Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

anka 13

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Rastava braka s maloljetnim bolesnim djetetom

  Hvala vam od srca na odgovoru,shvaćam ja da je to njegova namjera.Njegov blesavi plan je da ove dogovore i razgovore u CZSS rasteže dokle god može.Jučer je došao s idejom da on ne može tek tako kupiti stan, da to može potrajati i dvije godine.....a imamo toliko novca da može odmah kupiti stan za gotovinu.Uopće ne shvaća što radi cijeloj obitelji,a osobito našem bolesnim djetetu posredno preko mene,jer sve je teže izdržati ovaj pritisak i kvalitetno se brinuti za dijete.Ispoštivat ću svaki korak CZSS i doći ću na svaki razgovor,ali mišljenja sam da ,uz dužno poštovanje svima,nisu dorasli ovakvim situacijama.Nisam dobila od njih baš nikakav smisleni odgovor na probleme koje sam im iznijela osim ideje da odem u sigurnu kuću.Hvala još jednom.
 2. Rastava braka s maloljetnim bolesnim djetetom

  Opet ja,oprostite,ali zaista trebam pomoć.Suprug i ja smo već dva puta bili na razgovoru u CZSS oko rastave,ali nema baš pomaka.Njemu je veliki problem civilna rastava zbog crkvenog braka.Moj prijedlog je bio,da ispoštujem taj njegov problem s crkvom,da on kupi još jedan stan i ode živjeti u njega,a ja ostajem živjeti u sadašnjem stanu s troje djece.Mislim da bi on pristao na to i na plaćanje alimentacije za malodobno bolesno dijete.U tom slučaju,ja ne tražim rastavu na sudu.Molim savjet,koliko je to pametna ideja i kako da se to i gdje formulira ,tj.kako da se to stavi na papir,da ja budem pravno zaštićena,najviše koliko je moguće. Napomena samo da je situacija doma vrlo teška i potrebno nam je da se što prije fizički rastavimo.
 3. Rastava braka s maloljetnim bolesnim djetetom

  Shvaćam,stvarno nisam odmah razumjela.Skrbištvo se pokreće kad bolesno dijete postane punoljetno,ali u slučaju razvoda to se mora napraviti prije.Hvala.
 4. Rastava braka s maloljetnim bolesnim djetetom

  Hvala vam na odgovoru.Skrbnik za dijete nije određen,dijete ima 16 godina.Postupak se pokreće kad postane punoljetno.Upućena sam u tu problematiku jer u ustanovi koju dijete pohađa mi roditelji imamo grupu podrške svaki mjesec i izmjenjujemo iskustva na tu temu,a i ja ionako po svim pitanjima vezanim za to dijete surađujem sa CZSS. Moj suprug neće sigurno tražiti skrbništvo ni brigu za ovo bolesno dijete,mislim da on ne razumije ni što znači medijacija,plan roditeljske skrbi,zašto uopće moramo tako......,on smatra da će CZSS podijeliti imovinu umjesto nas i to je to.Suprug je osoba teškog karaktera,ovo će biti koma od razvoda.....Ali hvala svakome na savjetu.Možda sam krivo postavila pitanje o stanu,tko donosi odluku o tome ako se suprug ne slaže s tim,nego inzistira na nečem drugom.Ja mogu pokriti troškove režija za taj stan i sve ostalo,a važno mi je ostati u tom stanu zbog toga što je stan na takvom položaju u gradu da su mi pješice dostupne sve ustanove,posebno zdravstvene u koje,na žalost, hodočastim s djetetom vrlo često.
 5. Molim pomoć.Zakazala sam sastanak sa socijalnom radnicom u CZSS radi rastave braka.CZSS mora posredovati jer imamo malodobno dijete s teškim oštećenjem zdravlja.Osim njega imamo još troje punoljetne djece na redovitom školovanju.Živimo u stanu od 75 kvadrata,imamo kuću na moru od približno 90 kvadrata.Suprug ima primanja duplo veća od mojih.U braku smo od 1992 i živimo od tada u stanu kojeg smo kupili 1996,nemamo nikakvih kredita niti opterećenja na svojim primanjima.Suprug,navodno,želi rastavu,ali sa mnom ne govori o tome,nego vrši pritisak na djecu,tvrdi da je on kupio stan od svoje ušteđevine koju je donio u brak i da je stan njegov.Spominje da bi sve nekretnine trebalo prodati i ne znamo što dalje jer on nikada ništa ne govori konkretno.Može li netko,makar po prilici, reći mogu li ja ikako ostati s djecom u ovom stanu jer bi selidba bilo kuda bila ravna katastrofi našem bolesnom djetetu.Znam da CZSS daje samo ocjenu stanja u obitelji i pretpostavke o rastavi,ali da li je moguće da oni daju i preporuku o tome gdje da stanujem ili....Stvarno mi treba bilo kakva smjernica jer sam na rubu snaga.Hvala svakome tko nešto napiše.
×