Jump to content

dvorska luda

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. kako do podjele naslijedstva

  da, jasno! mislila sam da nitko ne gubi jer je oporukom dodijeljno 50% svakom, jedino nije određeno tko dobiva koji dio nekretnine pa bi onda to sud odredio. ako druga strana ne prihvati odluku suda onda idući put ne moramo mi prihvatiti i to može tako u nedogled.
 2. kako do podjele naslijedstva

  definitivno mislim da je sud jedina opcija. više puta smo pokušali postići dogovor ali bez uspjeha. dogovorom jedino možemo pristati na cca 30% nekretnine no to nam naravno ne odgovara jer u skorijoj budućnosti planiramo obitelj i voljeli bi ostati u toj kući. koliko takvi postupci u prosjeku traju i tko treba platiti troškove obzirom da ovdje nitko ne gubi? kolike su u naknade za odvjetnike u takvim slučajevima?
 3. lijepi pozdrav, ukratko, nakon smrti bake, unuci - brat i sestra naslijedili su po 50% kuće uz pravo doživotnog korištenja kuće koje je stekao otac navedenih. brat i sestra ne mogu se dogovoriti oko podjele imovine. što treba poduzeti kako bi se problem što prije rješio i kako bi svatko dobio 50% koje mu pripada. unaprijed hvala na odgovorima
×