Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Mermaid020

Korisnik
 • Broj objava

  14
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Uplata rate amexu

  I mogu ponovno koristiti karticu odnosno raspolagati raspoloživim sredstvima na njoj?
 2. Uplata rate amexu

  Postovani, buduci da su mi zbog ovrhe iz jedne druge banke svi racuni poblokirani, a iz pbz banke (u kojoj sam uredan platisa) stigao racun za zadnju ratu na amexu, zanima me hoce li iznos koji uplatim njima na amex biti ovrsen.. sto mi je ciniti, hvala,lp
 3. Zaštićeni račun

  Dakle fina će sama naplatiti i te sudske troškove?
 4. Zaštićeni račun

  I da, kad se se fina namiri od tog dijela koji mi bude uzimala, jel se blokada automatski makne ili će se maknut kad platim i sudske troskove?
 5. Zaštićeni račun

  Pozdrav svima..Student sam i trebam početi raditi uskoro za plaću od 6,000 kn(sezona) Nažalost imam ovrhu koja je sjela na sve račune,pa me zanima, nakon što otvorim zaštićeni račun koliki iznos će mi točno sjesti budući da mi je plaća manja od prosječne neto place u Hrvatskoj. (6,237kn) imate li možda neku ideju da nekako izbjegnem da mi uzmu toliki novac, odnosno da mi poslodavac izađe u susret pa možda uplati na ruke veci dio, jer mi je novac prijeko potreban..svaki prijedlog je dobrodošao .naravno radim preko studentskog ugovora, hvala
 6. Kršenje bankarske tajne

  Kartica je ostala na stolu u radnoj sobi dok me nije bilo doma. (Živim s tom osobom u istom kućanstvu.)
 7. Kršenje bankarske tajne

  Poštovani svi, ne znam koliko je tema zbilja pokrivena ovim područjem no svaki savjet je dobrodošao. Naime, imam velikih obiteljskih i psihičkih problema jer je jedna osoba iz obitelji nazvala korisničku službu banke u kojoj imam dug i provjerila stanje ,naravno predstavila se kao JA na sto je dobila točno stanje, dugovanje, skoro i krvnu grupu i slicno.Doveden sam u iznimno neugodnu situaciju jer je to trebalo i nadao sam se da će ostati između banke i mene, vlasnika tog racuna! Za dug se snalazim, planiram ga vratiti u cijelosti uskoro, nisam htio da itko ima prste i ostala saznanja u tome, a kad ni 5 ni 6 preko poziva se sve saznalo! Preko jednog običnog poziva tako sto im je dotična pročitala broj kartice! Ima li smisla ikome se žaliti i kako makar to zaustaviti jer mi je član obitelji napravio pakao od života tako što je rekao da će svaki dan zvati banku i predstavljati se kao ja i provjeravati stanje. Ne razumijem gdje je tu privatnost?????? Agenti korisničke službe ne reagiraju.
 8. Hvala! Ali ono sto me konkretno zanima je imaju li dotični po zakonu pravo skinuti mi s plaće troškove tog tečaja i sanitarne? Lp
 9. Poštovani, kod poslodavca (manjeg obrta sa slasticama) sam se zaposlila kao student prije 4 mjeseca, 3 mjeseca sam odradila i i dobila otkaz iz idućih razloga. Naime, firma je novoposlujuća, u usponu ali i velikom padu, šefovi nam cijelo vrijeme drže satnicu nekoliko kuna ispod zakonom propisane.S odnošenjem studentskih ugovora u centar i isplatom plaće se uredno kasni, odugovlači i razvlači iz mjeseca u mjesec, od plaće se studentima skidaju neobjašnjivi troškovi sa inventure ( uvijek je u manjku nekoliko kilograma nečega, sto je u praksi gotovo nemoguce) zbog čega se pored nekih umanjenih i neisplaćenih sati s plaće skine i po nekoliko stotina kuna. Na svaki upit i pregovor s njima dobivamo isti odgovor; ‘Idite dalje ako vam ne odgovara’. Dotični imaju i poslovođu koja je svjesna situacije te se boji izaći iz svega jer previše toga zna, i mora raditi kako joj oni diktiraju i uljepšavati stvari radnicima. E sad, problem koji nastupa jest ovaj. Kada sam došla u firmu prije 4 mjeseca receno mi je da moram polagati tečaj higijenskog minimuma i izraditi si sanitarnu iskaznicu. također je receno da troškove toga snosi FIRMA. Naravno, sad se događa to da mi žele skinuti troškove i jednog i drugog s plaće koja treba biti isplaćena za posljednji mjesec koji sam odradila, i naravno kasni! Imaju li to pravo, molim vas za pomoć! Kome se obratiti za ovakav nemar i nepravdu i koja su mi prava?
 10. Poštovani, možda ova tema i nije najprikladnija za forum no u ovakvim trenucima čovjek će se uvijek prvo osloniti upravo na pravo, koje nam za to i služi. Djevojka sam,21 god, rijetko izlazim.Sinoć nakon dosta vremena popijem koju čašu više u jednom klubu, uđem u wc i razbijem zaštitu oko sijalice na plafonu. Svjetlo je i dalje funkcioniralo kao da se ništa nije dogodilo, dakle da nije bilo stakla na podu nitko to ne bi ni skužio.Šteta u iznosu jedne staklene plafonjerkice. Nitko to nije vidio osim mene i jedne prijateljice koja je tad bila samnom unutra.Nadalje, prilikom izlaska iz dotičnog kluba, ćelavi, nabijeni i agresivni zaštitar me hvata ispod ruke i izvodi van pred ocima svih gostiju, prisiljava me da izvadim osobnu iskaznicu iz torbe ‘ili će on’ , slika moje podatke i ni 5 ni 6 mi govori kako ću naknaditi štetu sama i da za mene vise nema pristupa u famozni klub. Zanima me mogu li tužiti zaštitara zbog neugodnosti i pristupa koji je napravio zbog štete od 70 kn, dok po ostalim mjestima ljudi razvaljuju vrata i umivaonike pa ih nitko ne progoni i javno ne izvlači van kao zadnje budale.I mogu li ih tužiti ako imaju kamere u wcu? Jer drugacije nisu mogli saznati da sam ja. Opet kažem ne radi se o novcu već o sramoti koju je zaštitar priredio curi koja se normalno ponašala!
 11. DUG PO MASTERCARDU- HITNOO!

  Kolika je vjerojatnost da su to napravili za dug od 2000 kn u 3 mj? Znate li kakva je Zaba po tom pitanju
 12. DUG PO MASTERCARDU- HITNOO!

  A mogu li mi se naplaćivati preko računa kojeg imam u drugoj banci?
 13. Posjedujem Mastercard karticu Zagrebačke banke u sklopu studentske lepeze, limita 2000 kn koji je prije otprilike 3 mj potrošen i nijedna rata nažalost nije uplaćena jer se nisam zaposlila kako sam mislila, no planiram dug vraćati i uplaćivati malo po malo koliko mogu. Medutim, imam otvoren i studentski paket u pbzu gdje nisam u nikakvom minusu i imam tu i tamo neke priljeve novca ondje. Zanima me može li mi Zaba dirati novac s računa u pbzu kako bi se naplatila? Ukoliko pokrenu ovrhu kad bi mi otprilike trebalo doći rješenje o istoj?
×