Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

AuroraB2013

Korisnik
  • Broj objava

    1
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, kupili smo nekretninu kojoj pripada i udio na čestici ispred zgrade koja se koristi kao parliralište. Bivši vlasnici nisu bili u kontaktu sa ostalim stanarima,koji su navodno sklopili ugovor o korištenju parkirališnih mjesta, te nikad s njima nisu ništa potpisivali. Međutim, pošto zgrada nije bila građena prema građevinskoj dozvoli, nema ni dovoljan broj parkirališnih mjesta, dva nedostaju. Da li sada taj stari, međusobni ugovor obvezuje i nove vlasnike koji također imaju isti udio na toj čestici kao i svi ostali ili možemo zahtjevati drugačiji dogovor oko parkiranja, npr. da svatko stane na prvo slobodno mjesto pošto se radi o nekretnini koja nije cijele godine u upotrebi. Naravno da se svi stanari pozivaju na taj dogovor jer su oni sebi priskrbili parking, pa me zanima kako si novi vlasnici mogu sada pomoći i koji je pravni argumenat za poništavanje njihovog dogovora, prvenstveno jer su ga sklopili bez svih suvlasnika. U tom dogovoru, sebi su namijenili parking na čestici zgrade, a za dvije nekretnine vlasnika koji nisu bili pristuni, su nekakvom skicom označili parkirališta na tuđoj, susjednoj čestici.
×