Jump to content

FRANCESKA28

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, povukla sam zahtjev za te neneplaćene obroke uzdržavanja jer sam bila prisiljena. U to vrijeme bivši je pokrenuo imovinsku parnicu ( vrijednost imovine bila je cc 40000 kn te su nasuprot tome bili dugovi na njegovim karticama slične vrijednosti). On je tražio da daljnje vještačenje, a kako ja u to vrijeme nisam radila, nisam mogla financijski podnijeti daljnje troškove suda i odvjetnika. Zato sam pristala na to da on povuče imovinsku parnicu a ja zahtjev za ovrhu. Htjela bi napomenuti da sam trazila besplatnu pravnu pomoć ali je nisam dobila jer sam tada imala na sebi automobil, pod kreditom, 2 godine star te sam dobila odgovor da radi toga nemam prava na besplatnu pravnu pomoć. Hvala vam. Angažirala sam odvjetnika. Vidim tu na portalu da ima različitih slučaja pa sam se nadala da ću naići možda na nekog tko se susreo sa sličnim problemom.
  2. Zahtjev za izravnu naplatu sam predala u siječnju 2014. ali povukla sam ovrhu 06.2015. u kojoj sam napisala da dotični više ništa ne duguje. ali sa obzirom da je on stalno u blokadi zbog drugih dugova, ja sam u tih godinu dana dobila cc 2500 kn alimentacije a ne 12000+kamate(koliko sam trebala dobiti jer nije plaćao tu jednu godinu) Mislim da nije angazirao vještaka jer on traži iznos samo na temelju OČEVIDNIKA O REDOSLJEDU PLAĆANJA SA OBRAČUNATOM KAMATOM, kojeg je dobio od FINE. a prema njihovom objašnjenju to su troškovi obrade za poslove koje FINA obavlja, novac koji ide njima kako ste i napisali.
  3. Sudskom odlukom bivši muž je dužan plaćati alimetnaciju. On odbija platiti alimentaciju od 10.2012. pa do 10.2013. Ali od tog datuma počinje uredno plaćati daljnje mjesece. Tada mu stavljam ovrhu na plaću putem Fine ali greškom nigdje nisam naznačila da je on počeo uplaćivati daljnje mjesece. Dakle , ja sam potraživala samo alimetaciju za prvu godinu ali nigdje to nisam naznačila. U 04.2014. mjesecu obustavljam ovrhu jer me putem odvjetnika obavijestio da se dogodila ta greška. Sada, nakon 4 godine potražuje od mene putem suda da platim cc 3600 kn i to za troškove koje su njemu nastali jer je fina svaki mjesec skidala njemu sa plaće za obračun te ovrhe. Koja su moja prava i dali sam ja ista duzna njemu? Svjesna sam da se dogodila greška ali sam obustavila daljnu ovrhu što znači da ta prva godina alimentacije i nije naplaćena do kraja. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija