Jump to content

Nik0

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Stjecanje GO tokom otkaznog roka

  Hvala Potočnica. Stoji u ugovoru da se može otkazati ugovor, ili s moje strane, ili od poslodavca, i to redovnim ili izvanrednim otkazom. Po meni je to čak malo i "blesavo", da to mora stajati u ugovoru, no vjerovatno neki ugovori ne mogu biti otkazani radi prirode posla, pa malo i razumijem. Ja bi najrađe da ugovor istekne, bez da ja dam otkaz, ali ugovor traje do 30.9., no ja putujem 25. ili 26.9. pa nisam u mogućnosti raditi do kraja. Uzeo bi ja GO pod kraj, ali mi opet ostaju dokumenti u tvrtki i stvari koje moram razdužiti. Budem probao naći nekakav zajednički dogovor sa poslodavcem, pa da mi dokumente pošalje poštom, a stvari da razdužim prije GO. Hvala Ruby
 2. Stjecanje GO tokom otkaznog roka

  Hvala na odgovoru. Još jedna stvar me zanima. Prema ZOR-u, Članak 78: (2) Iznimno od članka 77. ovoga Zakona, radnik kojem prestaje radni odnos, za tu kalendarsku godinu ostvaruje pravo na razmjeran dio godišnjeg odmora. (3) Poslodavac koji je radniku iz stavka 2. ovoga članka, prije prestanka radnog odnosa omogućio korištenje godišnjeg odmora u trajanju dužem od onog koji bi mu pripadao, nema pravo od radnika tražiti vraćanje naknade plaće isplaćene za korištenje godišnjeg odmora. Ukoliko dobro razumijem, ako mi poslodavac odobri više dana GO nego što bi mi pripalo(razmjeran dio), poslodavac nema pravo tražiti povrat plaće, tj. trebao bi mi isplatiti kao da je sve "normalno"?
 3. Pozdrav. Zaposleni sam od 26.3.2018. na određeno do 30.9.2018. Planiram dati otkaz prije isteka ugovora, pa imam par pitanja vezanih uz godišnji odmor. Znam da me svakako čeka otkazni rok od 2 tjedna, pa recimo da dam otkaz 14.9., otkazni rok bi mi trajao do 28.9.. Po tome bi prošlo mojih 6 mjeseci neprekinutog radnog staža, pa me zanima ukoliko u tome slučaju sam stekao pravo na puni GO i mogu li potražiti isplatu GO, illi imam pravo samo na razmjerni dio GO? Također, postoji li možda mogućnost da se godišnji odmor iskoristi prije stjecanja, npr. da iskoristim GO cijeli 9. mjesec(puni GO,4 tjedna), ali pravo na puni GO dobivam tek 26.9.(znači u istom mjesecu u kojem bi stekao pravo na puni GO). Hvala.
×