Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

IvanMM

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pitanje u vezi državljanstva RH

    Imam clansku kartu Hrvatskog kulturnog drustva, iako na njoj ne pise nacionalnost. To bi trebao biti prihvatljiv dokument koliko sam ja shvatio? Isecak iz zakona Clanak 16.: Pripadnost hrvatskom narodu utvrđuje se ranijim deklariranjem te pripadnosti u pravnom prometu, navođenjem te pripadnosti u pojedinim javnim ispravama, zaštitom prava i promicanjem interesa hrvatskog naroda i aktivnim sudjelovanjem u hrvatskim kulturnim, znanstvenim i sportskim udrugama u inozemstvu. Tako da bi trebala da se prihvati kao dokaz o pripadnosti Hrvatskom narodu?
  2. Pozdrav, Radi se o sledećoj situaciji, u 70'-ma su se moji doselili za Srbiju (tada Jugoslaviju), baba mi ima domovnicu i Hrvatski državljanin a otac mi je rođen u Hrvatskoj ali nije upisan u knjige državljana u Hrvatskoj nego Srbiji. Imam 17 godina, kako bih mogao dobiti državljanstvo?Ne znam da li je moguće po osnovu pripadnosti pošto danas jednostavno nema dokumenata gde se može izjaviti nacionalnost, a u rodnom listu kod oca u rubrici nacionalnost stoji ------------------ . Kako bih mogao podneti zahtev i da li ima neki zvanični dokument u kom se mogu izjasniti kao Hrvat u rubrici nacionalnost? Hvala
×