Jump to content

kornelije

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    kornelije je reagirao na Spitfire u Privremeno porezno rješenje za nekretninu i procjena vrijednosti   
    1. Ne, dostavom isprave od strane JB smatra se da je izvršena prijava poreza na promet nekretnina.
    2. Porezno tijelo može, prema čl.24 Zakona o porezu na promet nekretnina, naknadnom provjerom utvrditi da postoji osnova za izmjenu porezne obveze utvrđene PPR-om te rješenjem utvrditi razliku. Na to rješenje porezni obveznik može izjaviti žalbu ali ista ne odgađa izvršenje novonastale obveze. Ukoliko nakon 6 godina porezno tijelo ne donese rješenje kojim se zamjenjuje PPR, porezna obveza utvrđena PPR-om smatrat će se konačno utvrđenom poreznom obvezom. 
    3/4. Naravno da možete. Ukoliko se radi o ulaganju u poboljšanje uvjeta života (npr. fasada, pvc stolarija i sl.) s time se nemojte zamarati a za nešto drugo ćete vjerovatno imati projekt i/ili građ. dozvolu.
    Prema statisticu PU, slučajevi naknadnog utvrđivanja porezne obveze su relativno rijetki te se godišnje donese samo 6-7% rješenja o razlici porezne obveze od ukupnog broja izdanih PPR-a. 
  2. Hvala
    kornelije je reagirao na Spitfire u Garaža u Ugovoru o kupoprodaji kuće   
    Piše iznad "kao pravni slijednik", prema tome da. Međutim, zakonski će postati vlasnik evidentiranjem iste u katastru i ZK.
  3. Hvala
    kornelije je reagirao na Spitfire u Garaža u Ugovoru o kupoprodaji kuće   
    Formalnopravno onoga tko je istu gradio temeljem akta za gradnju i s tom nekretninom kao zemljišnom česticom trajno povezao.
    Kao pravni slijednik ne vidm zašto novi vlasnik ne bi mogao upisati, uz angažman ovl.geod.ureda te naravno ako je ista izgrađena temeljem izdanog akta. Kako to snosi određene izdatke može se dogovoriti, ako već sadašnji vlasnik to ne želi riješiti, da se samnji kupoprodajna cijena. 
  4. Hvala
    kornelije je reagirao na Spitfire u Garaža u Ugovoru o kupoprodaji kuće   
    Da bi bio valjan za upis u ZK, ugovorom se otuđuje ono što je navedeno u zemljišnim knjigama.
  5. Hvala
    kornelije je reagirao na Spitfire u Starija građevina izgrađena malo izvan projekta   
    Nisam još doživio da je JLS imala interes za takovo što, no da je moguće da u nekoj ludoj kombinaciji pošalju komunalnog redara (jer drugu inspekciju nemaju) koji će se proglasiti nenadležnim (jer i nije nadležan) te proslijediti slučaj građ.inspekciji, je. Pošaljite prijatelja 
    Upravo to, čiste papire, snižavanje cijene ako ih nema ili odustanak. 
    Ne, jer na jednoj čestici ne mogu biti dva stambena objekta.
  6. Hvala
    kornelije je reagirao na Spitfire u Starija građevina izgrađena malo izvan projekta   
    Zakonu o gradnji, Zakonu o prostrornom uređenju, odredbama za provođenje prostornih planova i odlukama JLS.
    Za sada ne.
    Odluke JLS.
    Upravnom odjelu JLS nadležnom za poslove prost.uređenja i gradnju. Prije upuštanja u izradu bilo kakove dokumentacije mogli bi ste se informirati kod njih što i kako.
     
    Samo onaj tko zna za to na način da prijavi građ. inspekciji. Ili u slučaju eventualne prodaje, kupac ili banka.
     
    Ne. Sama garaža je pomoćni objekat i trenutno se može graditi do 50 m2 bez građ.dozvole uz glavni projekt na čestici postojeće stambene građevine prema Pravilniku izvedenom iz Zakona o gradnji. Prema istom pravilniku mogu se graditi natkrivene terase i sjenice ali na tlu.
  7. Hvala
    kornelije je reagirao na Spitfire u Starija građevina izgrađena malo izvan projekta   
    Vjerovatno, ako zadovoljava prvi i najvažniji uvjet, da to što je "otišlo" nije u suprotnosti sa prostornim planom. Trebat ćete arhitektonski snimak izvedenog stanja, kao i geodetski snimak ako građevina nije evidentirana u katastarskom planu. Doprinose bi trebali platiti za m3 izgrađene mimo građ.dozvole kao i kaznu za zadržavanje nelegalno izgrađene građevine čije visine propisuje JLS, a znatno su nepovoljnije od onih koje su propisane za legalizaciju po povoljnijem zakonu (Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama). Što se tiče garaže, ne bi je trebalo biti problem evidentirati u katastarskom operatu ukoliko je izgrađena sukladno izdanom aktu za gradnju uz geodetski elaborat za evidentieanje građevine.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija