Jump to content

Dolutama

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Dolutama objavio

  1. Upravo ovo sto ste mi napisali mi je trebalo!!!!! Hvala Vam do neba!!!!! A ja se javim kad sve to obavim. Hvala još jednom !!!!!!?
  2. Nazalost zaista je moguće, ali protuzakonito, protuustavno i krajnje ponizavajuce!!!!! Znam da su novci baceni u vjetar jer Ce ocito pokriti mali dio troskova i kta, ali ono sto mene najvise sada muci i spremna sam izaci i u medije i Ici toliko daleko da cu poslati i inspekcije i okrenuti svijet da istjeran pravdu. Kao i većina ljudi, koji su u slicnoj, istoj ili i goroj situaciji od nas, snosimo posljedice i otplacujemo dugove koji su narasli u nebo zahvaljujući lihvarenju, i onda se pojavi poslodavac koji od straha za svoju guzicu ne postuje radnika, njegova prava, jesi zakon i on ne snosi nikakve posljedice.
  3. A u ocevidniku pod broj osnove Pise : OVR-2926/16 i ne znam na koji bih nacin to mogla provjeriti. A vezano za ovih 1200 kn koje je uplatio sigurna sam da je uplatio na racun ovrhovoditelja jer sam isla provjeriti danas u finu i zadnja uplata na finu je bila 16.07. u iznosu od 700 kn. I to je ono sto me zapravo muci jer je ocito da je covjek sam odlucio, a na temelju čega, koje zakonske odredbe, preskočiti uplatu 1/4 u Finu i dao prednost zahtjevu škz???? Po toj logici ista ta škz je mogla poslati dopis da im uplati i 3000 kn i sto???? Uplatio bi sve???
  4. O sudskoj odluci Vam sada ne mogu nista reci jer se ne sjećam tocno sto je navedeno u njoj, a nisam doma pa ne mogu ni provjeriti.
  5. Puno Vam hvala!!!!! Dakle, ovih 700 kn koje je uplaćivao na osnovni racun islo je za skidanje druge ovrhe, konkretno vip-a, a škz je po ocevidniku slijedeća u redu naplate. Za više je ostalo jos 1300 kn, znaci jos dvije uplate od 700 kn i bio bi se rijesio i na red bi dosla škz.
  6. Fini je poslana ovrha 2016 vjerovatno sudskom ili jb odlukom, a poslodavcu ista ta dopisom prosli tjedan. Isti dug
  7. Jasno mi je da škz pokušava na raznorazne načine doci do uplata za dugovanje, ali ako poslodavac imalo poznaje zakon, a uostalom i knjigovodja i racunovodstvo bi to trebali znati da se ne moze, ili moze???, preskočiti Fina i uplaćivati na racun ovrhovoditelja unatoč tome sto je isti svojom ovrhom blokirao suprugov racun 2016????? I KAKO, PO KOJEM TO CLANKU OVRSNOG ZAKONA mogu uzeti vise od pola place kad je za osnovne životne potrebe propisano 3/4 place, ako je ona ispod 5tisuca i nesto kn???? Jaaaaaooooo!!!!!
  8. Jedino je suprugu rekao kad su se culi telefonom da je dobio od škz zahtjev da im uplaćuje 1900 kn/mj. na njihov račun i to 40i nesto rata. Luda sam jer ne mogu doci do konkretnih informacija, ali ako ovrha za isti dug stoji na Fini od 2016 i ceka red naplate kako se onda moze pojaviti zaplijena duga od neke druge strane?????
  9. Nazalost do tog papira ne možemo doci jer nam ga poslodavac ne zeli proslijediti
  10. Molim Vas pomagajte!!!! Suprug radi za placu od 3100 kn. Ima zasticeni racun na koji mu je do proslog mj., poslodavac isplaćivao 2461 kn, a 700 kn na osnovni racun za podmirivanje ovrha na Fini. Prije dva tjedna isti taj poslodavac dobio je preporučenu posiljku od strane škz u likvidaciji u kojoj zahtijevaju da im poslodavac mjesecno uplaćuje na njihov račun iznos od 1900 kn i pozivaju se na sudsku odluku u kojoj stoji da je moj suprug dao suglasnost da ukoliko se zaposli, da Ce podmirivati ratu kredita. Ista ta škz 2016. god. stavlja pravomoćnu odluku o ovrsi na Finu i ceka svoj red naplate (sto je i vidljivo u ispisu ocevidnika Fine). Tri dana sam proučavala ovrsni zakon, citala na forumima i jedini zakljucak koji sam iscitala jest da POSLODAVAC MOZE SKIDATI SA PLACE (govorim o konkretnom iznosu place 3161 kn) jedino i samo 1/4, a ostalo uplaćivati na zasticeni racun. Danas je suprug dobio na zasticeni racun 1200 kn sto znaci da je poslodavac postupio po zahtjevu škz, zanemario zakon i zakinuo Nasu obitelj za ni manje ni vise nego 1200 kn. Ljuta sam jako jer na Fini stoji dug, kta na glavnicu naplaćuju se na dnevnoj bazi ( i to je u redu jer je to kazna za neispunjenje nasih obaveza), ali ako zakon postoji, donesen je od strane ministarstva i usvojen pa onda TAJ ZAKON MORAMO POSTOVATI SVI!!!!! U ovom konkretnom slučaju poslodavac nije ispostovao zakon i zanima me mogu li ista poduzeti po tom pitanju. Hvala svima koji su odvojili svoje vrijeme citajuci ovo i ako mi netko može pomoci molim da mi se javi. LP i ugodan dan
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija