Jump to content

Amilov

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Posjedujem 4 nekretnine (zemljišta) koje bi darovao. U mom vlasništvu su preko 5 godina. Poslao sam poreznoj upit ali od toga nema koristi. Pitanje glasi, uz sve gore navedeno, ako darujem sve 4 čestice plaćam li ja kao darivatelj porez? Kako ja to vidim, ne. Sve čestice su u mom vlasništvu preko 5 godina i do sad nisam nikome ništa darovao. Edit: Napomena. Ukupna kvatratura čestica je cca 10000 kvadrata tako da bi možda bilo i moguće da se plaća porez.
  2. Pozdrav svima. Pišem post u ime prijatelja budući da nije registriran na forumu. Dakle, one je kao maloljetnik osuđivan za neke imovinske delikte, kaznena djela protiv imovine (glava XXIII.), te je za to budući da je tada bio maloljetnik dobio odgojnu mjeru. Sada, više od 15 godina nakon toga, treba poslodavcu donijeti posebno uvjerenje iz kaznene evidencije (osude, rehabilitacija i kaznena evidencija) da nije kažnjavan za dijela iz određenih članaka. Kao punoljetnik, 18+ godina, nije počinio niti jedno kazneno dijelo. Sad nas zanima hoće li mu to prikazati u uvjerenju? Zahtjev će predati svakako ali eto pitanje čisto da unaprijed dobijemo pokoju informaciju. Unaprijed hvala.
  3. Pozdrav svima. Prijatelj mi ima udrugu i ime te udruge je recimo ˝Udruga SVIJET PRAVA KROZ VAŠ KOMPAS˝. Skraćeni naziv udruge je ˝KOMPAS˝ E sad, ima li on pravo prilikom izdavanja računa pisati svoj naziv kao ˝Udruga KOMPAS˝ ili to isključivo mora biti ˝KOMPAS˝ bez ˝Udruga˝ kako i piše u statutu. Ako ne smije, vjerojatno za to može i nekakvu kaznu dobiti ?
  4. Molio bi preporuke za odvjetnika na području Rijeke. Radi se o nelegalnoj ovrsi i novčanoj prijevari od strane moje bivše supruge. Unaprijed hvala.
  5. Zašto se ne bi priznala ... Veći problem su takozvana osposobljavanja čije diplome se lako kupe u Bosni. Bilo je dosta takvih slučajeva. Ako znaš znanje nemaš se što brinuti.
  6. Iako u sudskom riješenju prilikom određivanja alimentacije piše da se alimentacije treba uplatiti do xx u mjesecu počevši od xx datuma ja sam bivšoj partnerici dao tri alimentacije "na ruke". Jasno je bilo rečeno da je to alimantacija. Prilikom jedne izjave na centru za socijalnu skrb izjavila je i to potpisala da sam u xx godini dao tri puta po 1000 kuna a da na račun nisam uplatio ništa. U međuvremenu za taj iznos me je i ovršila. Ima li šanse dobiti te novce nazad putem sudske tužbe. Pravnica koja mi sređuje neke druge stvari kaže da mogu dok jedan drugi pravnik kaže da se ona nekako može pravdat. Može li kakav savjet. Hvala.
  7. Uspio sam se dogovoriti da ode i napravi reviziju ovrhe. Što je plaćeno da makne a ostalo neka ostane. Što se tiče novaca na ruke, da postoji pisana i ovjerena njena izjava na centru za socijalnu skrb.
  8. Prihvatiti i platiti. To je i više nego dobra ponuda. Nažalost ljudi ni ne znaju da se skoro uvijek da nagoditi. Primjera radi moj dug od cca 50000 kuna sam platio za 23000. Njih više zanima glavnica da bi bili na nuli nego kamata koju nitko neće naplatiti.
  9. Dragi svi. Kao razvedeni otac plaćam alimentaciju. S tim alimentacijama često kasnim ali ih platim. Bivša partnerica uredno diže ovrhe i ne povlači ih nakon moje uplate. Samo ih gomila bez obzira na to što je uplata izvršena direktno na račun. Ona kaže povući će se to kad platiš. Pa ne mislim platiti direktno i onda opet Fini, tj duplo. Što mogu napraviti? Također druga situacija je gdje sam joj ja tri alimentacije u početku dao "na ruke" bez ikakve pisane potvrde ovjerene kod javnog bilježnika te me je i za to ovršila. Planirao sam je tužiti jer je na centru za socijalnu skrb izjavila da sam joj dao a svejedno je podigla ovrhu. Mislim da mi je to dovoljan dokaz za tužbu. Isplati li se to zbog 3000 kuna i ima li tko kakav savjet? Svaki savjet je dobrodošao.
  10. Pred malo sam imao raspravu na sudu zbog određivanja iznosa alimentacije i sutkijna je rekla da je 1500 kuna minimalan iznos bez obzira bio ja zaposlen ili ne.
  11. Zanima me isto. Da ne otvaram novu temu nadam se dobiti odgovor na već postavljeno pitanje.
  12. Pozdrav svima. Osnovao bi udrugu te bi ja bio ovlaštena osoba za zastupanje. Uz mene osnivači bi bile još dvije osobe koje nemaju interesa raditi u udruzi te su tu samo formalno. Iako je to meni podosta poznato može li mi netko potvrditi tko snosi kaznenu odgovornost za upravljanje udruge te imaju li osnivači osim ovlaštene osobe i drugih osoba koji su svojim djelovanjem napravili štetu bilo kakvu kaznenu odgovornost? S vremenom i novim članovima u udruzi, statutom bi se promijenilo i donošenje odluka u samoj udruzi te bi se osnivače rasteretilo toga. Naravno svaki dodatni savjet je dobrodošao. Unaprijed hvala.
  13. Pozdrav. Kao razvedeni otac neko vrijeme nisam uplačivao alimentaciju na račun bivšoj supruzi. Na temelju toga pokrenute su ovrhe. Bivša supruga tvrdi da sud pokreće ovrhe a ne ona. Problem je što sam joj ja davao na ruke alimentaciju te me je ona ovršila. Prilikom izjave centru za sicijalnu skrb izjavila je da je dobivala na ruke i s time priznala da je lagala na sudu a ja sam nelegalno ovršen. Sad dva pitanja. Tko pokreće ovrhe, sud ili ona te kako. I drugo. Ako je već ovrha u tijeku recimo za 10 mjesec i ja joj naknadno uplatim novac na račun, mora li ona obustaviti ovrhu? Unaprijed hvala
  14. ˝ a tu se ubraja i -Država,,da iskažu svoje ,eventualno potraživanje ˝ .. hm Kako sam planirao pametnije i s više iskustva krenuti nanovo zainteresirao sam se za poticaje prilikom samozapošljavanja. Tamo me traže od porezne da nemam dugova za prošlu firmu. Mislim da tu spadaju i doprinosi a ostalo mi je nešto dugova. Od ponedjeljka krećem u rješavanje tog problema pa ću znati više informacija.
  15. Definitivno se MORA odazvati sudskom pozivu jer kako je moderator napisao mogu te prisilno dovesti a k tome dobiješ i kaznu. Sad što se tiče svjedočenja ... to je na tebi. Sve ovisi koliko dobropamćenje imaš
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija