. Kazneni postupci generalno nisu za utjerivanje dugova, inače bi pola blokiranih ljudi u Hrvatskoj sjedilo i u zatvoru.
 2. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Ruby_Danderfluff u Nevračanje duga   
  Postoji mogućnost da Vam kaznena prijava bude odbačena uz obrazloženje da se radi o građanskom odnosu, a ne kaznenom djelu prijevare, no u svakom slučaju ćete morati utjerivati dug samostalno, bez pomoći institucija.
 3. Hvala
  MsBourne je reagirao na spzg1234 u Nevračanje duga   
  Hvala lijepa. 
 4. Hvala
  MsBourne je dobio reakciju od drot13 u Nevračanje duga   
  Odite na policiju i prijavite o cemu se radi te obvezno uzmite zapisnik koji ce sluzbenici napraviti po vasoj izjavi. Sumnjam da ce vam DO uzeti slucaj jer se radi o iznosu manjem od 50.000kn tako da bi trebali naci svog odvjetnika i ici s privatnom tuzbom i prijedlogom za ovrhu (ukoliko smatrate da bi se na ovaj nacin mogli naplatiti).
   
  Ako mislite na kazneno djelo klevete, onda vas postupak to nije jer ste samo jednu osobu upozorili i iznijeli ste istinu, a ne nekakvu izmisljenu laz s ciljem da osobi narusite ugled itd.
 5. Hvala
  MsBourne je dobio reakciju od drot13 u Nevračanje duga   
  Mozete odabrati sto vam je lakse ali po nadleznosti necete pogrijesiti u koju god od te dvije PP odete. Odite u vasu PP jer vam je tako lakse.
   
  Morate angazirati svog odvjetnika jer ovo ne spada u djelo koje se progoni po sluzbenoj duznosti, nego po privatnoj tuzbi ali vidite sto ce vam oni jos reci.
 6. Hvala
  MsBourne je reagirao na drot13 u Nevračanje duga   
  Sve stoji, samo:
  Potvrda, dobiva se potvrda, ne zapisnik.
 7. Hvala
  MsBourne je dobio reakciju od drot13 u opunomoćeni odvjetnik nezainreresiran ....   
  Uputite dopis u kojem otkazujete punomoc i predlozite termin i nacin preuzimanja spisa te zatrazite da vam se ispostavi racun ukoliko je bilo troskova do dana otkaza punomoci.
   
  U vecini slucajeva mozete zastupati sami sebe ali sve ovisi kakav spor i proces je u pitanju te da li time riskirate da izgubite spor usljed nedovoljnog poznavanja prava
   
  Mozete poslati pozurnicu samostalno, no ukoliko je prilozena odvjetnicka punomoc, nije iskljuceno da ce vam je sud odbiti. Prije slanja pozurnice, rijesite odnos s odvjetnikom te prilozite otkaz punomoci u spis.
 8. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na drot13 u Držanje životinja   
  Sve to napisati u obliku dopisa i poslati ga svima (komunalci, veterinarska, policija), ali i udrugama koje se bave zaštitom životinja (jer se on očito ni prema svojoj životinji ne odnosi kako treba). Svatko od njih ne nešto napraviti, ali će i jedni druge odmah obavještavati o tome i tražiti odgovor što je poduzeto.
  Iako komunalci i policija (prekršaj je iz nadležnosti komunalnog redara, ali o njemu ga može obavijestiti i policija) mogu podnositi samo prijave za držanje psa bez nadzora, gdje kazne ovise o lokalnim propisima, komunalno redarstvo i veterinarska inspekcija mogu napraviti i nadzor na njim da se vidi u kakvim uvjetima drži životinju, je li zlostavljana, je li socijalizirana i sl., za što ne treba nikakva posljedica (posljedica je već i ovo što se sada događa, tj. držanje psa bez nadzora).
   
   
 9. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Ruby_Danderfluff u A1 ZASTARA I POKUŠAJ NAPLATE   
  Po meni, ne bi mogli, jer kad ima više istorodnih obveza između dužnika i vjerovnika, pa ono što vjerovnik ispuni nije dovoljno da bi se mogle namiriti sve obveze, a ne postoji o tome sporazum dužnika i vjerovnika, uračunavanje će se obaviti onim redom koji odredi dužnik najkasnije prilikom ispunjenja (čl. 171. ZOO-a). Plaćanjem točno određene uplatnice na kojoj stoji točno određeni poziv na broj i opis plaćanja koji glasi: plaćanje po računu broj taj i taj (kako na uplatnicama A1 obično stoji), meni se čini da je dužnik odredio što ispunjava (međutim, nije mi poznata praksa suda o tome i znam da vjerovnici često zatvaraju najstarije obveze tako da bi time doskočili zastari...)
 10. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Ruby_Danderfluff u Povrat zajma   
  Da, čak i 5 godina je opći zastarni rok, pa možete utužiti tražbinu u bilo kojem trenutku nakon dospijeća 09.01.2020. do 09.01.2025. godine.
 11. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Sunčana strana ulice u otp banka i eos matrix i zatezna kamata   
  Očito je da pokušavaju naplatiti nepostojeći dug generiran iz njihove knjigovodstvene evidencije u kojoj su računali zatezne kamate i na dio koji ste ovrhom na Fini otplatili pa tako pokušavaju dva puta naplatiti isti dug. Dakle, ja bih na vašem mjestu ustrajao na činjenici da je dug otplaćen i da ne postoji, ni glavnični dio a ni zatezne kamate. 
  Razgovarajte što kraće kako ne biste nehotice priznali takav nepostojeći dug i uputite ih da svoje potraživanje pokušaju naplatiti prisilnim putem što će rezultirati sudskim postupkom kad prigovorite na eventualno JB rješenje. Recite im i da će zbog svoje tvrdoglavosti imati i znatne sudske troškove. Dokumentaciju koju imate a spomenuli ste obavijesti od banke ne morate im dostavljati, ali kažite da ćete im rado to predočiti na sudu ako ustraju u nezakonitoj naplati! 
  Realno, radi se o sistemu APP (ako prođe, prođe) i do pokušaja prisilne naplate vjerojatno neće doći, ali budite oprezni!
 12. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Ruby_Danderfluff u Povrat zajma   
  Sve je to odugovlačenje, nemate ništa izgubiti ako napravite onaj videozapis kako ona traži, a točno je da ako tuženik na prvom ročištu bez upuštanja u raspravljanje prizna tužbeni zahtjev, da tada tužitelj snosi njegove troškove, jer se smatra da nije dao povoda tužbi. Međutim, što su troškovi suda? Za iznos od 11.800,00 kn, to je 1.000,00 kn za sastav odgovora na tužbu po odvjetniku i 400,00 kn za sudsku pristojbu na tužbu. Time da ako Vi krenete obračunavati zateznu kamatu na zakašnjenje, dobit ćete i više od toga. Osim toga, jeste li komunicirali s tom njezinom navodnom odvjetnicom?  
 13. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Ruby_Danderfluff u Službeni put u inozemstvo na više dana   
  Vjerujem da ovaj link odgovara na Vaš upit.
 14. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Ruby_Danderfluff u Povlačenje iskaza   
  Možete to napraviti, ali Vaše povlačenje nema nikakvog značenja u kaznenom postupku, ODO neće zbog te Vaše pisane izjave zanemariti Vaše svjedočenje. Ako Vas je strah za vlastiti život i život svoje obitelji, znači da Vam netko prijeti. Prijetnje također prijavite kao zasebno kazneno djelo.
 15. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na drot13 u Krađa   
  Policija nije napisala prijavu, nego su samo evidentirali krađu, a trgovina može sama tužiti ako želi. U pravilu ne tuže ako je roba neoštećena vraćena, a ako će joj se ponavljati, može se dogoditi da uđe u zonu kaznenog djela po službenoj dužnosti, pa ju tuži i policija.
  što se tiče potvrde o nekažnjavanju i drugim evidencijama, i dalje je čista.
 16. Hvala
  MsBourne je dobio reakciju od drot13 u Kredit i nasljednici kredita   
  Obzirom da vi niste suduznici kredita, banka od vas ne moze traziti placanje istog, a u slucaju smrti supruga, samo ako vas sin prihvati nasljedstvo (bilo pokretnine ili nekretnine oca), tada nasljedjuje i dugove. 
  S druge strane, ukoliko se razvodite, obzirom da je u pitanju vanbracna zajednica, vi necete imati formalni postupak razvoda, medjutim vas dvoje kao supruznici mozete pokrenuti parnicu podjele imovine kao bracne stecevine u kojoj moze biti postavljen i zahtjev za diobom dugovanja po kreditu. Ukoliko u takvoj parnici sud presudi da ste solidarni duznici po kreditu, tada mozete ocekivati i da banka postavi svoj zahtjev prema vama.
 17. Hvala
  MsBourne je dobio reakciju od Inesica u kako se osigurati kod kupnje stana sa tlocrta   
  Zadužnica ima i obilježja vrijednosnog papira, točnije obligacijskoga vrijednosnog papira. Prema ZOO-u vrijednosni papir je isprava kojom se njezin izdavatelj obvezuje ispuniti obvezu upisanu u toj ispravi njezinom zakonitom imatelju, a bitni sastojci vrijednosnog papira propisani su također u ZOO-u. Vama je daleko sigurnije tražiti izvođača da vam da garanciju banke (banka je izdaje na njegov zahtjev) jer vam u tom slučaju banka garantira povrat novaca ukoliko tvrtka propadne iz bilo kojeg razloga. Zakonska obveza ne postoji da bi se izvođača moglo "prisiliti" na davanje garancije za osiguranje novca kojeg mu unaprijed dajete te je to stvar dogovora i Ugovora kojim ćete urediti odnose.
 18. Hvala
  MsBourne je dobio reakciju od drot13 u Kredit i nasljednici kredita   
  Obzirom da vi niste suduznici kredita, banka od vas ne moze traziti placanje istog, a u slucaju smrti supruga, samo ako vas sin prihvati nasljedstvo (bilo pokretnine ili nekretnine oca), tada nasljedjuje i dugove. 
  S druge strane, ukoliko se razvodite, obzirom da je u pitanju vanbracna zajednica, vi necete imati formalni postupak razvoda, medjutim vas dvoje kao supruznici mozete pokrenuti parnicu podjele imovine kao bracne stecevine u kojoj moze biti postavljen i zahtjev za diobom dugovanja po kreditu. Ukoliko u takvoj parnici sud presudi da ste solidarni duznici po kreditu, tada mozete ocekivati i da banka postavi svoj zahtjev prema vama.
 19. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Zagabria u Kome se obratiti?   
  Obratila sam se Vladi RH putem maila, i rekla da sam nezadovoljna tumačenjem pravilnika od strane Ministarstva Turizma, jer je mišljenje koje daju pravno neutemeljeno i nebulozno, te pitala kojoj se višoj instanci mogu obratiti za tumačenje zakona.
  Moj mail su proslijedili ministarstvu pravosuđa i zatražili od njih da mi odgovore a Vladu RH da stave u kopiju odgovora.
 20. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Ruby_Danderfluff u Pozdrav   
  Nažalost, istovrsno djelo prema istoj osobi je otežavajuća okolnost. Očigledno sve ranije blaže kazne nisu pozitivno djelovale na njega da to prestane raditi. Znam jednu osobu koja je zbog takvog djela završila u istražnom zatvoru (zbog opasnosti od ponavljanja djela). Situacija je ozbiljna, dakle. Neka radije predlaže novu uvjetnu i neopozivanje ranijih uvjetnih, već da se ista svrha kažnjavanja može postići mjerom opreza, odnosno zaštitnom mjerom zabrane približavanja tom policajcu.
 21. Hvala
  MsBourne je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Nacionalizirani stan   
  Pitanje je da li vam je punac upisan kao vlasnik stana i da li je isti otkupio ili na koji nacin je postao vlasnikom?
  Ukoliko je punac uknjizen kao vlasnik, nakon zenine smrti nasljedstvo ide prema nasljednom redu, odnosno supruzniku a potom na djecu u srazmjerno jednakom dijelu (ako je dvoje ili vise djece).
 22. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Ruby_Danderfluff u Promjena radnog mjesta   
  Pisano dostavite odbijanje posla s obrazloženjem (da želite da Vam se uskladi opis poslova radnog mjesta u ugovoru o radu sa stvarnim poslovima koje obavljate već dvije godine, te da molite poslodavca za pisani odgovor zašto to još nije učinio), i nemojte potpisati sporazumni otkaz (jer bi sporazum značio da ste se i Vi sporazumjeli), nego im recite neka Vam oni daju otkaz, na koji se onda možete žaliti, kako ste i sami rekli. Imate pravo na otkazni rok, ovisno o Vašem ugovoru (ako je isto kao u Zakonu o radu, onda je to mjesec i pol, i da iskoristite neiskorišteni godišnji ili da Vam ga isplate. 
  Nakon uručenja odluke o otkazu, imate 15 dana da uputite poslodavcu zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa, da tražite da se ta odluka o otkazu ukine i Vas vrati na radno mjesto s opisom poslova radnog mjesta koje stvarno obavljate, uz punu plaću.
 23. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Željac047 u SRETNA NOVA 2020.   
  Svim administratorima, moderatorima i njihovim bližnjima, svim korisnicima ovog divnog portala i njihovim obiteljima želim sve najbolje u Novoj 2020. godini...!!!
 24. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na BRKICA00 u Osnivanje d.o.o.   
  1. Ne morate plaćati dodate doprinose ukoliko vam je plaća kod drugog poslodavca veća od minimalne direktorske osnovice. Ne morate se prijavljivati u svoj d.o.o. niti d.o.o. mora imati zaposlene (odluka Vrhovnog suda).
  2. Sustav ima nekih sitnih manjkavosti u pogledu funkcionalnosti ali općenito imam dobar dojam. Svakako preporučam start jer je daleko bolje to nego da hodate po uredima jsl i nadležnih tijela. Ne vidim zašto biste radili to na klasičan način osim eventualno što vama paše da se osnivanje razduži zbog vremena do početka rada. Što se tiče banke ne znam taj dio kako je riješen ali znam da možete kasnije prebaciti u drugu banku (treba pitati da li može se samo uplatiti temeljni kapital u PBZ-u, a da kasnije oni prebace novce sa prolaznog njihovog računa na račun u drugoj banci. Vodite računa o jednoj sitnici; morate imati vjerodajnicu 4 razine (osobna) tako da ako nemate nabavite čitač kartica (50 kn u pošti), kodove za aktivaciju (meni je prošlo s kodovima koji su stari 2 godine ali tek iz 4. puta) i naravno osobnu sa čipom ako nemate.
  3. Proći će to ime vrlo vjerojatno jer prvo nije isti pravni oblik, drugo to vam ovisi o volji sudca da li hoće ili neće odobrit, treće ime je postalo slobodno kad je ugašen subjekt (makar nije to ni bitno jer svaka firma ima drugi oib i mbs)
  4. Nema nikakvoga utjecaja vrijeme osnivanja tako da možete i dan prije isplate otvoriti firmu. Makar uzmite jedno 4 dana prije ako nešto zapne da imate vremena odraditi ako će te ići preko starta. Ukoliko će te ići klasično komotno računajte na dva tjedna vremenskog okvira da obavite sve što trebate. D.O.O. nema mogućnost stavljanja u mirovanje kao obrt. Jedino od troškova što imate i što morate plaćati sebi jest najam prostora (ne pokušavajte dati besplatno prosotr na korištenje ili za kunu jer će te morati plaćati porez od najma po procjeni PU), oslobođeni ste plaćanja naknade HGK, možda naknadi TZ ovisno o djelatnosti koju će te registrirati, knjigovođu jer se njemu plaća na mjesečnoj bazi osim ako nije drugačije dogovoreno. 
  5. Treba imati MTU jer je riječ o skladištenju. Jedini način da to zaobiđete i to spada u kategoriju app da registiriate veletrgovinu u tranzitu. 
 25. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Antonio144 u PKK - tumačenje   
  Zvao sam ih. Rekli su mi da moram uplatiti 495.09 kn (ne znam od kuda 0.09 lipa). To sam uplatio i miran sam valjda. 
  Radio sam u Zagrebu i tih 635,38 kn je povrat poreza što su mi isplatiti početkom godine. 
  Sada mi je jasnije (Mada ne znam od kuda 9 lipa haha).
   
  Zahvaljujem.
×