Jump to content

damir.zuvela751@gmail.com

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je damir.zuvela751@gmail.com objavio

  1. Zakon o načinu primjene pravnih propisa donesenih prije 6.tranja 1941.g. nalazi se u NN 73/91 to jest u Zakonu o sudskom vanparničnom postupku.-radi se o propisima Kraljevine Jugoslavije -Novine 45/35-pa pronađite atj zakon na internetu.
  2. Godine 1956 su mojoj majci uzurpirane 4 kuće,nikada nije izvlaštena,niti je doneseno bilo kakvo rješenje.U istoj je bio obrt do 1953.g.Kuće su srušene i sagrađene nove,ali je 1971.prema čl.38 i 39 Zakona o nacionalizaciji na teretni list upisana moja majka.Sve do 2001.g. kad se izgubila iz zem.knjiga.Napravljena je nova čestica a koristili su poslovni prostor JUGOBANKA,Pomorska Banka ,Zagrebačka banka.-ali bez upisa u zem.knjige ili u svoj kapital,jer je 1956.g.doneseno rješenje da se kuće mogu graditi,ali u točki 3.da će se teren nacionalizirati ili kupiti.Do danas ni jedno ni drugo.Sad se pomoću objedinjavanja KPU i zemljišta u poslovnom prostoru pojavljuje firma POMINVEST dd Split,koja nikada nije koristila ovaj prostor i koja tvrdi da je nasljednica JUGOBANKE,za koju znamo da je u Strasbourgu dokazano da JUGOBANKA nikada nije bila vlasnikom posl.prostora u Hrvatskoj. Po meni,poštujući Aneks G,Konvencije 1096,sve što je do 31.12.1990.bilo upisano u teretnom listu,trebalo je prebaciti u vlastovnicu.Tako su se rješavali problemi za Srbe povratnike.Meni ništa.Ne mogu otkriti kako je i na koji način nestalo ime moje majke sa teretovnice.Mučimo se već 63 godine.Stanovi nisu etažirani,samo poslovni prostor kojeg bi htjeli mnogi.
  3. Poštovani,molim savjet, spor nam traje 63 godine,jer nismo nikada izvlašteni,a na teretnom listu je donedavna bila upisana moja majka.Katastar pravi novi prijavni list,novi broj čestice i -moja mjka nestala iz zem.knjiga.Sada stanari i upravitelj hoće objediniti zemljište i stanove,ali nije napravljeno etažiranje,niti je uvršten moj stan izgrađen prije 10 g.uz urednu dokumentaciju.Poslovni protor koristi nevlasnik,koji nema niti KPU i daje ga u podnajam već 6 godina.Hrti STAMBENO PITANJE,Silvane menđušić-Žuveline kuće. Sutkinja tvrdi da će uknjižiti nevlasnika koji iznajmljuje poslovni prostor,a zemljišnoknjižni ne želi vratiti moju majku na teretovnicu.U igri je banka i vjerujemo da je sve korumpirano.
  4. Molim Vas pomoć:kupila sam jednu parcelu od 731 m2 i to u idealnom omjeru od 2/3,jer je 1/3 kupila susjeda.Nismo se fizički nikada podjelili.Čestica je napr. 1681,znači mojih bi trebalo biti 487 m2 a susjedino 234 m2.Međutim,bez mog znanja,susjeda formira sa geometrom novu parcelu,koju izvlači iz stare,dobiva novi broj ali i površinu veću za 90 m2 pod brojem 2025.Oštećena sam za 90 m2,što mi je onemogućilo uklapanje u građevni plan,za što je minimum 400 m2.Susjeda ne želi o tome razgovarati,niti se nagoditi,niti novu izmjeru napraviti.Kako da vratim svoje kvadrate????
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija