Jump to content

Mermaid020

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kršenje bankarske tajne

  Kartica je ostala na stolu u radnoj sobi dok me nije bilo doma. (Živim s tom osobom u istom kućanstvu.)
 2. Kršenje bankarske tajne

  Poštovani svi, ne znam koliko je tema zbilja pokrivena ovim područjem no svaki savjet je dobrodošao. Naime, imam velikih obiteljskih i psihičkih problema jer je jedna osoba iz obitelji nazvala korisničku službu banke u kojoj imam dug i provjerila stanje ,naravno predstavila se kao JA na sto je dobila točno stanje, dugovanje, skoro i krvnu grupu i slicno.Doveden sam u iznimno neugodnu situaciju jer je to trebalo i nadao sam se da će ostati između banke i mene, vlasnika tog racuna! Za dug se snalazim, planiram ga vratiti u cijelosti uskoro, nisam htio da itko ima prste i ostala saznanja u tome, a kad ni 5 ni 6 preko poziva se sve saznalo! Preko jednog običnog poziva tako sto im je dotična pročitala broj kartice! Ima li smisla ikome se žaliti i kako makar to zaustaviti jer mi je član obitelji napravio pakao od života tako što je rekao da će svaki dan zvati banku i predstavljati se kao ja i provjeravati stanje. Ne razumijem gdje je tu privatnost?????? Agenti korisničke službe ne reagiraju.
 3. Hvala! Ali ono sto me konkretno zanima je imaju li dotični po zakonu pravo skinuti mi s plaće troškove tog tečaja i sanitarne? Lp
 4. Poštovani, kod poslodavca (manjeg obrta sa slasticama) sam se zaposlila kao student prije 4 mjeseca, 3 mjeseca sam odradila i i dobila otkaz iz idućih razloga. Naime, firma je novoposlujuća, u usponu ali i velikom padu, šefovi nam cijelo vrijeme drže satnicu nekoliko kuna ispod zakonom propisane.S odnošenjem studentskih ugovora u centar i isplatom plaće se uredno kasni, odugovlači i razvlači iz mjeseca u mjesec, od plaće se studentima skidaju neobjašnjivi troškovi sa inventure ( uvijek je u manjku nekoliko kilograma nečega, sto je u praksi gotovo nemoguce) zbog čega se pored nekih umanjenih i neisplaćenih sati s plaće skine i po nekoliko stotina kuna. Na svaki upit i pregovor s njima dobivamo isti odgovor; ‘Idite dalje ako vam ne odgovara’. Dotični imaju i poslovođu koja je svjesna situacije te se boji izaći iz svega jer previše toga zna, i mora raditi kako joj oni diktiraju i uljepšavati stvari radnicima. E sad, problem koji nastupa jest ovaj. Kada sam došla u firmu prije 4 mjeseca receno mi je da moram polagati tečaj higijenskog minimuma i izraditi si sanitarnu iskaznicu. također je receno da troškove toga snosi FIRMA. Naravno, sad se događa to da mi žele skinuti troškove i jednog i drugog s plaće koja treba biti isplaćena za posljednji mjesec koji sam odradila, i naravno kasni! Imaju li to pravo, molim vas za pomoć! Kome se obratiti za ovakav nemar i nepravdu i koja su mi prava?
 5. Poštovani, možda ova tema i nije najprikladnija za forum no u ovakvim trenucima čovjek će se uvijek prvo osloniti upravo na pravo, koje nam za to i služi. Djevojka sam,21 god, rijetko izlazim.Sinoć nakon dosta vremena popijem koju čašu više u jednom klubu, uđem u wc i razbijem zaštitu oko sijalice na plafonu. Svjetlo je i dalje funkcioniralo kao da se ništa nije dogodilo, dakle da nije bilo stakla na podu nitko to ne bi ni skužio.Šteta u iznosu jedne staklene plafonjerkice. Nitko to nije vidio osim mene i jedne prijateljice koja je tad bila samnom unutra.Nadalje, prilikom izlaska iz dotičnog kluba, ćelavi, nabijeni i agresivni zaštitar me hvata ispod ruke i izvodi van pred ocima svih gostiju, prisiljava me da izvadim osobnu iskaznicu iz torbe ‘ili će on’ , slika moje podatke i ni 5 ni 6 mi govori kako ću naknaditi štetu sama i da za mene vise nema pristupa u famozni klub. Zanima me mogu li tužiti zaštitara zbog neugodnosti i pristupa koji je napravio zbog štete od 70 kn, dok po ostalim mjestima ljudi razvaljuju vrata i umivaonike pa ih nitko ne progoni i javno ne izvlači van kao zadnje budale.I mogu li ih tužiti ako imaju kamere u wcu? Jer drugacije nisu mogli saznati da sam ja. Opet kažem ne radi se o novcu već o sramoti koju je zaštitar priredio curi koja se normalno ponašala!
 6. DUG PO MASTERCARDU- HITNOO!

  Kolika je vjerojatnost da su to napravili za dug od 2000 kn u 3 mj? Znate li kakva je Zaba po tom pitanju
 7. DUG PO MASTERCARDU- HITNOO!

  A mogu li mi se naplaćivati preko računa kojeg imam u drugoj banci?
 8. Posjedujem Mastercard karticu Zagrebačke banke u sklopu studentske lepeze, limita 2000 kn koji je prije otprilike 3 mj potrošen i nijedna rata nažalost nije uplaćena jer se nisam zaposlila kako sam mislila, no planiram dug vraćati i uplaćivati malo po malo koliko mogu. Medutim, imam otvoren i studentski paket u pbzu gdje nisam u nikakvom minusu i imam tu i tamo neke priljeve novca ondje. Zanima me može li mi Zaba dirati novac s računa u pbzu kako bi se naplatila? Ukoliko pokrenu ovrhu kad bi mi otprilike trebalo doći rješenje o istoj?
×