Jump to content

Vl89

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Vl89 objavio

  1. Vl89

    Parking

    Poz, zanima par informacija vezano za parcelu uz cestu koju zajedno sa susjedima koristimo kao parking...naime ta parcela je bila podjeljena na vise suvlasnika koji prema mom saznanju vise tu ne zive a mozda su i umrli... Uglavnom prije nego sto sam ja doselio u sadasnju kucu dobio sam i parkirno mjesto s time da nisam jos bio upucen u te detalje jer sam mislio da to ide uz kucu a naknadno sam saznao da su se to sadasnji susjedi i prijasnja vlasnica moje kuce dogovorili da naprave parking. U medjuvremenu je navodno cijelu tu parcelu kupio jedan od sadasnjih korisnika, iako to u knjigama jos nije vidljivo, pa me sad zanima da li ja imam pravo potrazivat i dalje to parkirno mjesto s obzirom da ga koristim vec nekoliko godina a inace je koristen od prijasnjih vlasnika moje kuce vise od 20 godina!? Hvala unaprijed
  2. Poz, Zanima me da li mogu dizat kamene zidove na zajednickoj međi ili unutar moje parcele? Nedavno sam betonirao plocu na svojoj parceli koja je u svrsi terase pa sam razmisljao mozda dignut tri zida da dobijem kompletnu privatnost od susjeda! Zanima me da li imam na to pravo, odnosno trebam li njihovu suglasnost s obzirom da zivim u naselju di su kuce relativno blizu jedna drugoj!? Hvala unaprijed na informacijama!
  3. Postovani, imam jedan slican problem na ovu temu...zivim u jednoj starini na kukuljanovu (bakar) 3 godine i u koristenju sam jednog dijela parcele koji su godinama koristili vlasnici prije mene, medjutim ono je u vlasnistvu prvog susjeda po papirima...to nikad nije razrijeseno i radi se o opcini, di su stari ljudi davali zemlje drugima u korist za neko drugo i to nije nikad rijeseno odnosno uknjizeno nego je sve bilo na rijecima...vlasnik te zemlje je to znao te je takvo stanje i zatekao! Takodjer prije mog useljenja, po mom saznanju grad bakar je odlucio rijesit slicne sporove, te su geodeti krenuli u akciju po cijeloj opcini kako bi se napravila podjela vlasnistva 1/1...tako su se tri vlasnika susjednih kuca ukljucujuci vlasnik moje sadasnje nekretnine nasli s geodetima u rijesavanju zajednickog dvorista...i tako su se oni dogovorili i bivsa supruga od vlasnika tog "mojeg"dijela je potpisala papir geodetima, s obzirom da je ona zivjela u toj kuci, da se slaze da taj dio pripadne mojoj kuci s obzirom da oni taj komad nisu nikad koristili! I sad tu nastaje problem, ja sam sebi to sve lijepo dotjerao napravio terasu veliku, niko nije nista nikad govorio, niti me sputavao i sad oni odlucili prodat kucu, a to rijesenje od opcine jos nije stiglo! Mene sad konkretno zanima koja prava ja tu imam opet ponavljam s obzirom da su to prijasni vlasnici moje kuce koristili i sad ja? Da li mogu imati problema sa buducim vlasnicima i da li ovi stari mogu sad kad sam ja sve lijepo sredio zahtijevati da im se to vrati bez obzira sto je to vec u postupku? Hvala unaprijed, L.p.
  4. Postovani, trebao bih zamijeniti stari krov od azbestnih ploca i eventualno obnovit fasadu pa me zanima da li se moze dobit kakav poticaj od eu fondova odnosno trazit subvenciju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija