Jump to content

Mimiiii

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, molio bih Vas za informacije vezane za proceduru iz naslova. Naime živim u gradskom stanu te imam sklopljen ugovor o najmu sa slobodno ugovorenom najamninom na 15 godina. Ukoliko se odlučim na kupnju stana objavljuje se natječaj, da li je stan na listi za razgledavanje? Ukoliko se javi više osoba s ponudama po kojem principu se odabire najpovoljniji ponuditelj?
  2. 2015. godine je prijavljena na adresu te dobila odobrenje za zajedničko korištenje stana bez prava naslijeđivanja. A 2017. godine je dobila dozvolu za koristenje stana s upisom kao clan obiteljskog domacinstva te pravo na sklapanje ugovora o najmu stana s slobodno ugovorenom najamninom.
  3. Zanima me situacija koja bi se uskoro mogla dogoditi zbog teske bolesti. Naime, baka zivi u gradskom stanu te je zaštićeni najmoprimac. Kako je baka u 90ima, te je nakon smrti dide bilo nemoguce da ona zivi sama i brine o sebi, unuka se preselila kod nje te nakon 3 godine prijavila na adresu i poslala gradu zahtjev za upis u ugovor o najmu kao clan obiteljskog domacinstva sto je unuka i dobila. Uz to je dobila anex ugovora o najmu u kojem pise da se nakon smrti zasticenog najmoprimca sva prava prenose na unuku te se sklapa ugovor sa slobodnom najamnom. Sad me zanima koja je razlika između slobodno ugovorene najamnine i zaštićene najamnine. Da li se taj stan može dati na prodaju čak iako ga unuka ne želi/ne može otkupiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija