Jump to content

Sanya990

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Verujem, al‘ dokazi ti to njima :-/ Najbolje da vidis sa advokatom da li ti ikako moze pomoci, a ako uspes da udjes u Sengen sa HR pasosem, Svajcarsku svakako zaobidji.
  2. Najbolje je da potrazis pravnu pomoc. Ne znam mnogo o tome, ali pre par meseci moj prijatelj, inace rodjeni Hrvat i HR drzavljanin, uhvacen je u radu na crno u Austriji i dobio zabranu na 3 godine i deportovan za HR. Ni advokat mu nije mogao pomoci. Ili jednostavno probaj da udjes u Sengen sa HR pasosem pa ces videti kako ces proci na granici.
  3. Cek, uhapsili su te sa hevatskim pasosem?
  4. Imas zabranu za ceo Sengen i upisana si u SIS. U poslednjem pasusu ti pise
  5. Pa to vazi za svakoga. Ali imam borsvak vec 4 godine u AT, u procesu sam za novu vizu, studiram...
  6. Jos samo jedno potpitanje. Austrijsku vizu jos uvek cekam, ali imam onih 90 dana za slobodno kretanje. Znaci, „ispunjavam“ uslove? Hvala ti puno na odgovorima!
  7. Cek. A kad Madjar vidi da sam ja u SIS-u, je l‘ moze i on da mi odbije ulazak ili da zabranu pod slovom H?
  8. Zvala sam direkt tamo gde su mi izdali Odbijanje ulaska i rekli su mi ako imam vazecu vizu da mogu sa njom slobodno da putujem opet u Nemacku, a ako dodjem bez vize, onda cu imati ozbiljan problem. Pitala sam da li mogu imati problem na spoljnim grsnicama Sengena, rekli su mi ne. E sad me zanima, ti kazes da se nalazim u SIS-u, pa kad budem putovala za Srb, da li mogu Madjari da mi daju zabranu zbog toga?
  9. Kako da proverim da li se nalazim u SIS-u bez da idem na granicu? Moj advokat je pogledao papire, kaze da nemam razloga za brigu, ali ja bih opet i to da proverim. Da li se moze proveriti odlaskom u nemacku ambasadu?
  10. Je l‘ tacna informacija da se vencanjem sa EU drzavljaninom moze skinuti zabrana?
  11. Da, ali ovo je bio zesci nacista. Momak i ja smo putovali svojim autom na vikend-odmor, inace on je EU drzavljanin, i optuzen je kao da je hteo da me „prokrijumcari“. Pa kako da me prokrijumcari kad smo 3 godine zajedno, i zivimo 3 godine zajedno na istoj adresi, valjda se podrazumeva da i putujemo zajedno. Imali smo sve uslove da putujemo i izgledamo sasvim normalno. Mislim da mu je u oko upao dobar auto i dvoje mladih, pa ajd malo da se izivljavam. On je mesec dana nakon toga dobio pismo od nemackog suda da je oslobodjen svega, a meni su rekli tamo jos da ja necu nista ni dobiti, nikakvu kaznu. Osim tih papira koje sam dobila. Kad sam ih pitala da li imam zabranu za Nemacku, rekli su mi ne, kad dobijem vizu, onda mogu opet ponovo doci. Tako da mi nista vise nije jasno.
  12. Da, ali ako mu ne pokazem papir, a pokazem samo isteklu vizu, on od datuma isteka vize vidi da li mi je proslo 90 dana, ako nije, mora me pustiti. Naravno, uz sve ostale uslove.
  13. Da, oni su meni oznacili C jer mi je viza vec bila istekla. Ali to su buzdovani koji su postavljeni na granicu da bi kontrolisali talas izbeglica koje su inace sami pozvali u svoju zemlju, a o sengenskom sporazumu ocigledno ne znaju nista. Znaci siguran si da cu imati problem sa Madjarima? Onda bolje da odlozim put za Srb i resavam to ovde.
  14. Da, ali po sengenskom sporazumu, nakon isteka vize(nebitno od strane koje zemlje je izdata), srpski drzavljani imaju pravo slobodnog kretanja po EU onih 90/180, to su mi rekli advokati ovde. A meni je otprilike bio 60-ti dan kada sam isla u Nemacku. Sto mi mirise na to da su me dobro izradili.
  15. Znaci dobicu zabranu za celu EU iako sam jos uvek u procesu za vizu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija