Jump to content

Ema Bruno

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A uredu, sad mi je jasno.Hvala na pojašnjenju.
  2. Zaboravila sam napomenuti u svezi godišnjeg, da mi je poslodavac rekao da novi godišnji kreće od 1.07.2018. tako da sam prvi dio iskoristila, a da drugi dio moram iskoristiti do 30.06.2019. To je u biti trogodišnji program geronto-domaćica i tako sam svaku godinu dobivala godišnji. Da li mi je svejedno po tome ostalo 3 dana neiskorištenog?
  3. Uspjela sam dogovorom dobiti sporazumni otkaz. Da li mogu traziti poslodavca za isplatu neiskoristenog godisnjeg? U 7. mjesecu sam iskoristila prvi dio od 10 radnih dana.
  4. Danas sam s poslodavcem potpisala sporazumni otkaz zbog prelaska na drugi posao. Deset dana godisnjeg iskoristila sam u 7. mjesecu. Da li mogu traziti od bivseg poslodavca da mi isplati naknadu za preostali neiskoristeni godisnji?
  5. Itekako bi mogao zezati glede otkaza, npr. nedavno je jednoj djelatnici dao izvanredni otkaz, uz napomenu da mu mora odraditi otkazni rok od 15 dana, što po zakonu ne mora, ali ona valjda nezna, pa ga odrađuje. Ja neznam što mi je pametnije učiniti glede toga, jer 7.09. počinjem raditi kod novog poslodavca.
  6. Da li je onda bolje da navedem razlog manja plaća nego je potpisana ugovorom?
  7. Nisam još zatražila pojašnjenje manjka, a moj razlog izvanrednog otkaza je zapošljavanje kod drugog poslodavca.
  8. Molim pomoc! Dobila sam posao kod novog poslodavca i htjela sam u miru raskinuti ugovor sa sadašnjim poslodavcem, što je nemoguce. Naime sad mi on prijeti, vrijeđa, da kud ja idem, te da ću sutra vidjeti što će mi prirediti. Ja sam mislila napisati pismeni izvanredni otkaz, jer u tom slučaju ne moram raditi otkazni rok. Da li je najbolje to osobno dati poslodavcu ili poslati poštom? Pošto sam izgubila povjerenje u njega, kako da budem sigurna da će dobiti i poštivati moj otkaz? Moze li se to uvjeriti kod biljeznika ili na neki drugi nacin da budem sigurna. Molim savjet.
  9. Poslodavac je ujedno i predsjednik te udruge. Javlja se na natječaje za osobne asistente osobama sa invaliditetom koje raspiše ministarstvo, zaposli radnice, povuče novce iz ministarstva, a višak novca (koji naravno nije višak, jer je oduzet nama radnicama) ide u njegov džep. Lijepu si on svotu mjesečno ubere, a ni oral ni kopal. Tako vara i nas i državu.
  10. Poslodavac samo šuti, valjda misli da necu primjetiti, a razlika u placi je skoro 700 kuna manja nego na ugovoru.
  11. Radim u jednoj udruzi. Imam ugovor na neodređeno vrijeme i ugovorenu bruto placu - fiksnu, za 40 radnih sati tjedno. Međutim, iznos place na ugovoru nije isti onoj na platnoj listi. Da li je to uredu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija