Jump to content

Refleksija

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na potvrdi. Naime čini se da mi je FINA ona krivo izračunala to u očevidniku, jer su me uvjeravali drugačije, da se prvo otplaćuje glavnica. LP
  2. Pozdrav, imam dužnika koji je 10 godina čekao da počne otplaćivati dug, te se nakupilo kamata, prije nego je ovrha pokrenuta. Sad imam nejasnoće oko načina otplate. Da li se od uplate dužnika prvo umanjuje glavnice ili troškovi i kamate? Koliko vidim po pretragama i raznim kalkulatorima, prvo se otplaćuju troškovi i kamata. Da li se tu nešto mijenjalo zadnjih godina i da li imate konkretan zakon kojim se to promijenilo. Hvala i lijep pozdrav.
  3. Podzrav! Od bake sam putem ugovora o nasljeđivanju, nasljedio i isplatu duga (temeljen pravomoćno okončanog ovršnog postupka) . Isplata je uredno išla sve do smrti pokojne bake i to je stalo. Problem je što u ugovoru nismo stavili parnični broj ovrhe (iako je jasno opisano o kojoj parnici se radi i između koga), te mi je FINA odbila zahtjev za promjenu ovrhovoditelja. Pokušao sam preko suda, no oni su me odbili i uputili da pokrenem parnični postupak. Sada tražim odvjetnika koji bi vodio parnicu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija